یزد - ایرنا - انتخاب سید مصطفی فاطمی فیروزآبادی از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی به عنوان سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، همراه با حاشیه هایی باعث اعتراض رئیس شورای اسلامی شهر تفت شد.

فاطمی در حالی سرپرست اداره كل میراث فرهنگی یزد معرفی شد كه سال 96 به عنوان شهردار تفت از سوی اعضای شورای شهر انتخاب شد.
وی میثم كوچك زاده سرپرست معاونت گردشگری اداره كل میراث فرهنگی یزد را به عنوان جانشین خود در این اداره كل تعیین كرد.
كوچك زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا انتصاب خود به عنوان جانشین فاطمی را تایید كرد.
به دنبال انتخاب فاطمی، رئیس شورای شهر تفت، نامه ای در اعتراض به این موضوع به محمود زمانی قمی استاندار یزد نوشت.
سید مهدی اعرابی در این نامه آورده است: انتخاب شهردار از جمله اولین وظایف شورای شهر است و شورای شهر در دوره پنجم، اولین شهری بود كه گزینه منتخب خود برای شهرداری را انتخاب و به استانداری معرفی كرد.
وی اضافه كرد: حتما به خاطر دارید، حدود سه ماه استانداری تایید و صدور حكم گزینه شهرداری تفت را بلاپاسخ گذاشت و نهایتا پس از مسایلی كه استحضار دارید با انصراف گزینه اول، ابلاغ گزینه دوم آقای فاطمی پس از حدود 45 روز صادر شد و قریب به پنج ماه شهر بدون شهردار و با تعیین سرپرست اداره شد، هیچ توجهی به نگرانی مردم نشد.
در نامه رئیس شورای شهر تفت آمده است: اكنون با گذشت حدود چهار ماه از شروع فعالیت آقای فاطمی بدون اطلاع شورا و بنا به اذعان شهردار تفت بدون اطلاع وی، با نظر جنابعالی و یا احیانا بدون اخذ نظر مثبت حضرتعالی حكم سرپرستی اداره كل میراث فرهنگی یزد برای وی صادر شد.
وی در ادامه با طرح این پرسش این اقدام چه سنخیتی با مردم و چه سازگاری با منش های دولت تدبیر و امید دارد؟! اضافه كرد: با توجه به تعهد اخلاقی كه جناب فاطمی نسبت به شورای شهر و مردم تفت دارد آیا این اقدام بی توجهی به مردم تلقی نمی شود؟ آیا پس از ظلم مشهودی كه از بابت تقسیم ناعادلانه حوزه انتخابیه در حق مردم تفت روا داشته شد آیا شایسته مردم است كه این اقدام صورت پذیرد؟
در نامه تاكید شد: شورای شهر ضمن اعلام عدم موافقت با این جابه جایی و اعلام نارضایتی از این اقدام دور از عرف، از حضرت عالی تقاضای انتخاب گزینه مناسب دیگری برای تصدی پست مدیركلی میراث فرهنگی یزد و اجازه ادامه روند فعلی فعالیت آقای فاطمی به عنوان شهردار تفت را دارد.
علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز شنبه 15 اردیبهشت ماه در ابلاغی، سید مصطفی فاطمی فیروزآبادی را به عنوان سرپرست اداره كل میراث فرهنگی یزد منصوب كرد.
در بخشی از حكم وی خطاب به فاطمی بر اجرای برنامه‌ های خلاقانه در حوزه گردشگری و صنایع ‌دستی، تعریف مسیرهای جدید گردشگری، برنامه ‌ریزی جهت تقویت تورهای گردشگری، افزایش كیفیت هتل ‌ها و رستوران ‌های سنتی و بین‌ راهی، ایجاد و احداث بازارچه‌ ها و فروشگاه‌ های صنایع ‌دستی تاكید شد.
همچنین پیگیری حفاظت و پاسداری از میراث ارزشمند فرهنگی ‌تاریخی و مرمت و احیای بناهای تاریخی و استفاده حداكثری از بخش خصوصی و بهره‌گیری از توان تخصصی صاحب‌نظران، كارشناسان، منابع انسانی موجود و تعامل با مدیریت عالی استان، هماهنگی با حوزه‌های ستادی و ... مورد تاكید قرار گرفت.
گفته می شود فاطمی كه پیشتر به عنوان معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی یزد فعالیت می كرد و مدتی نیز سرپرست این اداره كل بود، درصدد كناره گیری از شهرداری تفت و بازگشت به اداره كل میراث فرهنگی به عنوان مدیركل است.
در صورتی كه شورای شهر تفت با استعفای فاطمی موافقت نكند ، وی نمی تواند به عنوان مدیركل میراث فرهنگی استان منصوب شود.
پیش از این فاطمه دانش یزدی به عنوان مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فعالیت می كرد.
استان یزد 2 هزار و 270 هكتار بافت تاریخی و 6هزار و 500 اثر تاریخی دارد كه از این تعداد تاكنون، یكهزار و 850 اثر به ثبت ملی رسیده است.
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاكنون پنج اثر استان شامل 200 هكتار از بافت تاریخی شهر یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد در میراث جهانی سازمان علمی، آموزشی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسكو) به ثبت رسیده است.
یزد در كنار فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است، به گونه ای كه استقبال از این شهر تا پنج برابر افزایش یافت و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
در سال 1396، 126 هزار و 366 گردشگر خارجی به این استان سفر كردند كه این تعداد در مقایسه با سال 1395، حدود 11 درصد افزایش دارد.
گذشته از سفر گردشگران خارجی، صدها هزار گردشگر داخلی در سال 96 از بناهای تاریخی، فرهنگی و چشم اندازهای طبیعی ، عرصه های بیابانی و كویری استان دیدن كردند.
استان یزد 40 رشته صنایع دستی پویا با افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این بخش دارد.
7532/ 2047/
@irnayazdd