تهران-ايرنا- رئيس آزمايشگاه پيش‌ باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به انجام تحقيقات در زمينه سرطان، سلول‌ درماني و پزشكي هسته‌اي در اين آزمايشگاه، گفت: تحقيقات براي درمان بهتر سرطان در آزمايشگاه پيش باليني انجام شده است.

دكتر محمد رضا آي امروز سه شنبه در نشست خبري سمپوزيوم كاربرد تصويربرداري در تحقيقات پيش باليني در آزمايشگاه جامع تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي تهران،افزود: تحقيقات پيش باليني درمان بهتر سرطان در اين آزمايشگاه انجام شده و نتايج خوبي در مرحله حيواني بدست آمده است.
وي ادامه داد:همه اقدامات در حوزه پزشكي اعم از داروهاي مصرفي، روش‌هاي درماني، جراحي و... قبل از آنكه براي انسان اجرا شود بايد مورد تست قرار گيرد و بر همين اساس ابتدا به دليل اينكه فيزيولوژي موش شبيه انسان است روش‌هاي درماني را ابتدا بر روي اين حيوانات آزمايش مي‌كنند.
آي افزود: اگر اين تست و آزمايش‌ها منجر به نتيجه شد پس از آن وارد فاز كلينيكي مي‌شويم. ولي بايد توجه داشت كه قبل از آن بايد تصويربرداري‌هاي لازم را انجام داده باشيم.
رئيس آزمايشگاه پيش‌ باليني ادامه داد: قلب موش در مقايسه با قلب انسان تقريباً 2500 بار حجم كوچك‌تري دارد و با استفاده از دستگاه‌هايي كه براي انسان بوده قطعاً نمي‌توانيم نتيجه خوبي را براي تست‌هاي قلب موش به دست آوريم لذا اين مسئله تجهيزات قوي مي‌طلبد كه از آنجايي كه در ايران دستگاه‌هاي با تكنولوژي بالا را در تحريم هستيم لذا تصميم گرفتيم خودمان اين تجهيزات را بسازيم.
آي با بيان اينكه موفق شديم علم را در اين زمينه به تكنولوژي و محصول تبديل كنيم، گفت: در حال حاضر در آزمايشگاه پيش‌ باليني شش دستگاه اصلي را توليد كرده كه شامل دستگاه نوري دو بعدي، سه‌ بعدي، CT، دستگاه تصويربرداري مكيروپكت و مكيرو اسپكت، همه را در ايران توليد كرده‌ايم و از اين طريق به همه محققين كشور ارائه خدمت مي‌دهيم.
وي در ادامه تعداد پروزه انجام شده تا پايان سال گذشته را 35 مورد اعلام كرد و گفت: در اين مدت 124 تصوير برداري انجام شده كه اميدواريم در سال جاري اين تعداد افزايش يابد.
رئيس آزمايشگاه پيش‌ باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه تمام تجهيزات اين مجموعه ساخت ايران است، گفت: از لحاظ تعداد تجهيزات نهمين آزمايشگاه در دنيا هستيم. اين آزمايشگاه سبب غرور ملي شده و زمينه رشد تحقيقات در حوزه پيش باليني را در آينده نزديك افزايش خواهد داد.
وي گفت: در شش ماه گذشته خدمات اين مجموعه به صورت رايگان به محققان ارايه شده و امسال براي ترويج اين موضوع ، تخفيف بيش از 50 درصدي براي انجام فعاليت هاي پژوهشي در اين آزمايشگاه براي محققان اعمال خواهد شد.
رئيس آزمايشگاه پيش‌ باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: تاكنون بيش از 600 نفر از اين مجموعه بازديد كردند.

** برگزاري سمپوزيوم كاربرد تصويربرداري در تحقيقات پيش باليني
دبير علمي سمپوزيوم كاربرد تصويربرداري در تحقيقات پيش باليني از برگزاري اولين سمپوزيوم كاربرد تصويربرداري در تحقيقات پيش باليني در 24 ارديبهشت ماه در سالن همايش ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي تهران خبر داد.
دكتر احسان شريف در اين نشست خبري ادامه داد: ترويج تحقيقات در حوزه پيش باليني، معرفي خدمات و امكانات اين آزمايشگاه، معرفي كاربردهاي تصويربرداري در حوزه هاي مختلف علوم پزشكي و مهندسي از جمله اهداف اين رويداد علمي است.
وي گفت: تاكنون تحقيقات در زمينه هاي مختلف از جمله پزشكي هسته اي و سلول درماني در اين مجموعه انجام شده كه مي تواند در ارائه خدمات بهتر به بيماران نقش مهمي داشته باشد.
آزمايشگاه پيش باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران تيرماه سال گذشته با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري افتتاح و به بهرداري رسيد.
اين مجموعه به دليل اهميت مطالعات پيش باليني و فقدان امكانات مورد نياز جهت اين تحقيقات و با هدف انجام ماموريت هاي نوين در راستاي پاسخگويي به بخش از نيازهاي پژوهشي و فناوري كشور در حوزه ايجاد زيرساخت تصويربرداري از حيوانات كوچك مانند موش ايجاد شده است.
اين مركز اولين كلينيك جامع پيش باليني كشور است كه تمامي دانشگاه هاي كشور و حتي دانشگاه هاي خارج از كشور مي توانند از خدمات اين مركز استفاده كنند. علمي ** 1201 **1440