به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر احمدعلی نوربالا روز چهارشنبه در اولین همایش انجمن روان تنی ایران كه از 19 تا 21 اردیبهشت ماه در دانشكده دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: این مطالعه در یك جمعیت 6 هزار نفره، 6 گروه سنی ازجمله نوجوانان و افراد بالای 17 سال و هر دو گروه جنسی دارای وضعیت اقتصادی بالا، متوسط و پائین و در پنج بخش شمال، جنوب، شرق، غرب و مركز تهران انجام شده است.
وی افزود: همچنین 51.6 درصد این افراد مرد و 48.4 درصد زن، 45.5 درصد مجرد، 16.5 درصد بیكار، 58.2 درصد شاغل و 38.1 درصد مستاجر و 41.5 درصد مالك منزل بودند.
رئیس انجمن روان تنی ایران توضیح داد: نتایج این مطالعه حاكی از آن بود كه 45.6 درصد تهرانی ها فشار روانی ناشی از وضعیت اقتصادی، 28.8 درصد فشار روانی ناشی از وضعیت سلامتی و 25.7 درصد نیز نگرانی از آینده را تجربه كرده اند.
نوربالا افزود: از این افراد خواستیم كه نظر خود را در مورد وضعیت اقتصادی و سلامت خود بیان كنند كه از این تعداد 24.4 درصد اعلام كردند كه در وضعیت متوسط اقتصادی قرار دارند و 12.6 درصد وضعیت سلامت خود را عالی و 36.9 درصد خوب اعلام كردند.
رئیس اولین همایش روان تنی ایران گفت: نكته حائز اهمیت در نتایج این مطالعه این بود كه تهرانی ها بیشتر از اینكه در مواجهه با حادثه استرس زا باشند، نگران آینده زندگی خود همچون نگرانی از آینده وضعیت مالی و اقتصادی، آینده شغلی، آینده فردی و خانوادگی، آینده سلامتی، بیماری و مصدومیت و معلولیت، بی ثباتی اقتصادی و مرگ عزیزان بودند.
نوربالا توضیح داد: در زنان نگرانی ها بیشتر شامل سلامت اعضای خانواده، آینده مالی و اقتصادی، آینده شغلی و در مردان كه نسبت به زنان نگرانی كمتری داشتند، نگرانی ها شامل آینده مالی اقتصادی، سلامت، بی ثباتی بازار، بیكاری و آینده شغلی بود.
وی درخصوص اثرات نگرانی و استرس بر زندگی تهرانی ها گفت: شهروندان تهرانی اعلام كردند كه خواب، روابط با دوستان، ورزش، روابط با خانواده، روابط جنسی، رفتارهای مذهبی، پیاده روی و بیرون رفتن از خانه و اشتهای آنها در اثر همین مسائل روانی كاهش یافته و در مقابل غم، تپش قلب، درخودریختن مسائل، مصرف سیگار، دم نوش ها، دلشوره و تنش و در مواردی اشتها و خواب آنها بیشتر شده است.
رئیس انجمن علمی پزشكی روان تنی ایران اظهار داشت: این مطالعه نشان داد كه عدم اطمینان از آینده، نداشتن سیستم جامع تامین اجتماعی به معنای كامل آن و تفاوت های بین گروه های مختلف سنی و جنسی از علل اصلی بروز استرس و نگرانی در بین تهرانی ها است.
نوربالا به انجام سه مرحله ارزیابی ملی در سطح كشور در خصوص سلامت روان افراد جامعه اشاره كرد و گفت: طبق ارزیابی صورت گرفته در سال 1378، 21 درصد ایرانی ها به نحوی به مشكلات روان شناختی مبتلا بودند، ارزیابی سال 1390 نشان داد كه 23.6 درصد ایرانی با این مشكلات مواجه اند و در ارزیابی سال 1393 نیز مشخص شد كه 23.44 درصد افراد به درجاتی از اختلالات روان دچار بودند.
رئیس اولین همایش انجمن علمی پزشكی روان تنی ایران اظهار داشت: نتایج این بررسی ها نشان می دهد كه میزان ابتلا به اختلالات روانی در كشور ما روبه افزایش است؛ ما در كشوری زندگی می كنیم كه گاها با حوادث ناخوشایندی روبه رو می شویم و افراد جامعه روزانه با استرس های زیادی مواجه هستند كه اگر نتوانند آن را كنترل كنند، با مشكلات روانی مواجه خواهند شد كه معمولا به صورت بیماری های جسمانی بروز می كنند.
نوربالا با تاكید بر نقش مسایل محیطی و اجتماعی بر سلامت روان جامعه گفت: مطالعات نشان می دهند كه شرایط اجتماعی در بروز 55 درصد از اختلالات و مشكلات روانی تاثیرگذار هستند، عوامل رفتاری 30 درصد و عوامل ژنتیكی نیز 15 درصد در سلامت روان افراد موثر هستند.
علمی **1834*2017
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۶
تهران- ایرنا- رئیس انجمن علمی پزشكی روان تنی ایران گفت: طبق مطالعه ای كه سال 1395 در 22 منطقه تهران انجام شد، 80.7 درصد شهروندان تهرانی سالانه حداقل یك رویداد استرس زای شدید را تجربه می كنند كه اغلب در سه حوزه اقتصادی، خانوادگی و سلامت است.