تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳

تهران - ایرنا - قرعه كشی جام جهانی فوتبال پنج نفره انجام شد و تیم كشورمان نیز همچون تیم ملی فوتبال در گروه مرگ افتاد؛ دقایقی پس از اعلام گروه بندی «جواد فلفلی» سرمربی این تیم از مشكلات و دل مشغولی های خود برای آماده سازی بازیكنان و مصاف با آرژانتین در نخستین دیدار سخن گفت.

به گزارش ایرنا، بازی های جانانه تیم فوتبال نابینایان در رقابتهای پارالمپیك 2016 ریو و كسب مقام پنجمی منجر به باز كشف این رشته در دنیای ورزش ایران شد. این تیم با كسب مقام دومی در مسابقات قهرمانی آسیا در مالزی جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان را كسب كرد و خرداد ماه امسال راهی مادرید اسپانیا خواهد شد تا وارد گود مبارزه با بزرگان دنیا شود.
«جواد فلفلی» سرمربی تیم ملی فوتبال پنج نفره ایران، دبیر تربیت بدنی آموزش و پرورش شهر محلات است. او در سی امین سال خدمت خود بی ادعا و بدون دریافت حتی حق ماموریت شهرستان عاشقانه و دلباخته همیشه پا به ركاب حضور در اردوهای تیم ملی فوتبال نابینایان است. او هیچ قراردادی با فدراسیون و كمیته ملی پارالمپیك ندارد و تنها آرزویش خدمت به ورزشكاران نابینا و كم بینا و گسترش و توسعه فوتبال پنج نفره در كشور است.
او در این راه اما دغدغه ها و دل مشغولی های زیادی دارد، دغدغه هایی كه كمتر از مشكلات «كارلوس كی روش» سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال نیست.
«فلفلی» درگفت وگو با خبرنگار ایرنا قبل از آغاز ششمین اردوی تیم فوتبال پنج نفره در مجموعه ورزشی هرندی از این مشكلات گفت، مشكلاتی كه نتوانسته خللی در عزم او برای ساخته و پرداخته كردن این تیم ایجاد كند.
وی با بیان اینكه تنها دو زمین مناسب تمرین برای این رشته عنوان دار آسیایی در كشور وجود دارد، گفت: تشكیل اردو فقط در شهرهای تهران و شیراز امكان پذیر است و نبود زمین مناسب باعث شده تا هیچ شهری تیم مستقل فوتبال پنج نفره نداشته باشد. اما می توان با هزینه كردن 2 میلیارد و 500 میلیون ریال ( 250 میلیون تومان) یك زمین مناسب ایجاد كرد.
فلفلی افزود: سازمان بهزیستی از حامیان اصلی ورزشكاران این رشته بوده و خاستگاه این رشته ورزشی مدارس استثنایی است. فوتبال پنج نفره یكی از 9 رشته تحت پوشش فدراسیون نابینایان است و این فدراسیون نیز در حد توان خود از این رشته حمایت می كند، حمایت و گسترش فوتبال نابینایان نیازمند داشتن لیگ و برگزاری منظم آن است كه این امر با حمایت باشگاه های ورزشی و با هزینه كردن حداقل یك میلیارد ریال (100میلیون تومان) در سال امكان پذیر خواهد شد.
وی در خصوص چگونگی و نحوه برگزاری اردوهای تیم ملی نیز گفت: اردوها از بهمن ماه 96 آغاز شده است و هر اردو با فاصله هشت روز برگزار می شود كه 2 اردوی دیگر نیز تا 28 اردیبهشت ماه و قبل از شركت در رقابت های بین المللی بلژیك بر پا خواهد شد.
سرمربی تیم ملی فوتبال پنج نفره با اشاره به مشكلات رفت و آمد نابینایان از شهرستان های دور كشور به محل اردو، افزود: در هر اردو 10 بازیكن نابینا و سه دروازه بان بینا، زیر نظر سرمربی و دو كمك مربی تمرین می كنند و در نهایت تركیب تیم ملی با حضور 8 بازیكن و 2 دروازه بان بسته می شود.
دبیر تربیت بدنی شهر محلات اردوی فوتبال نابینایان را بسیار متفاوت تر از اردوهای دیگر تیم های ملی دانست و ادامه داد: اردوهای تیم ملی معمولا برای ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتر تیم برگزار می شود، اما در فوتبال نابینایان به دلیل نبود امكانات، افراد و به خصوص تیم كامل در شهرستان ها و امكان پذیر نبودن تمرین به صورت انفرادی، همه چیز از نو با بدنسازی آغاز شده و با تكنیك ادامه و با اجرای تاكتیك پایان می پذیرد. كمك های مربی در این رشته نقش مهمی دارند و باید از زحمات امیرحمزه زارع و محمد مهدی رفیعی تقدیر و تشكر كنم.
فلفلی عمده مشكلات پیش روی تیم ملی و فوتبال نابینایان را كمبود بودجه تخصیص یافته به این رشته، نداشتن زمین مناسب تمرین و بازیهای تداركاتی بین المللی دانست و گفت: 13 بازیكن از استان های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، كرمان (از هر استان 2 بازیكن)، خوزستان، فارس، مركزی و گیلان (از هر استان یك بازیكن) در اردو حاضر هستند و تركیبی از بازیكنان جوان و با تجربه اند كه با میانگین سنی 25 سال از تیم های جوان دنیا به حساب می آیند. افراد جدید توسط كمیته استعداد یابی و از بازیكنان رده سنی جوانان انتخاب شده اند.
وی با بیان اینكه ایران در این رشته و در سطح ملی فقط در رده سنی بزرگسالان تیم دارد، اظهار كرد: هنوز رقابت های بین المللی در رده های سنی پایین تر شكل نگرفته است و در سطح دنیا نیز تیمداری و رقابت در رده سنی بزرگسالان معمول است، پشتوانه سازی برای تیم ملی نیازمند حضور باشگاه های فرهنگی ورزشی كشور و تیمداری آنان است.
سرمربی تیم ملی فوتبال نابینایان با تقدیر از كمك های در حد توان و بضاعت سازمان بهزیستی كشور و فدراسیون نابینایان به بازیكنان این رشته، گفت: هزینه ایاب و ذهاب بازیكنان توسط سازمان بهزیستی پرداخت می شود اما در مجموع، بازیكنان فوتبال نابینایان در مقایسه با دیگر رشته های این فدراسیون توان مالی بهتری دارند. موفقیت های كسب شده بین المللی توسط نابینایان 'دید' جامعه را نسبت به آنان تغییر داده است و ورزشكاران نابینا نیز جایگاه خاصی در اجتماع پیدا كرده اند.
ایران برای نخستین بار است كه در مسابقات قهرمانی جهان شركت می كند. هفتمین دوره مسابقات فوتبال نابینایان قهرمانی جهان از 17 خرداد ماه در شهر مادرید اسپانیا برگزار می شود، بازی افتتاحیه را اسپانیا و تایلند انجام می دهند و نخستین بازی ایران 18 خرداد ماه در مقابل آرژانتین برگزار خواهد شد. گروه ایران به گروه مرگ معروف شده است و در صورت صعود از گروه خود باید با تیم برزیل مصاف دهد.
برزیل با سه، آرژانتین با 2 و اسپانیا با یك بار قهرمانی، فاتحان دوره های قبل این رقابت ها هستند.
ورزشی**1293**1597