به گزارش ايرنا، داوود عامري عصر دوشنبه در هم انديشي تخصصي بازخواني انديشه هاي حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي با موضوع صلح و عدالت در سالن همايش هاي غدير قم اظهار داشت: اگر رزمندگان و دلاوران در صحنه هاي جنگ حضور پيدا كردند امروز بايد انديشمندان به گفتمان سازي در روابط بين المللي بپردازند و به كشورمان در اين حوزه قدرت دهند.
وي ادامه داد: امروز داعش اگر لطمه فراواني به جهان اسلام و چهره اسلامي زده فرصتي براي پيروان اهل بيت(ع) ايجاد كرده است تا ديدگاه هاي اسلامي را در اين حوزه بيان كنند.
وي با بيان اين كه صلح در همه اديان الهي و همه مقررات ملي و بين المللي به عنوان يك نياز و مطالبه اوليه بيان شده است گفت: براي ايجاد يك زندگي به صلح توجه مي شود ضمن اين كه امروزه گستردگي وپيچيدگي هاي بسياري درحوزه صلح و برجسته شدن خطرات و مخاطرات در جوامع اسلامي، صلح و امنيت به بزرگترين دغدغه بشر تبديل شده است.
وي بيان داشت: همه دستگاه هاي بين المللي متاسفانه از كارآمدي مناسب در اين حوزه برخوردار نيستند اين در حالي است كه بيش از 64 درصد ادبيات موجود بين مسئولان و ديپلمات ها و مديريت جهاني به مفاهيم صلح و امنيت اختصاص دارد.
وي با بيان اين كه براي صلح 2تعريف عادلانه و پايدار بيان شده است گفت: اين تعاريف داراي ويژگي ها خاص مي باشد كه از فكر و انديشه مهندسي رهبر معظم انقلاب اسلامي برداشت شده است.
عامري خاطر نشان كرد: در انديشه هاي اسلامي ضمن اين كه بسياري از شاخص ها و نگاه ها در خصوص صلح را رد نمي كنيم ولي تجربه آنان را در دنيا موفق نمي دانيم.
وي گفت: صلح عادلانه داراي ويژگي هايي از جمله ايجاد امنيت و آرامش، پيگيري عدالت در همه امور، رويكرد ايجابي و سلبي، مسئوليت پذيري طرفين، تلاش براي اصلاح امور و حذف زمينه تعارض است.
وي به ديدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز درباره صلح اشاره كرد وگفت: رهبري تاكيد كردند كه جمهوري اسلامي ايران از صميم دل به صلح در تمام منطقه و جهان علاقه مند است و باز در جاي ديگري عنوان نمودند، اسلام دين اتحاد و برادري و صلح جهاني است.
عامري تاكيد كرد:امروز نقش جدي درنوسازي هاي جهاني را بازي نمي كنيم اين در حالي است كه يكي از نيازهاي اساسي بشر صلح است كه بايد همراه با عدالت باشد.
وي با بيان اين كه صلح بايد به دور ازاغراض قدرتمندان باشد گفت: راه حل هاي كشورهاي علاقه
مند به صلح فاقد عنصرعدالت بوده است اصول ما اقتضا مي كند كه پيام دوستي، صلح و امنيت را بر پايه عدالت به جهان بيان كنيم.
وي،افكارعمومي و جهاني به پيام هاي آرماني و هدفمند صلح عادلانه،كنشگري فعال در تحولات، وقايع و شريط در روابط بين المللي و منطقه و پديده هاي نو، نياز به حضور فعال در عرصه هاي مختلف منطقه اي و جهاني براي حفاظت از آرمان ها و منافع جمهوري اسلامي، حضور در روند سريع و جديد تحولات و هنجارهاي بين المللي، ضرورت برخورد انديشه گرايانه با عرصه هاي اتهامي از سوي غرب عليه كشورمان را از جمله ضرورت هاي گفتمان اسلامي و ايراني براي مساله صلح و عدات در انديشه هاي رهبر معظم انقلاب برشمرد.
دبيركل مجمع جهاني صلح اسلامي به پيامدهاي تبيين و ترويج گفتمان صلح عادلانه بر مبناي انديشه رهبري در جهان اشاره كرد و گفت: اين امر باعث ايجاد تصويري مثبت بشردوستانه و خيرخواه از ايران و رهبري معظم انقلاب در جهان، نفوذ در سازمان هاي جهاني و فرصت برابر در گفت و گوي جهاني و تلاش براي انزواي گفتمان هاي صلح غربي و كاهش مطلق گرايي مي شود.
وي گفت:گفتمان صلح عادلانه بر پايه هاي آموزه هاي اديان الهي شكل گرفته و همراهي وحدت اديان و پيروان آنها تنها راه تحقق صلح عادلانه در جهان است.
هم انديشي تخصصي بازخواني انديشه هاي حضرت آيت الله خامنه اي به همت مجمع جهاني صلح اسلامي و با هدف استفاده از همفكري و نظرات كارشناسي نخبگان و متفكرين اسلامي در بازخواني مفهومي و روش انديشه هاي شناختي رهبر معظم انقلاب در حوزه صلح و عدالت امروز در قم برگزار شد.
هدف از برگزاري اين هم انديشي بستر سازي و ساخت تئوريك براي آشنايي با آموزه هاي اسلام ناب محمدي (ص) و طرح ارزش هاي اسلامي در قالب هاي مناسب با مشاركت نخبگان و انديشمندان خارجي در سطح جهان است.
8138/ 6133/
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۰
قم- ايرنا- دبيركل مجمع جهاني صلح اسلامي گفت: صلح عادلانه مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامي زمينه هاي مهم گفتمان را در عرصه بين المللي براي نظام جمهوري فراهم و نخبگان جهان را با انديشه خويش همراه سازد.