سمنان - ایرنا- مدیر توسعه صادرات وزارت تجارت و صنایع آفریقای جنوبی گفت : آفریقای جنوبی مشتاق افزایش روابط اقتصادی و تجاری با استان سمنان است.

به گزارش ایرنا ، سارا یاها روز دوشنبه در سفر به سمنان برای شركت در همایش معرفی فرصت های اقتصادی در استان و آفریقای جنوبی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی افزود : باید تلاش شود تا حجم روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و آفریقای جنوبی مانند روابط سیاسی تا جای ممكن افزایش یابد.
وی معرفی فرصت های اقتصادی و برگزاری نشست های تخصصی برای آشنایی با ظرفیت ها و سرمایه گذاران را اقدامی موثر در تسهیل و افزایش ارتباط تجاری سمنان با آفریقای جنوبی برشمرد.
وی اظهارداشت : رشد پایدار در روابط تجاری بین 2 كشور بسیار امیدوار كننده است.
وی با بیان این كه در سال 2017 حجم معاملات تجاری این 2كشور 117 میلیون دلار و در سال 2013، 18 میلیون دلار بود، تصریح كرد : آمار نشان دهنده رشد روابط تجاری 2 كشور است.
وی خاطرنشان كرد : بر اساس نقشه راه تعیین شده پیش بینی می شود و انتظار می رود این میزان حجم معاملات در سال 2020 به یك میلیون دلار برسد.
وی گفت: باید بخش خصوصی 2 كشور را ترغیب كنیم تا از فرصت‌های بی‌شمار همكاری میان طرفین استفاده شود.
وی یادآور شد : كشور آفریقای جنوبی خواهان گسترش همكاری در صنایعی مانند ماشین آلات و وسایل مكانیكی ، مواد شیمیایی ، قطعات خودرو ، قطعات هواپیما و منابع طبیعی مانند طلا و پلاتین است.
وی با بیان این كه این استان در بخش معدن دارای ظرفیت های خوبی است، اضافه كرد : كشور افریقا در بخش معدن پیشرفته تر است و آمادگی همكاری در این زمینه را دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و كشاورزی استان سمنان بر لزوم گسترش روابط تجاری استان با این كشور تاكید كرد.
علی اصغر جمعه ای با بیان این كه توسعه بخش گردشگری نقش ویژه‌ای را در رونق اقتصادی ایفا می‌كند، بیان كرد: استان دارای زیرساخت های گردشگری ممتازی است و باید از این ظرفیت برای جذب گردشگران آفریقایی و تبادل صنایع‌دستی استان با آفریقای جنوبی استفاده كرد.
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان گفت : از 9هزار و 185 قطعه موردنیاز خودرو 788 قطعه در استان سمنان ساخته می شود.
بهروز اسودی افزود : 75 درصد اتوبوس كشور در سمنان تولید می شود.
وی ادامه داد : محوریت استان در بخش صنعت ، معدن و تجارت در حوزه معادن و خودروسازی است.
به گفته اسودی هشت درصد قطعات مورد نیاز خوردو در 120 واحد تولیدی و با اشتغال 6 هزار نفر در استان سمنان تولید می شود.
وی تصریح كرد : استان سمنان رتبه هشتم در كشور از لحاظ رشد اقتصادی را به خود اختصاص داده است.
وی استقرار گمرك ، پوشش شبكه مخابراتی ، قرارگیری در مسیر راه آهن و كریدور شمال به جنوب و شرق به غرب را از فرصت های ویژه استان سمنان برای سرمایه گذاری برشمرد.
به تاكید وی سمنان خواهان همكاری با آفریقای جنوبی در زمینه اكتشاف در عمق است.
به گزارش ایرنا، در سه ماه اول سال 96، نرخ بیكاری در استان سمنان 8.8 درصد و 2 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر بود و با تحقق كامل ارایه تسهیلات 9 هزار میلیارد ریالی رونق تولید و اجرای طرح‌های اقتصادی در قالب تفاهم‌نامه های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به تعداد 87 طرح با سرمایه گذاری 71 هزار و 510 میلیارد ریال در همایش‌های سرمایه‌گذاری این استان، انتظار می رود اشتغال افزایش و نرخ بیكاری در سمنان كاهش قابل توجهی یابد.
6026/7342