به گزارش ایرنا روابط عمومی استانداری بوشهر روز چهارشنبه به نقل از نعمت الله امامزاده در نشست با استاندار بوشهر اعلام كرد: سندهای یادشده در راستای توسعه همكاری تاجیكستان و ایران در بخش اقتصاد ، تجارت و گردشگری است.
وی یادآورشد: ایران با تاجیكستان دارای مشتركات فراوانی در بخشهای فرهنگی، تاریخی، زبانی و دیگر عرصههاست كه زمینه توسعه و تعاملات را بیش از پیش فراهم كرده است.
امامزاده اظهارداشت:خط ریلی تاجیكستان و ارتباط با پنج كشور ظرفیت فراوانی را در توسعه و ارتباط با كشورهای منطقه ایجاد كرده كه این خط ریلی میتواند از طریق چابهار به دوشنبه، ارتباط ریلی ایران و تاجیكستان را برقرار كند.
سفیر تاجیكستان در ایران از توسعه همكاری دو جانبه در بخش اقتصاد و تجارت و گردشگری خبر داد .
وی با اشاره به ظرفیت بالای استان بوشهر در عرصههای مختلف اقتصادی و گردشگری گفت: بوشهر دارای تاریخ چندهزار ساله است كه با تاب آوری و مقاومت در برابر متجاوزان از تاریخ درخشانی برخوردار است.
سفیر تاجیكستان در ایران گفت: آب و هوای پاك و مطلوب و ظرفیت های مختلف باعث شده تا استان بوشهر نگین خلیج فارس قلمداد شود و زمینه لازم برای توسعه گردشگری را برخوردار باشد.
وی با قدردانی از استقبال استاندار و مسئولان استان بوشهر گفت: تاجیكستان دارای 4 منطقه آزاد تجاری و اقتصادی است كه میتواند پذیرای تجار و بازرگانان بوشهری باشد.
امامزاده با بیان اینكه سال قبل نشست كمیسیون مشترك همكاریهای بازرگانی، اقتصادی، فنی و فرهنگی ایران و تاجیكستان در شهر دوشنبه برگزار شد تصریح كرد:در راستای توسعه مناسبات همكاری ایران و تاجیكستان نشست كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی، تجاری و بازرگانی در ایران برگزار میشود.
استاندار بوشهر نیز گفت:رفت و آمد دانشجویان، استادان و تقویت پیوندها زمینه تعاملات تجاری، فرهنگی و اقتصادی ایران و تاجیكستان را افزایش میدهد.
عبدالكریم گراوند اظهار داشت: استان بوشهر در ابعاد گوناگون دارای ظرفیت مهم و قابل توجهی برای سرمایهگذاری است.
وی افزود: باید در راستای توسعه روابط دو كشور، دانشجویان، استادان، بازاریان، تجار و فعالان اقتصادی و فرهنگی باهم تعامل بیشتری داشته باشند.
گراوند با بیان اینكه پیوند دو كشور ایران و تاجیكستان عمیق است گفت: استان بوشهر دارای تمدنی غنی است چراكه قدمت چاپخانه و چاپ نشریات بیش از یك قرن است كه نشان از دانایی، فرهنگی و روشنگری مردم این استان است.
گراوند اضافه كرد: استان بوشهر زمانی پایتخت تجاری ایران بوده است و اكنون این استان پایتخت انرژی معرفی شده كه نشان از توانمندی بالای آن است.
استاندار بوشهر گفت: راهآهن شیراز به بوشهر به عنوان یكی از اصلیترین پروژهها برای تكمیل كریدور شمال به جنوب ایران است كه امسال عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
7212/6045
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۲
بوشهر- ایرنا- سفیر تاجیكستان در جمهوری اسلامی ایران گفت: در 28 سال گذشته و پس از فروپاشی شوروی دو كشور روابط خود را توسعه داده اند كه بیش از 160 سند همكاری منعقد شده است.