به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، اردشیر انتظاری روز سه شنبه در حاشیه نخستین همایش ملی مسائل اجتماعی زنان در دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: زنان می خواهند مادر شوند اما منزلت مادری با ارزش ها سر و كار دارد و چیزی كه ارزشمند باشد برای آن وقت بیشتر و سرمایه گذاری می شود همچنین در مورد آن فكر و برنامه ریزی صورت می گیرد اما زنان جامعه ما چقدر به مادر شدن فكر می كنند.
وی اضافه كرد: افكار و دورنمای هر جامعه ای در سیاست گذاری های كلان و برنامه ها نمود پیدا می كند؛ سوال این است، در مورد مادر شدن و نقش های مادرانه در برنامه های پنجساله توسعه چقدر لفظ مادر تكرار شده است؟ چقدر از مادران حمایت می شود؟
وی ادامه داد: در نظام اقتصادی اجتماعی و برنامه ای ما، احترام به منزلت و شأن مادری آن طور كه شایسته است، مورد توجه نیست. این در حالی است كه پرورش نقش مادری و به تصویر كشیدن شیرینی های آن برای جامعه رسالتی است كه بر عهده رسانه ها و نهادهای آموزشی است و البته محقق نشده است.
وی تصریح كرد: تاخیر در ازدواج و فرار از مادر شدن و فرزندآوری واقعیت های اجتماعی است اما فرزندآوری و مادرشدن، پاداش زنانگی است كه این نوع نگرش كمتر دیده می شود و بچه دار شدن به عنوان مانعی برای پیشرفت های فردی زنان به حساب می آید.
انتظاری خاطرنشان كرد: جامعه ما همگام با فرایند جهانی سازی، التذاذ جسمی و بهره مندی مادی را مهمتر از لذت های معنوی و بهره مندی ارزشی تلقی می كند و فردگرایی و منافع فردی را ترجیح می دهد.
این جامعه شناس تصریح كرد: منزلت مادری در جامعه باید مهم شمرده شود زیرا دستاوردهای اهمیت به مادران بسیار تاثیرگذار است و جایی كه بانوان برای نقش زنانه و مادرانه خود ارزش قائل هستند، خانواده، جامعه و نسل آتی موفق تر است.
انتظاری خاطرنشان كرد: شاخص ارتقای منزلت مادری این است كه مردان دنبال فرصتی برای مشاركت و همكاری با زنان باشند تا از عهده وظایف مادرانه خود بهتر برآیند اما اكنون مردان جامعه از مشاركت در امور خانواده استقبال نمی كنند.
وی اضافه كرد: منزلت مادری كم اهمیت است و با وجود اینكه در آموزه های دینی و سبك زندگی اسلامی ایرانی حفظ شأن مادران همواره مورد تاكید بوده است اما عناصر اجتماعی حاكی از این است كه زنان و مردان از مسئولیت های خانوادگی و مادرانه فرار می كنند.
مدیرگروه جامعه شناسی دانشگاه علامه گفت: وقتی زنان می خواهند مثل مردان شوند و موقعیت برابری داشته باشند، آن گاه نه شبیه مردان كه حتی شبیه زنان رفتار نمی كنند و زنانگی خود را از بین می برد.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی «مسائل اجتماعی زنان» دهم و یازدهم اردیبهشت 1397 در دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می شود.
تحولات سبك زندگی زنان، زنان و هویت، آسیب ها و مسائل اجتماعی زنان، حقوق شهروندی، مشاركت سیاسی و اجتماعی زنان، آسیب های روابط زناشویی، زنان و آموزش، مسائل خانوادگی، مسائل حقوقی زنان و تحولات پوشش زنان از جمله محورهای این همایش است.
قرار است در این همایش دو روزه، 11 پنل تخصصی با حضور اندیشمندان و صاحب نظران حوزه زنان برگزار شود همچنین پروفسور اریك مسه، استاد فرانسوی متخصص در مطالعات جنسیت، از دانشگاه بوردور فرانسه در این همایش كارگاه آموزشی برگزار می كند.
این همایش علمی دو سالانه به همت وزارت كشور، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و با همكاری دانشگاه ها و برخی سازمان ها و نهادها برگزار شود.
اجتمام *3229* 3063
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۲
تهران-ایرنا- استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: تفكیك فضای مردانه و زنانه در جامعه وجود دارد؛ مردان نقش های خود را دارند. زنان هم در كنار نقش های اجتماعی، وظایف مادری را انجام می دهند و نگاه پرورش و عطوفت مادرانه به تر و خشك كردن فرزند تنزل پیدا كرده است.