به گزارش خبرنگار ايرنا، هوشنگ بازوند روز چهار شنبه در نشست هم انديشي شوراهاي شهر و روستا زنان استان كه در سرسراي شهداي دولت استانداري برگزار شد، افزود: از يك هزار و 600 دهيار استان فقط 107 نفر معادل هفت درصد دهياران زن است.
بازوند در ادامه اظهار داشت: زنان داراي قابليت بسياري در برنامه ريزي، دقت نظر و عامه المنفعه عمل كردن براي توسعه استان هستند.
او وظيفه شوراهاي روستا و شهر را بيان و حل مشكلات محلي دانست و افزود: اعضاي شوراهاي روستا و شهر استان در دوره پنجم بايد تمام اهتمام و تلاش خود را صرف جذب سرمايه گذاران و حل موانع سرمايه گذاري كنند.
استاندار كرمانشاه فعاليت در جذب گردشگر و معرفي جاذبه هاي گردشگري استان را يكي از محورهاي مهم توسعه با توجه به قابليت و ظرفيت خوب طبيعي و تاريخي استان دانست و گفت: بانوان عضو شوراها تواناي بالايي در معرفي مناطق گردشگري و همچنين صنايع دستي بومي دارند.
وي همچنين گفت: از فرمانداري ها و دستگاه هاي اجرايي استان خواسته است در راستاي استفاده از ظرفيت و قابليت خوب بانوان، حداقل يكي از معاونان خود را از ميان بانوان نخبه و توانمند انتخاب كنند.
بازوند، توسعه و رونق استان را منوط به اتكا به ظرفيت ها و قابليت هاي دروني استان دانست و گفت: استان كرمانشاه يك استان ثروتمند است و بيشتر مشكلات آن ناشي از ناكارآمدي مديريتي است.
وي در ادامه گفت: تسهيلات 6 درصد اشتغال روستايي فرصت خوبي براي رونق معيشت روستاييان است كه شوراها و دهياران در اين راستا بايد به مردم آگاه سازي كنند.
بازوند در ادامه به اختصاص هزار و 200 ميليارد تومان اعتبار به مناطق زلزله زده اشاره كرد و گفت: دهياران و شوراهاي روستاي اين مناطق براي جذب اين سرمايه عظيم تلاش مضاعف كنند.
استاندار كرمانشاه نگه داشتن جمعيت و رونق توليدات روستا را با آموزش مردم ممكن دانست و گفت: يكي از مهم ترين وظايف شوراها و مسئولان اجرايي بايد آموزش مردم براي مقابله با بلاياي طبيعي و توليد باشد.
** توسعه روستاها بايد درون زا باشد
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري كرمانشاه نيز در اين نشست در پاسخ به طرح مشكلات اعضاي شوراهاي روستا و شهر گفت: توسعه و رونق هر شهر و روستايي بايد براساس ظرفيت و توان اقتصادي آن ديده شود، نمي شود كارخانه يا شركتي در منطقه اي احداث كرد كه مواد اوليه توليد آن از جاي ديگر تامين شود.
مهراد سالاري، شوراهاي شهر و روستا را نمايندگان و منتخبان مردم دانست و گفت: شوراها رابط بين مردم و دولت در محل و حوزه انتخابي خود هستند و بايد براي حل مشكلات و مطالبات مردم محله خود رايزني، طرح و ايده و اجرا داشته باشند.
وي در ادامه وظيفه شوراهاي شهر و روستا را ارتقا بهبود زندگي حوزه انتخابي خود دانست و گفت: شوراها منابع اصلي برنامه هايشان را از مردم مي گيرند، بنابراين بايد نهايت دقت و برنامه ريزي را براي حل مشكلات مردم به خرج دهند.
سالاري همچنين از شوراها خواست كه براي انجام امور براساس اهميت موضوعات و مشكلات اولويت بندي داشته باشند.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري در پايان گفت: استانداري براي حضور بانوان در عرصه هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي، سياسي و فرهنگي اهميت ويژه اي قائل است و براي سال 97 برنامه هايي از جمله انتخاب معاون فرمانداري ها و دستگاه هاي اجرايي از ميان بانوان در دست اجرا دارد.
** 760 ميليارد ريال بودجه دهياري هاي استان كرمانشاه
مديركل دفتر امور روستايي استانداري كرمانشاه نيز در اين نشست بودجه دهياري هاي استان در سال گذشته را 760 ميليارد ريال عنوان كرد كه نسبت به سال 95 تقريبا چهار برابر شده است.
امير خسرواني، با قدرداني از بانوان عضو شوراهاي روستايي مناطق زلزله زده گفت: زنان شوراهاي روستايي مناطق زلزله زده در توزيع اقلام و خدمت رساني عملكرد درخشاني از خود نشان دادند.
وي زنان را بسيار فعال، پرتلاش و دقيق در انجام امور روستايي دانست و گفت: 103 بانوي عضو شوراهاي روستايي استان كرمانشاه است كه با توجه به ظرفيت و قابليت زنان در برنامه ريزي مالي و برنامه ريزي اجرايي اين تعداد بسيار كم است.
خسرواني توجه به مشاركت و حضور بانوان در عرصه هاي مختلف روستايي را يكي از اولويت هاي مهم دولت تدبير و اميد دانست و گفت: دولت حضور بانوان روستايي را در عرصه هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و ورزشي به جد دنبال مي نند.
استان 2 ميليون نفري كرمانشاه 14 شهرستان، 32 شهر و 2 هزار 600 روستا دارد.
3209/6088
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۱
كرمانشاه - ايرنا - استاندار كرمانشاه گفت: مشاركت و حضور زنان در مديريت هاي مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي استان با توجه به قابليت و ظرفيت بالاي آنان پايين است.