تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۵

روزنامه 19 قم در شماره روز سه شنبه 11 ارديبهشت ماه مطلبي با عنوان«پشت پرده تعطيلي يك كشتارگاه مرغ در قم» را به قلم وجيهه غلامحسين زاده منتشر كرد.

در اين مطلب مي خوانيم:
از هفته گذشته بود كه خبرهاي اعتراض كاركنان كشتارگاه نگين قم به تعطيلي اين كشتارگاه و از دست دادن شغلشان در كانال هاي مختلف خبري از اين دست به آن دست شد.
اعتراض و تحصن حدود 150 كارگر مستقيم و غير مستقيم كه از طريق اين كشتارگاه ارتزاق مي كردند عاملي بود كه استاندارقم براي پيگيري اين موضوع دستور صادر كند و به اين طريق فرماندار مسئوليت برگزاري جلسات مختلف براي حل مشكل كشتارگاه نگين را عهده دار شد.
به گفته يكي از پرسنل كشتارگاه طيور نگين در جلساتي كه طي هفته گذشته برگزار شد مديرعامل جديد موظف شد كه ظرف 48 ساعت بعد شتارگاه را برگرداند كه در اين زمان كه تا جمعه شب بود اين اتفاق نيفتاد اما با اعتراض مجدد كارگران و اعطاي نمايندگي به يك نماينده در دفترخانه پيگيري هاي بيشتر انجام شد و به گفته معاون بهبود امور دام سازمان جهاد كشاورزي قم هيأت مديره، مديرعامل سابق و مديرعامل كنوني كشتارگاه نگين در فرمانداري جلس هاي تشكيل داده و نهايتا كشتارگاه نگين فعال شده 8 ارديبهشت ماه دوباره فعال شده و شروع به كشتار كردند.
به گفته پرسنل اين كشتارگاه ماجرا ازاين قرار بود كه مديرعامل كشتارگاه بهاران 51 درصد از سهام كشتارگاه نگين را خريداري كرده و بعد از آن اقدام به تعطيلي كرد تا به اين طريق شايد انحصار قيمت مرغ را در دست بگيرد.
آن طور كه كاركنان اين كشتارگاه مي گويند امروز هم دس تاندركاران مرغ براي هر بخش از كار از خريد جوجه، دان گرفته تا ذرت و دارو بايد به يك شركت خاص مراجعه كنند، تنها يك كشتارگاه نگين به عنوان كشتارگاه رقيب مطرح بود كه با تغيير قيم تها نتوانست مقاومت كند و مجبور شد بخشي از سهام خود را واگذار كند و همين مسئله هم عامل تعطيلي اين كشتارگاه شد. حسين علي بيگي اما م يگويد موضوع مرغ چيزي است كه قابل نظارت است و قرار نيست كه مديريت بازار مرغ در اختيار كسي قرار گرفته و خود تصميم بگيرد؛ در اين موضوع خاص نيزفرماندار و استاندار تصميم گرفتند كه تعطيلي اين كشتارگاه فعلا به صلاح نيست و بايد دوباره بازگشايي شود.
به اعتقاد وي مديريت اين كشتارگاه بايد به نحوي باشد كه به استان قم خدمات دهي داشته باشد، در حال حاضر فعالان اين عرصه يك شركت مركزي تحت يك مديريت ايجاد كرده اند و اينكه مرغها در كشتارگاه نگين كشته شود يا كشتارگاه بهاران تفاوتي نمي كند و موظف هستند مرغ قم را تامين كنند و چون محدوديتي در ورود مرغ از ساير استا نها به استان قم نيست بحث انحصار خيلي جايگاهي ندارد كه هركسي بتواند در آن قيمتي تعيين كنند.
علي بيگي علت اصلي بازگشايي اين كشتارگاه را مسائل اجتماعي از جمله بيكاري كارگران مشغول در آن دانسته و معتقد است فرمانداري قم به اين دليل كه تعطيلي اين كشتارگاه ممكن است مسائل اجتماعي و بيكاري كارگران را به همراه داشته باشد براي فعاليت دوباره آن پيگيري كردند تا با كمك به حل مشكلاتي كه باعث تعطيلي اين كشتارگاه شده است مجموعه دوباره راه اندازي شود.
اين در حالي است كه پرسنل كشتارگاه نگين معتقدند با فشارهايي كه به اين مجموعه تحميل شده است امكان كار و رقابت براي اين كشتارگاه سخت شده است، افزايش نرخ كشتار مرغ از جمله همين اتفاقاتي است كه سبب شده عاملان كشتار از مراجعه به اين كشتارگاه خودداري كنند به گونه اي كه عاملان كشتار كه مرغ را از مرغداري مي خرند وبعد از كشتار در كشتارگاه به مرغ فروش مي دهند در گذشته بايد به ازاي هر كيلو مرغ 180 تومان پرداخت مي كردند اما اين مبلغ يك دفعه به 320 تومان افزايش داده شده است و به همين دليل بسياري از اين افراد ترجيح داده اند كه در شهرهاي اطراف كشتار كنند.
آن طور كه معاون امور دامي سازمان جهاد كشاورزي قم مي گويد نرخ كشتار؛ مرغ زنده و كشته و مرغ مصرف كننده در كشور يك مشخص و ثابت است و همه موظف هستند از اين رقم ها تبعيت كنند و اگراستان افزايش غيركارشناسي داشته است بايد جوابگو باشند.
به گفته وي اين موضوع هم در جلسات اخير عنوان شده و قرار است كه مجمع نظارتي شامل بازرسان صنعت، معدن و تجارت از كشتارگاه هاي قم بازديد كرده و اگر قيمت كشتار دراستان قم با استان هاي ديگر تفاوت داشته باشد برخورد صورت خواهد گرفت.
/8138/ 6133/