تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۴

یزد - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی یزد گفت‌: 400 هزار تن محصول گلخانه ای در سال 1396 از این استان به عراق، روسیه ، كشورهای آسیانه میانه و حوزه خلیج فارس صادر شد.

یدالله جوادپور، روز سه شنبه در حاشیه آموزش كشاورزان بخش بهمن ابركوه در زمینه افزایش كیفیت محصولات گلخانه ای به خبرنگار ایرنا افزود: این میزان صادرات معادل 70 درصد محصول گلخانه های استان است.
وی افزود: سالانه 460 هزار تن محصول در استان تولید می‌شود كه تنوع محصول به غیر از خیار سبز شامل گوجه فرنگی ، بادمجان، سبزیجات ، هندوانه ، طالبی و گیاهان دارویی است .
جواد پور، با بیان اینكه یزد از لحاظ تولید محصول گلخانه ای مقام دوم كشور را دارد، اظهاركرد: پارسال، 130 هكتار به سطح زیركشت گلخانه‌های استان افزوده شد و هم ‌اكنون یكهزار و 550 هكتار به كاشت محصولات گلخانه‌ای اختصاص دارد.
وی كشت گیاهان گلخانه ای را با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و كمبود منابع آبی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه دانست و افزود: مصرف آب برای كاشت محصولات گلخانه ای نسبت به كاشت در فضای باز 10برابر كاهش دارد و علاوه بر آن اشتغال را به 10برابر افزایش می دهد.
جوادپور ادامه داد : كشاورزان تلاش كنند با كاشت محصولات كم آبخواه و گیاهان گلخانه ای با روش آبیاری نوین از افت سطح آب های زیر زمینی جلوگیری كنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی استان با اشاره به اینكه تلاش به سمت كشت های محصولات كم آبخواه و بهره وری بالا در دستور كار وزارت جهادكشاورزی است، افزود: افزایش تولید ، ارتقای كیفیت محصول و بی نیاز كردن كشور به واردات محصولات كشاورزی بهترین عمل به اقتصاد مقاومتی است .
این مسئول ادامه داد: با توجه به بحران كم آبی در استان تغییر الگوی كشت و توسعه كاشت محصولات كم آبخواه همچون گلخانه ای ، پسته ، گیاهان دارویی و زعفران علاوه بر تولید و ارزش افزوده اقتصادی بالا در اقتصاد مقاومتی نقش تاثیرگذاری دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی یزد تصریح كرد: برای بهره وری آب در بخش كشاورزی به هر میزان متقاضی برای كاشت و توسعه محصولات گلخانه ای وجود داشته باشد ، وام با بهره كم و با بازپرداخت بلند مدت از محل بودجه اشتغال روستایی و صندوق توسعه ملی پرداخت می شود.
زمین های قابل كشت استان 158 هزار و 565 هكتار است كه در حال حاضر به دلیل تداوم 2دهه پدیده خشكسالی، 118هزار هكتار آن كشت می شود .
یكی از سیاست های سازمان جهاد كشاورزی استان با توجه به كاهش بارندگی و ادامه خشكسالی توسعه كشت گیاهان كم آبخواه، كشت گیاهان مقاوم به خشكسالی ، اجرای طرح های نوین آبیاری و افزایش تولید در واحد سطح است.
7540/ 2047/