به گزارش روز دوشنبه ايرنا از انجمن متخصصان مغز و اعصاب ايران، دكتر علي اميني هرندي اظهار كرد: علت بروز صرع در سنين مختلف متفاوت است و در نوزادي با نوجواني و ميانسالي تفاوت دارد؛ در نوزادان اختلالات ژنتيكي و متابوليكي و عفونتهاي سيستم عصبي، در افراد جوان آسيب هاي مغزي و در سنين بالاتر تومور و سكته مغزي از علل صرع به شمار ميآيد.
وي افزود: در گذشته اطلاعات جامعي در مورد بيماران مصروع در كشور نداشتيم و تصور مي كرديم كه آمار بيماران مصروع در ايران شبيه ميانگين كشورهاي آمريكايي و اروپايي است؛ اما با انجام طرح ملي اخير در كشور مشخص شد آمار بيماران مصروع بيشتر از متوسط جهاني است.
اميني هرندي گفت: مراقبت، رسيدگي و توجه خاص به اين بيماران امري ضروري است و مواردي همچون دارو، متخصصان مربوطه، كنترل بيماري و بهبود كيفيت زندگي بيماران مصروع وابسته به مديريت جامع است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اضافه كرد: آمارهاي جديد نشان ميدهد كه به رغم شمار بالاي بيماران مصروع در ايران، كيفيت نگهداري و رسيدگي به آنها در حد قابل قبول و نسبت به استانداردهاي جهاني قابل تطبيق است.
بيست و پنجمين كنگره بين المللي نورولوژي و الكتروفيزيولوژي باليني ايران روزهاي 11 تا 14 ارديبهشت ماه جاري در تهران برگزار ميشود.
** صرع
صرع، نوعي اختلال سيستم اعصاب مركزي (اختلال عصبي) است كه در آن فعاليت سلول هاي عصبي در مغز مختل و باعث تشنج مي شود كه طي آن تجربه رفتار غيرعادي و از دست دادن هوشياري رخ مي دهد.
علائم تشنج متفاوت است؛ برخي از افراد مبتلا به صرع، به هنگام تشنج به سادگي براي چند ثانيه مستقيم خيره مي شوند در حالي كه برخي بارها دست و يا پاهاي خود را حركت يا كشش ها ناگهاني مي دهند.
تشنج به اختلال عملكرد فيزيولوژيك قشر مغز گفته مي شود كه در آن تخليه الكتريكي غير طبيعي و همزمان دسته اي از سلول هاي مغزي به طور موقت و گذرا ايجاد مي شود.
اگر اين وضعيت تنها يك بار ايجاد شود يا اينكه در زمينه بيماري ديگري (مانند كمبود كلسيم يا كاهش قند خون) باشد، تشخيص صرع داده نمي شود، بلكه زماني گفته مي شود كه اين وضعيت'epilepsy' يا 'صرع' است كه حملات تكرار شونده باشند.
در واقع صرع يك بيماري مزمن است كه در آن حمله هاي تشنج به شكل يا اشكال خاصي هر از چند گاه ايجاد مي شود.
صرع انواع مختلفي دارد كه بر حسب چگونگي خصوصيات آن از لحاظ باليني و يا الكتروفيزيولوژيك -كه در نوار مغزي نشان داده مي شود- طبقه بندي مي شود.
علمي**1834*2017
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱
تهران- ايرنا- دبير علمي بيست و پنجمين كنگره بين المللي نورولوژي و الكتروفيزيولوژي باليني ايران، حوادث شغلي را از علل شايع ابتلا به بيماري صرع دانست و گفت: حوادث شغلي و تصادفات رانندگي از جمله عوامل افزايش تعداد بيماران مصروع در كشور است.