تهران- ايرنا- مدير مركز جامع ترميم زخم جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران به آغاز طرح پژوهشي بهره گيري از سلول هاي بنيادي براي ترميم زخم ديابتي در اين مركز اشاره كرد و گفت: انتظار مي رود اين روش درماني پيشرفته بهبودي زخم ديابتي را 30 تا 40 درصد افزايش دهد.

دكتر غلامرضا جاويد اسماعيلي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار اميدواري كرد كه با به نتيجه رسيدم اين طرح، علاوه بر تسريع در روند بهبودي زخم ديابتي، طول دوره درمان آن هم كاهش پيدا كند.
وي افزود: در مطالعات باليني زخم هاي غير ديابتي، نتايج تحقيقات بسيار خوب بوده است و اميدواريم اين روند براي افراد ديابتي هم محقق شود تا در بهبود زخم هاي آنان تسريع شود.
جاويد اسماعيلي گفت: اين طرح مطالعاتي به تصويب كميته اخلاق در پژوهش پزشكي و مركز كارآزمايي هاي باليني وزارت بهداشت رسيده و مرحله اول آن با موفقيت انجام شده است.
وي با بيان اين كه مرحله بعدي اين طرح تحقيقاتي به زودي آغاز مي شود، اظهار داشت: تعدادي از بيماران با رضايت كامل خود، در مرحله دوم اين طرح شركت مي كنند تا زمينه تسريع درمان اين دسته از بيماران در كشور فراهم شود.
مدير مركز جامع ترميم زخم جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران افزود: سلول هاي بنيادي در مبتلايان به ديابت از بين مي روند و ترميم زخم آنان بايد با استفاده از سلول هاي بنيادي افراد سالم انجام و سپس به فرد بيمار پيوند زده شود.
وي اظهار داشت: محققان اين مركز در تلاش هستند تا با بهره گيري از روش هاي نوين درماني از سلول هاي بنيادي مشتق شده از بافت چربي براي ترميم زخم پاي ديابتي استفاده كنند.
جاويد اسماعيلي بيان كرد: اين كار بايد با احتياط كامل و با بررسي هاي دقيق انجام شود تا ضمن جلوگيري از عوارض احتمالي براي اين افراد، تسريع در روند بهبودي حاصل شود.
به كارگيري سلول هاي بنيادي يكي از روش هاي نوين درمان است كه سبب مي شود بيماري هاي سخت و صعب العلاج نيز درمان شوند.
وسيع‌ترين كاربرد درمان با سلول هاي بنيادي، توليد سلول ها و بافت هايي است كه مي‌ توانند براي درمان يا جايگزيني ارگانيسم هاي آسيب ديده به كار گرفته شوند.
علمي ** 1201 **2017