تهران - ايرنا - مديرعامل اتحاديه موسسات قرآني مردمي كشور تشكيل اتحاديه مدغم موسسات قرآني را نويد بخش اتحاد و انسجام فعاليت هاي مردمي در اين حوزه دانست كه منجر به وحدت رويه فكري و عملي خواهد شد.

بيش از دو هزار و 300 موسسه قرآني زير نظر اتحاديه تشكل هاي قرآن و عترت كشور وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت مي كنند و حدود دو هزار و 500 موسسه قرآني نيز زير نظر اتحاديه موسسات قرآني مردم نهاد تشكيل شده كه به شكلي وابسته به سازمان تبليغات اسلامي هستند و با شكل گيري اتحاديه واحد موسسات قرآني كه ساز و كار آن از سال گذشته آغاز شده، باعث مي شود تا همه اين موسسات زير يك چتر حمايتي و مديريتي قرار گيرند.
مقدمه تشكيل اين اتحاديه واحد، ادغام اتحاديه هاي استاني است تا پس از آن بتوان يك اتحاديه واحد قرآني ايجاد كرد و اينگونه شد كه گزارشي از روند اين ادغام از سوي مسئولان مربوط اعلام شد تا تكليف اتحاديه هاي استاني تشكل هاي قرآن و عترت كشور و همچنين اتحاديه هاي موسسات قرآني مردم نهاد مشخص شود.
حجت الاسلام سيدحسين كوششي مديرعامل اتحاديه موسسات قرآني مردمي كشور در اين زمينه به خبرنگار معارف ايرنا گفت: تشكيل اتحاديه واحد موسسات قرآني در واقع سفير اتحاد، هماهنگي و انسجام است و مجموعه فعالان قرآني با ايجاد اين تشكيلات صنفي مي توانند وحدت رويه فكري و عملي را ايجاد كنند.
وي با اشاره به سابقه تشكيل موسسات مدغم گفت: بحث اتحاديه مدغم كشوري از ديرزمان مطرح بود و تلاش دست اندركاران اين بود تا هرچه زودتر اين اتحاديه تشكيل شود ولي به دلايل مختلف از جمله اختلاف نظرهايي كه درباره شيوه ادغام وجود داشت، اين مساله به تاخير افتاد.
اين كارشناس مذهبي افزود: در آخرين جلسه هيات رسيدگي به امور موسسات قرآني كه در سال 96 برگزار شد، قرار بر اين بود كه 20 ارديبهشت به عنوان زمان قطعي برگزاري مجمع مدغم كشوري تعيين شود و در همين راستا كميته اي به اين منظور تشكيل شد تا مسائل مربوط به ادغام موسسات وابسته به وزارت فرهنگ ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي را پيگيري كند.
عضو كميته رسيدگي به امور موسسات قرآني گفت: اين كميته ضمن بررسي اساسنامه و شيوه نامه ادغام به اين نتيجه رسيد كه با توجه به تعطيلات ايام نوروز، زمان قانوني براي ادغام اتحاديه هاي استاني به بعد از ماه مبارك رمضان موكول شود و بر همين اساس 31 خرداد به عنوان زمان قطعي ادغام اتحاديه هاي استاني و تشكيل اتحاديه كشوري تعيين و شيوه نامه آن نيز تنظيم شد و به دنبال اين تصميم كارهاي اطلاع رساني آن نيز صورت مي گيرد.
كوششي، ادغام اين دو اتحاديه كشوري را گامي مهم براي حمايت از موسسات قرآني مردمي كشور دانست و گفت: در گذشته برخي افراد در زمينه ايجاد وحدت اتحاديه هاي قرآني تلاش نمي كردند و به دنبال ياركشي و گرفتن امتيازات بودند ولي با تشكيل اتحاديه يكدست، شاهد چنين اتفاق هاي نخواهيم بود و با يكي شدن اتحاديه ها شاهد نتايج خوبي براي موسسات قرآني خواهيم بود.
عضو كميته پيگيري و اجراي اتحاديه مدغم تاكيد كرد: با تشكيل چنين اتحاديه اي عدالت و تساوي در مسائل مربوط به موسسات از نظر حقوقي، حمايت مالي و همچنين واگذاري طرح هاي قرآني رعايت خواهد شد.
وي با اشاره به برگزاري انتخابات موسسات قرآني استان تهران در 31فروردين ماه، گفت: اين انتخابات در واقع آخرين انتخابات اتحاديه هاي استاني بود و 31 خرداد اتحاديه كشوري تشكيل خواهد شد.
كوششي درباره ويژگي هاي اين اتحاديه گفت: از آنجا كه دو دستگاه حاكميتي يعني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي در اين مساله به صورت يكسان و يكنواخت عمل مي كنند، مي توان گفت دو قدرت متمركز در يك نهاد تجلي مي يابد و طرح ها و برنامه هاي قرآني موسسات مردمي به شكل بهتري سامان يافته و منابع مالي آنها نيز مشخص مي شود.
وي افزود: شوراي توسعه فرهنگ قرآني نيز براي اتحاديه مدغم رديف بودجه اي مشخص را تعيين كرده و اين مسائل مي تواند بركات خوبي را براي موسسات قرآن رقم بزند.
فراهنگ**1003**1055