سنندج - ايرنا - شركت سرمايه گذاري مسكن به عنوان يكي از زيرمجموعه هاي بانك مسكن، آماده تامين مالي و مشاركت در اجراي طرح هاي بازآفريني شهري در سنندج شده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، برخي مديران و مسئولان مرتبط با طرح بازآفريني شهري روز پنجشنبه در نشست هم انديشي و هماهنگي طرح بازآفريني شهري به دعوت مدير امور شعب بانك مسكن كردستان گردهم آمدند تا در خصوص چگونگي اجراي اين طرح و نقش و سهم هر دستگاه رايزني كنند.
شركت سرمايه گذاري مسكن بعنوان زير مجموعه بانك مسكن قرار شد با تامين مالي و ارائه تسهيلات بانكي با نرخ سود 18 درصد ارگان هاي مسئول را در اجراي طرح بازآفريني شهري و احياي بافت هاي فرسوده سنندج را ياري كند.
در اين نشست همچنين مصوب شد كارشناسان اداره كل راه و شهرسازي كردستان طرح هاي اولويت دار را براي اجراي بازآفريني شهري سنندج به شهرداري و شركت سرمايه گذار مسكن معرفي كنند.
همچنين مقرر شد به مسئولان دفاتر تسهيل گري طرح بازآفريني شهري در سنندج، در مورد نحوه پرداخت تسهيلات شركت سرمايه گذار و ساخت واحدهاي مسكوني و آگاهي مردم از اين موضوع، آموزش داده شود.
مديركل مديريت بحران استان كردستان در اين نشست با بيان اينكه بايد بسته هاي مربوط به طرح بازآفريني شهري در جلسه بعدي ستاد معرفي شود، افزود: نياز است اجراي اين طرح با سرعت بيشتري انجام گيرد.
آرتيكاس اقبال ورود شركت سرمايه گذاري بانك مسكن استان را براي حمايت از اجراي اين طرح قابل تقدير دانست و اضافه كرد: نياز است دفاتر تسهيل گري اين طرح، به موازات مقدمات اجرا، مردم را نسبت به آن آگاه كرده و در واقع رابط بين دولت و مردم باشند.
به گفته وي، از آنجا كه هدف اين طرح، نوسازي و بازآفريني بافت فرسوده شهر است بايد رضايت مردم و آگاهي آنان از مزيت هاي اين طرح را تفهيم كرد.
مدير امور شعب بانك مسكن كردستان هم در اين نشست اظهار كرد: تسهيلات اين بانك در قالب سرمايه گذاري شركت زير مجموعه با نرخ سود 18 درصد است كه دولت متعهد به پرداخت 10 درصد آن شده است.
جلال الدين سليمي يادآور شد: البته اين شركت فقط متعهد به ساخت مسكن است و تعهدي به نوسازي و بازآفريني معابر عمومي و واحدهاي تجاري ندارد.
وي افزود: حمايت شركت سرمايه گذار زير مجموعه بانك مسكن از اجراي طرح بازآفريني شهري، فرصتي مناسب براي آغاز اين طرح در شهر سنندج است.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري سنندج نيز در اين زمينه گفت: دولت اهتمام ويژه اي براي ساماندهي نواحي كم برخوردار شهري دارد.
لقمان حيدري با بيان اينكه مكانيزم حركتي براي پرداخت تسهيلات مورد نياز در اجراي اين طرح در نظر گرفته شده است، افزود: مجوز فعاليت 8 دفتر تسهيل گري در مناطق مختلف شهر سنندج براي اجراي بازآفريني شهري واگذار شده است.
به گفته وي، با توجه به اينكه بخش خصوصي حاضر به سرمايه گذاري در ساماندهي معابر اصلي شهري نيست، حمايت بانك ها در اين زمينه از مديريت شهري ضروري است.
حيدري اضافه كرد: از آنجايي كه سازمان عمران و بازآفريني فضاي شهري داراي ماشين آلات و نيروي انساني توانمند است، بنابراين شهرداري مي تواند در اجراي اين طرح، 30 تا 40 درصد سهم آورده داشته باشد.
معاون شهرسازي و معماري اداره كل راه و شهرسازي كردستان هم در اين نشست با بيان اينكه بايد فرهنگ كار را در مورد طرح بازآفريني شهري تعريف كرد، تاكيد كرد: بايد پراكنده كاري در اجراي اين طرح كنار گذاشته شود و از ظرفيت هاي قانوني براي اجراي بهتر اين طرح بهره برد.
فرهاد لشگري با بيان اينكه نگاه دولت به فضاي شهري تغيير كرده است، افزود: بايد با استفاده از ظرفيت هاي درون شهري به توسعه درون زا رسيد.
وي بانك مسكن را بازويي براي دولت در زمينه اجراي طرح بازآفريني شهري دانست و گفت: اگر بازآفريني معابر عمومي انجام نشود طرح بازآفريني بافت ها و مسكن هاي فرسوده قابل اجرا نيست.
معاون برنامه ريزي و عمران فرماندار سنندج نيز از آسيب به 500 واحد مسكوني در اين شهرستان بر اثر زلزله سال گذشته غرب كشور (استان كرمانشاه) خبر داد و گفت: اين خسارت زنگ خطري براي ما محسوب مي شود و بايد هر چه سريعتر براي مقاوم سازي و بازآفريني بافت ناكارآمد و فرسوده شهري اقدام كرد.
عزيزالله رضاعي افزود: محلات اصلي و مركزي شهري همگي بافتي فرسوده دارند و اغلب عمري بالاي 50 سال دارند.
او يادآور شد: حدود 380 هكتار از بافت فرسوده شهر سنندج را بافت تاريخي تشكيل مي دهد پس بايد قبل از اينكه اتفاقي بيافتد فكري كرد.
طرح باز آفريني بافت هاي فرسوده شهري براي نخستين بار در سال 1393 در دولت تدبير و اميد به تصويب رسيد اما اجراي اين طرح همزمان با هفت استان روز پنجشنبه 19 بهمن 1396 در كردستان و از طريق ويديو كنفرانس با حضور رئيس جمهور كليد خورد.
اهداف اين برنامه، بازآفريني شهري، رويكرد و سياستي جامع و يكپارچه براي هدايت روند رشد و توسعه شهرها، پاسخگويي به چالش هاي برآمده از تغييرات و نيازهاي نسل جديد، كاهش فقر شهري، ارتقاي تاب آوري شهري، ارتقاي هويت و منزلت مكاني و افزايش حكم روايي محلي است.
برآورد كل بودجه مورد نياز در اجراي اين طرح براي پنج سال (از سال 1396 تا 1400) جمعا 123 هزار ميليارد تومان است كه قرار است 38 هزار ميليارد تومان از سوي دولت، 48 هزار ميليارد تومان از سوي بخش خصوصي و 37 ميليارد تومان از سوي شهرداري ها براي اجراي اين پروژه تامين شود.
عمليات اجرايي اين طرح در استان كردستان در قالب فاز نخست در اراضي دولتي اجرا و 200 واحد مسكوني با مشاركت مردم احداث مي شود.
اين طرح در زميني به مساحت پنج هزار مترمربع اجرا مي شود و با انتخاب مشاور و تسهيل گر، زمينه براي احداث اين واحدهاي مسكوني فراهم خواهد شد.
در اين طرح مبناي كار تنها احداث واحدهاي آپارتماني نيست و از الگوي معماري هر محله پيروي مي شود؛ ضمن آنكه طبق برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است در قالب اين طرح، بتدريج بافت هاي ناكارآمد و فرسوده شهري در اين استان نوسازي شود.
شهر سنندج با 500 هزار نفر جمعيت، مركز استان كردستان و داراي سه منطقه شهرداري است و حدود 15 هزار واحد مسكوني با بافت فرسوده و تاريخي دارد.
7355/9102