وین - ایرنا - یك روز پس از ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران، «رضا نجفی» نماینده كشورمان در نشست كمیته مقدماتی كنفرانس بازنگری معاهده 'ان پی تی' ، برنامه تسلیحات هسته ای این رژیم را مانع اصلی تحقق ایده خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای دانست.

به گزارش ایرنا ، دومین هفته از نشست كمیته مقدماتی كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترس سلاح های هسته ای (ان پی تی) برای بررسی وضعیت اجرای این معاهده در ژنو در حال برگزاری است.
نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در وین ، در نشست امروز (سه شنبه) با دستور كار خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای، سخنان مهمی ایراد كرد.
وی ضمن تاكید بر اینكه معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای به این شرط در كنفرانس بازنگری 1995 بصورت نامحدود تمدید شد كه بر اساس قطعنامه 1995 رژیم اسرائیل به ان پی تی پیوسته و منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای ایجاد شود، تصریح كرد: پس از گذشت 23 سال نه تنها هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است، بلكه دیگر مصوبات كنفرانس های بازنگری 2000 و 2010 در این زمینه كه ناشی از تداوم نگرانی جامعه جهانی از خطر برنامه تسلیحات هسته ای و تاسیسات خارج از پادمان این رژیم برای منطقه و رژیم عدم اشاعه می باشند، نادیده گرفته شده اند.
نجفی با انتقاد از كشورهای امین معاهده كه متعهد به اجرای قطعنامه 1995 برای وادار كردن رژیم اسرائیل برای پیوستن به ان پی تی و قرار دادن تاسیسات هسته ای این رژیم تحت نظام پادمان آژانس می باشند، اجرای این قطعنامه را مسئولیت همه كشورهای عضو معاهده دانست و از جامعه جهانی خواست تا مسئولیت خود در این زمینه را طبق قطعنامه 1995 و مصوبات كنفرانس های بازنگری 2000 و 2010 انجام دهد.
سفیر و نماینده كشورمان در نزد سازمان ملل در وین، در ادامه تصریح كرد كه جمهوری اسلامی ایران طبق سیاست اصولی خود همواره حامی تشكیل منطقه عاری از سلاح های هسته ای بوده و از كلیه ابتكارها برای تحقق این هدف حمایت كرده است.
جمهوری اسلامی ایران در این نشست از اعضا خواست كه در كنفرانس بازنگری 2020 بر اجرای قطعنامه 1995 تاكید كنند و برای تحقق هدف خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای گام های عملی بردارند و از جمله به رژیم اسرائیل فشار آورند تا بدون قید و شرط به ان پی تی بپیوندد و به طور كامل هرگونه همكاری هسته ای با رژیم صهیونیستی را ممنوع كنند.
بر اساس مصوبه كنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی در سال 2010 كه با اجماع كلیه كشورهای عضو معاهده تصویب شد، از دبیركل سازمان ملل متحد و انگلیس ، آمریكا و روسیه به عنوان امنای معاهده خواسته شده بود تا در سال 2012 كنفرانسی برای اجرای قطعنامه 1995 و پیشبرد ایده خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای برگزار كنند كه آمریكا با حمایت كوركورانه از رژیم اسرائیل مانع تشكیل آن شد و از اجرای مصوبه 2010 جلوگیری كرد.

**نقض تعهدات آمریكا
نجفی نماینده كشورمان در نشست روز دوشنبه كمیته مقدماتی كنفرانس بازنگری ان پی تی با دستور كار عدم اشاعه سلاح های هسته ای نیز ضمن تاكید بر پایبندی كامل جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش تحت معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، اظهار داشت، تا زمانی كه سلاح های هسته ای وجود دارند خطر گسترش این سلاح ها چه از طریق انتقال به كشورهای دیگر و چه از طریق ارتقا و تولید بیشتر این سلاح ها توسط كشورهای دارنده همچنان وجود دارد.
وی تاكید كرد: این سلاح های ضد بشری كه برای اولین بار آمریكا آنها را در خلال جنگ جهانی دوم، تولید، آزمایش و استفاده كرد، به صورت زنجیروار اشاعه یافتند و طی 70 سال گذشته تهدید جدی علیه بشریت ایجاد كرده اند.
نجفی تاكید كرد، تنها راه جلوگیری از اشاعه این تسلیحات نابودی كامل آنها است كه كشورهای هسته ای در نقض تعهداتشان تحت ان پی تی این تسلیحات را همچنان حفظ و ارتقا می دهند.
نجفی تصریح كرد: استقرار تسلیحات هسته ای توسط آمریكا در اروپا با چتر هسته ای ناتو، كمك به رژیم صهیونیستی به منظور ساخت و آزمایش سلاح های هسته ای، كمك هسته ای به كشورهای خارج از معاهده همچنین نقض صریح ان پی تی است.
وی خاطرنشان كرد: برنامه تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی نتیجه اعمال استاندارد دوگانه توسط برخی از كشورهای هسته ای بویژه آمریكا است كه نقض فاحش كلیه هنجارهای عدم اشاعه است كه این كشورها از نظر قانونی متعهد به اجرای آنها هستند.
نجفی در سخنرانی خود همچنین تاكید كرد كه اقدامات عدم اشاعه همچون تقویت نظام پادمان آژانس و رژیم كنترل صادرات باید در تطابق با حق غیر قابل انكار كشورها استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای باشد.
در این نشست اكثر كشورهای عضو ضمن ابراز ناخرسندی از عدم پیشرفت در خلع سلاح هسته ای و تلاش كشورهای دارنده عضو سلاح هسته ای برای محروم كردن كشورها از استفاده صلح آمیز انرژی هسته ای، از این كشورها درخواست كردند كه به تعهدات خود پایبند بوده و طبق ماده ۶ ان پی تی با حسن نیت به سوی خلع سلاح كامل هسته ای حركت كنند.
كنفرانس بازنگری ان پی تی هر پنج سال یكبار برای بررسی پیشرفت اهداف معاهده بویژه خلع سلاح هسته ای برگزار می شود. این نشست كمیته مقدماتی برای آماده سازی مباحث برای دهمین كنفرانس بازنگری ان پی تی است كه قرار است در سال ۲۰۲۰ برگزار شود.
تا كنون چندین كنفرانس بازنگری به دلیل عدم پایبندی كشورهای هسته ای به ماده ۶ معاهده و فقدان پیشرفت در خلع سلاح هسته ای به شكست انجامیده است.
كشورهای هسته ای برای انحراف افكار عمومی از خطر زرادخانه های تسلیحات هسته ای تلاش می كنند تا با ایجاد بحران های ساختگی و بزرگنمایی موضوعات مختلف از تمركز جامعه جهانی بر خطر عظیمی كه تسلیحات هسته ای این كشورها برای جامعه بشریت ایجاد كرده است منحرف كنند.
اروپام**1078*شبس*1613*