فاطمه هاشمي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا هدف از برگزاري مسابقات جهاني پيوند اعضا را تبادل تجربيات كشورها و روحيه بخشي به گيرندگان و قدرداني از دهندگان 'عضو' عنوان كرد و افزود: پنج اردوي آمادگي در 14 رشته ورزشي براي حضور در رقابت هاي جهاني برگزار خواهد شد، اما جنبه غالب اين گونه رقابت ها ايجاد دوستي و رفاقت و آشنايي افراد با هم است و حضور و مشاركت مقدم بر مدال آوري و رقابت است.
وي هدف اصلي فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا را روحيه بخشي، ايجاد نشاط و شادابي بين بيماران دانست و ادامه داد: دور كردن بيمار از فضاي درمان و وارد كردن او به فضاي پر نشاط ورزش كار آساني نيست؛ زيرا برخي از بيماري ها ارثي و ژنتيكي و غير قابل درمان هستند، اما برخي نيز همچون ديابت با انجام حركات ورزشي كنترل و درمان مي شوند.
رييس فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا با اشاره به برگزاري اردوي هاي اين فدراسيون در مناطق تفريحي، گفت: افزايش اميد به زندگي، نشاط و شادابي در اولويت قرار دارد و سعي مي كنيم در كنار ورزش لحظات شاد و مفرهي را براي بيماران ايجاد كنيم.
هاشمي بودجه اين فدراسيون را در مقايسه با هزينه هاي برگزاري اردوها اندك دانست و افزود: خيران، نهادها، سازمان ها و ديگر فدراسيون هايي كه بيماران در رشته هاي ورزشي آن ها فعال هستند، ياري رسان ما هستند و خدمات و كمك هاي قابل تقديري ارائه مي كنند.
وي با اشاره به برنامه اين فدراسيون در سال 97 و برگزاري 12 دوره مسابقات كشوري، ادامه داد: شش دوره مسابقات قهرماني كشور براي زنان و شش دوره نيز براي مردان مبتلا به بيماري هاي تالاسمي، ديابت، هموفيلي، همودياليز، ام اس و پيوند اعضا برگزار خواهد شد كه رقابت ورزشكاران پيوند اعضا در 14 رشته ورزشي و در 6 گروه سني برگزار مي شود.
رييس فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا آشنا كردن بيماران با ورزش را كاري دشوار و زمان بر دانست و گفت: در نخستين قدم فدراسيون با برگزاري كنفرانس هاي علمي، لزوم و زمينه حضور بيماران را در عرصه ورزش فراهم كرد و با همكاري سازمان بيماري هاي خاص با چاپ شش ميليون بروشور آموزشي و ارائه 300 مقاله در مجلات علمي به اين موضوع پرداخت.
هاشمي ادامه داد: فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا با ترويج 'فرهنگ ورزش بيماران' در قالب 31 هيات ورزشي استاني در سرتاسر كشور در حال گسترش ورزش همگاني است. بيماران خاص در رشته هاي ورزشي، شنا، بدمينتون، تنيس روي ميز، دو و ميداني، اسكواش، پولو، پتانك، بولينگ، دوچرخه سواري و قايقراني شركت مي كنند. بيماران مبتلا به تالاسمي و ديابت نيز در رشته هاي ورزشي شطرنج، دارت، تنيس روي ميز، تيراندازي و شنا به رقابت مي پردازند و افراد هموفيلي و همودياليزي و ام اس نيز در دو رشته كار مي كنند.
وي با اشاره به برپايي جشنواره ورزشي 18 اردبيهشت ماه در پارك لاله تهران، افزود: علاوه بر اردوهاي ورزشي و تفريحي در طول سال 97، 9 دوره مربيگري و هشت دوره داوري و هشت كلاس پزشكي ورزشي نيز برگزار خواهد شد و با هدف توسعه ورزش همگاني مراسمي با حضور ورزشكاران و خانواده آنها به شكل ملي و استاني برگزار مي شود.
فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا سال 1378 تاسيس شد و ورزش بيماران پيوند اعضا، همودياليزي، هموفيلي، ديابتي، تالاسمي و ام اس را تحت پوشش خود گرفت. هر چند جمعيت هدف اين فدراسيون در حال حاضر قريب يك ميليون نفر است، اما بر اساس آمارهاي ارائه شده 12 درصد از جمعيت كشور از اين بيماريها رنج مي برند كه با توسعه ورزش همگاني مي توان گام مهمي در كاهش آن برداشت.
ورزشكاران بيماري هاي خاص و پيوند اعضاي ايران سالهاست كه با كسب 148 مدال در طول ادوار مختلف، مقام نخست منطقه را در دست دارند و در آخرين رقابت جهاني پيوند اعضا 2015 آرژانتين نيز مقام ششم را به دست آوردند و در مجموع 250 مدال در طول ادوار گذشته رقابت هاي جهاني كسب كرده اند.
فاطمه هاشمي در سال 1394 دو باره به رياست اين فدراسيون رسيد. او در سال 1384 نيز سكان هدايت اين فدراسيون را در اختيار داشت.
ورزشي **1293**1584
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
تهران - ايرنا - رييس فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا گفت: مردان و زنان ورزشكار پيوند اعضا به ترتيب در 14 و 12 رشته ورزشي در مسابقات جهاني اين رشته كه مرداد ماه امسال در نيوكاسل، انگليس برگزار مي شود، شركت مي كنند.