تهران - ایرنا - عضو هیات داوران بخش مسابقه بین ‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: كار موزه سینمای ایران در جمع آوری اشیا، اسناد و جوایز سینماگران بسیار سخت و تحسین برانگیز است

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، «ویرا لانگرووا»، «والری بو دو مارناك»، «احمد بویاچوغلو»، «آدور گوپالاكریشنان» و «رامان چاولا»؛ گروهی از داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر روز چهارشنبه از موزه سینمای ایران بازدید كردند.
بویاچوغلو از هنرمندان تركیه و عضو هیات داوران آسیایی در این بازدید با ابراز خرسندی از حضور در موزه سینمای ایران، گفت: بسیار تحت تاثیر این موزه قرار گرفتم، ما در تركیه تنها دو موزه خصوصی داریم كه یكی از آنها در استانبول و دیگری در شهر آدانا قرار دارد.
وی با تحسین موزه سینمای ایران در جمع‌آوری گنجینه‌های فیلمسازان ایرانی، افزود: جمع آوری این میزان اشیا، اسناد و جوایز سینماگران كار بسیار سخت و قابل تحسینی است زیرا بسیاری از فیلمسازان، حاضر به اهدای جوایز خود به چنین فضاهایی نیستند.
بویاچوغلو در پاسخ به این سوال كه كدام بخش از موزه سینمای ایران برای وی جذابیت دارد، ادامه داد: از همان ابتدا كه وارد موزه شدم، تصاویر اشخاص، دستگاه‌ها و ابزارهای قدیمی سینمایی، مجموعه بزرگ جوایزی كه جمع‌آوری شده نظر مرا به خود جلب كرد.
عضو هیأت داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، تاكید كرد: در این مجموعه آثاری از دهه 1960 و 1970 میلادی دیدم كه واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم از این رو وقتی به تركیه بازگردم، به مردم كشورم درباره این موزه خواهم گفت كه این موزه واقعا زیباست.
«ویرا لانگرووا» منتقد و استاد دانشگاه در رشته سینما درباره موزه سینمای ایران نیز گفت: این موزه بسیار جذاب و برای پنجمین بار است كه از آن دیدن می‌كنم زیرا بسیار زیبا و الهام بخش است و به من برای مطالعات و تحقیقات درباره تاریخ سینمای ایران الهام می‌بخشد.
وی با ابراز علاقه‌مندی خود به تاریخ سینمای ایران، افزود: درباره سینمای ایران و تاریخ آن مطالبی می‌نویسم و هر بار كه از این موزه بازدید می‌كنم، به موارد جالبی پی می‌برم، جزییات بیشتری كه به شما دید وسیع تری از تاریخ سینمای ایران ارائه می‌دهد.
لانگرووا كه سردبیری چندین نشریه فیلم در اسلواكی و چك را برعهده دارد، ادامه داد: تاریخ سینمای ایران بسیار متنوع و با سبك‌های مختلف است، امروز بخشی از فیلم «دختر لر» را دیدیم كه با همكاری هندوستان در آن كشور ساخته شده و دیروز نیز در جشنواره جدیدترین فیلم «مجید مجیدی» را تماشا كردیم كه باز هم با همكاری هندوستان تولید شده است.
این داور بین المللی جشنواره اضافه كرد: در موزه سینمای ایران پوسترهای بسیاری با زبان‌های فرانسه، روسی و فارسی دیدم كه نشان می دهد، سینمای ایران ظرفیت بسیاری برای همكاری و ارتباط با فرهنگ‌های دیگر دارد.
به گفته وی، این ویژگی بسیار مهم و به نوعی ارتباط و گفت وگوی بیشتر با سینمای جهان است.
وی تاكید كرد: بخشی از این سینما، سینمای ملی است اما بخش دیگر، همكاری با سایر كشورها برای تولیدات مشترك سینمایی و داشتن ویژگی تنوع فرهنگی است، سینمای ایران این سطح تنوع فرهنگی را در بیان داستان‌ها دارد و در زمینه فرهنگ‌های مختلف فعالیت می‌كند.
عضو هیات داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، افزود: وقتی به سینمای ایران در گذشته و امروز نگاه می‌كنیم، این سطح بالای تعامل فرهنگی با دیگر فرهنگ‌ها را می‌بینیم كه در حقیقت هسته اصلی این سینما، فرهنگ ایرانی است كه توانایی برقراری ارتباط با سایر فرهنگ‌ها را دارد.
سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر 19 تا 27 آوریل 2018 (30 فروردین تا 7 اردیبهشت 1397) در تهران در حال برگزاری است.
فراهنگ**9246**1880