یزد- ایرنا- عضو هیات مدیره انجمن آسم و آلرژی ایران به لزوم توجه به بیماری های این بخش اشاره كرد و گفت: شیر حیوانات، هیچ نقشی در پیشگیری یا درمان آلرژی ندارد.

دكتر 'محمدحسن بمانیان' روز یكشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: تجویز شیر حیوانات برای درمان یا پیشگیری، هیچ جایگاه علمی در كتابهای طب پزشكی ندارد.
این فوق تخصص آسم و آلرژی به علائم آلرژی اشاره كرد و گفت: این علائم در بخش های مختلف بدن متفاوت است مثلا در پوست موجب كهیر، خارش و اگزما و در چشم با قرمزی، ریزش اشك و خارش بینی، عطسه های مكرر، گرفتگی بینی و آب ریزش همراه است.
وی علائم آلرژی در دستگاه گوارش را تهوع، دل درد، اسهال، دفع خون در مدفوع، ترش كردن ، سوزش و خارش زبان و حلق بیان كرد .
دكتر بمانیان، استفاده از غذای طبیعی و سالم و حذف غذاهای افزودنی مانند سوسیس ، كالباس، انواع سس ، نوشابه ، تنقلات با طعم مختلف ، ورزش های منظم ، استفاده نكردن از دخانیات و عدم مصرف مشروبات الكی را از جمله راههای پیشگیری از آلرژی دانست.
وی اظهار كرد: همچنین می توان با نگهداری نكردن از گل و گیاه و حیوانات خانگی در منزل، از بین بردن حشرات موذی از جمله سوسك های خانگی و استفاده از گرمایش و سرمایش مطلوب در منزل از آلرژی پیشگیری كرد.
این فوق تخصص آسم و آلرژِی خاطرنشان كرد: شومینه چوب سوز و پنكه برای سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب نیستند.
وی استفاده نكردن از اسپری های خوشبو كننده ، برف شادی و مواد آرایشی در فضای درون منزل، استفاده از شیر مادر در شیرخوار بخصوص 6 ماهه اول زندگی و عدم استفاده از شیر خشك را از دیگر راههای پیشگیری از آلرژی نام برد.
دكتر بمانیان اضافه كرد: آلرژی، واكنش ناخواسته سیستم ایمنی فرد به عوامل مختلف مثل غذا ، دارو ، گرده های گیاهان، برخی از اجزای بدن پرندگان یا حیوانات است.
این فوق تخصص آسم و آلرژی در ادامه به علل و عوامل ابتلای فرد به آسم و آلرژی اشاره كرد و گفت: وجود برخی ژن ها و در واقع استعداد ژنتیكی افراد باعث ایجاد پاسخ ایمنی ناخواسته سیستم ایمنی می شود و از این رو 2 عامل استعداد ژنتیكی و عوامل حساسیت زا باید وجود داشته باشد تا آلرژی و آسم بروز كند.
وی، خس خس سینه ، تنگی نفس ، احساس سنگینی با درد قفسه صدری و سرفه های طولانی مدت (بیش از دو تا سه هفته) را از علائم آسم نام برد و اظهار كرد: آسم، بیماری مزمن ریه است كه در آن راههای هوایی بیمار دچار التهاب می شود و عوامل گوناگونی در ایجاد این التهاب نقش دارند كه یكی شایعترین آنها حساسیت یا آلرژی است.
2088/ 6197