لاهور - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان، اجرای كریدور اقتصادی چین و پاكستان را دستاورد بزرگ برای منطقه خواند و گفت:ایران آماده پیوستن به این طرح بزرگ اقتصادی است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، 'مهدی هنردوست' در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و كشاورزی لاهور و سخنرانی در جمع فعالان اقتصادی این ایالت، از كریدور اقتصادی چین و پاكستان به عنوان پروژه ای برای كاهش تنش های منطقه ای یاد كرد و گفت:ایران نیز آماده است كه به منظور گسترش تجارت منطقه ای به این طرح بپیوندد.
وی همچنین بر لزوم گسترش همكاری های اقتصادی و ایجاد كانال های ارتباطی بانكی ایران و پاكستان و اجرای سریع توافق نامه مبادله ارزی بین پاكستان و ایران تاكید كرد.
هنردوست با تاكید بر لزوم اقدام بازرگانان ایران و پاكستان برای توسعه مناسبات تجاری، گفت: تهران و اسلام آباد در تلاشند تا هر چه سریع تر روابط و تبادلات مالی دوجانبه از سر گرفته شود.
وی افزود:اجرای توافقنامه مبادلات ارزی بین دو كشور نیز در حال تحقق است و كارشناسان و مسئولان دو كشور برای اجرای آن تلاش می كنند.
سفیر ایران در پاكستان در بخش دیگری از سخنانش در جمع بازرگانان پاكستان باتشریح فرصت های طلایی گسترش روابط فیمابین در عرصه اقتصاد و تجارت، اضافه كرد:تهران و اسلام آباد باید با برداشتن موانع از سر راه برای توسعه روابط در حوزه امور بازرگانی تمامی تلاش كنند.
وی با اشاره به افزایش 15 درصدی حجم مبادلات دو كشور در سال گذشته، گفت:برای رسیدن به هدف 5 میلیارد دلاری تجارت دوجانبه، كانال های تجاری و روابط اقتصادی بخش خصوصی دوكشور باید تقویت شود و در این زمینه سفارت وسركنسولگری های ایران در شهرهای پاكستان آماده تسهیل امور بازرگانی و تجاری بازرگانان پاكستانی هستند.
هنردوست در سفر به ایالت پنجاب پاكستان همچنین با 'محمد شهباز شریف' سروزیر ایالت پنجاب نیز دیدار و گفت و گو كرد.
سال گذشته مسئولان بانك مركزی پاكستان و جمهوری اسلامی ایران توافقنامه ای را امضاء كردند تا از این طریق بتوانند سطح تبادلات اقتصادی و تجاری خود را تا سقف 5 میلیارد دلار افزایش دهند.
طی سال گذشته، صادرات كالا ازایران با افزایش ١٦ درصدی از لحاظ دلاری و پنج درصدی از لحاظ وزنی از ٧٩٥ میلیون دلار در سال 95 به ٩٢٤ میلیون دلار در سال گذشته افزایش یافت.
واردات كالا از این كشور نیز در سال 96 با افزایش ١٣ درصدی در ارزش دلاری و ٤٣ درصد از لحاظ حجمی از ٣٦٤ میلیون دلار به ٤١٢ میلیون دلار در سال ٩٦ رسید.
آساق**6125**1337