كوالالامپور- ایرنا - نخست وزیر چین در سفری دو روزه به اندونزی درصدد است تا پس از دیدار تاریخی رهبران دو كره ، دومین گام را در مسیر مدیریت مسائل منطقه ای به ویژه دریای جنوبی چین بردارد تا مانع از دخالت های بیشتر آمریكا در منطقه شود.

به گزارش ایرنا، نخست وزیر چین شامگاه یكشنبه وارد جاكارتا شد.این نخستین دیدار وی از سال 2008 تاكنون به اندونزی محسوب می شود.
طبق گزارش رسانه های چینی واندونزیایی این سفر اهداف مختلف دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی را مد نظر قرار داده است.
رئیس جمهوری اندونزی كه اكنون میزبان 'لی كه چیانگ' نخست وزیر چین دركاخ بوگور است، گفت وگو در مورد ایجاد شرایط برد- برد در روابط تجاری دوجانبه با پكن را در صدر اولویت های خود قرار داده است.
'رتنو مرسودی' وزیرامورخارجه اندونزی در این زمینه گفت كه این دیدار در پنجمین سالگرد روابط جامع استراتژیك چین و اندونزی انجام می شود.
یكی از موضوعات مهم در گفت وگو های دوجانبه، وضعیت كسری تجاری اندونزی در روابط تجاری با چین است است.اندونزی طی سال های 2015 تا 2017 در روابط تجاری با چین از كسری تجاری 11.63 درصدی برخوردار شد كه مورد نارضایتی مسئولان جاكارتا بوده است.
به گفته مرسودی اندونزی در تلاش است تا میزان این كسری را كاهش دهد و روابط تجاری دو جانبه را هرچه بیشتر به شرایط برد- برد نزدیك كند. از این رو جاكارتا درپی افزایش صادرات روغن پالم ، موز، قهوه و كاكائو و برخی اقلام دیگر به چین است.
چین درحال حاضر اصلی ترین وارد كننده روغن پالم اندونزی محسوب می شود.
علاوه براین بزرگترین كشور مسلمان جهان در روابط دوجانبه تجاری خود با پكن در پی انتقال تكنولوژی، افزایش سرمایه گذاری ،اعزام بیشتر نیروی كار و حفظ محیط زیست است.
براساس گزارش رسانه های اندونزیایی ، چین در سال 2017 با رقم 3.36 میلیارد دلار سومین سرمایه گذار خارجی در اندونزی بود كه این رقم در سال ماقبل 2.66 میلیارد دلار برآورد شده است.
پكن از ابتدای شروع برنامه یك كمربند یك جاده در سال 2013 میلادی ، سرمایه گذاری های خارجی خود در منطقه جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی را به طور قابل ملاحظه ای به ویژه در بخش های ساخت و ساز و راهسازی افزایش داد.
مسئولان اندونزیایی در ماه گذشته نیز پنج قرارداد همكاری های مشترك به ارزش 23.3 میلیارد دلار را در چندین پروژه زیربنایی مانند یك نیروگاه برق آبی و تاسیسات تبدیل ذغال به دیمتیل اتر با چینی ها امضا كردند.
آنها همچنین تاكنون در مورد افزایش تنش ها و رقابت های نظامی در حوزه دریای جنوبی چین نیز ابراز نگرانی كرده اند كه قرار است در گفت وگوهای رهبران جاكارتا- اندونزی مورد توجه قرار گیرد.
پكن ادعای مالكیت تقریبا بیش از 90 درصد از این حوضه آبی را دارد درحالیكه كشورهای دیگر جنوب شرق آسیا مانند فیلیپین، مالزی، برونئی، تایوان و ویتنام نیز دراین منطقه ادعای مالكیت ارضی دارند.
نخست وزیر چین نیز كه در راس یك هیات عالی رتبه از مسئولان این كشور برای دیداری دو روزه در اندونزی به سر می برد درصدد است تا با بزرگترین عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا 'آسه آن' رایزنی های سیاسی دو جانبه و منطقه ای را همزمان پیش برد.
پیشتر اعلام شد كه لی در اولین سفرش به بزرگترین كشور مسلمان جهان پس از سال 2008 قرار است با 'جوكو ویدو دو' رئیس جمهوری، یوسف كالا معاون رئیس جمهوری و رتنو مرسودی وزیر امورخارجه اندونزی و تعدادی دیگر از مقام های ارشد این كشور در مورد مسائل دوجانبه ، منطقه و عرصه های بین المللی گفت وگو داشته باشد.
دیدارهای این مقام ارشد پكن با مسئولان اندونزیایی همزمان با پنجمین سالگرد همكاری های جامع مشترك چین- اندونزی و پانزدهمین سالگرد روابط پكن و اتحادیه جنوب شرق آسیا 'آسه آن' انجام می شود.
لی نخست وزیر چین در بدو ورود به اندونزی گفت كه پكن و جاكارتا پس از دیدار سال 2013'شی جین پینگ' رئیس جمهوری چین از اندونزی روابط دو كشور در برنامه مدونی در مسیری كه نتایج بسیار مثبت و مفیدی داشته حركت كرده است.
قرار است نخست وزیر چین در نشست عالی مشترك فعالان تجاری دو كشوحضور یابد و از دبیرخانه دائمی 'آسه آن' كه در جاكارتا واقع شده ، دیدار كند.
نخست وزیر چین پس از اقامت دو روزه از جاكارتا عازم توكیو می شود تا ضمن دیداری رسمی از ژاپن در هفتمین اجلاس سران دو كشور شركت كند.
ناظران منطقه ای این سفر را پس از دیدار تاریخی رهبران دو كره بسیار حائز اهمیت می دانند چرا كه چین درصدد است تا اختلافات ارضی خود با اعضای آسه آن دردریای جنوبی چین را از طریق گفت وگو مدیریت كند تا مانع از دخالت های بیشتر آمریكا در این منطقه شود.
آساق**241**1599