عباس صالحی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ردیف اعتبارات آبیاری كم فشار در سال جاری از 32 میلیون به 45 میلیون ریال، آبیاری بارانی از 50 میلیون به 65 میلیون ریال، تجهیزات آبیاری از 60 میلیون به 85 میلیون ریال و آبیاری موضعی از 70 میلیون به 100 میلیون ریال افزایش یافته است.
وی ادامه داد: افزایش قیمت لوله پلی اتیلن و لوازم مورد نیاز برای اجرای طرح های آبیاری نوین از مهمترین مشكلات اجرای طرح های سامانه آبیاری نوین در استان مركزی است.
مدیر آب و خاك جهاد كشاورزی استان مركزی یاد آور شد: 43 میلیارد ریال اعتبار در سال گذشته از محل اعتبارات ملی برای لایروبی قنوات این استان اختصاص یافت كه با این اعتبارات 70 رشته از قنات های استان لایروبی شد.
صالحی گفت: اجرای این طرح ها افزایش 10 تا 20 درصدی آبدهی قنوات استان مركزی را به همراه داشته است.
وی افزود: 750 میلیارد ریال در سال گذشته برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار در اراضی كشاورزی استان مركزی ابلاغ شد كه تا كنون 35 درصد این اعتبارات برای اجرای این طرح ها به استان اختصاص یافته است.
مدیر آب و خاك جهاد كشاورزی استان مركزی خاطر نشان كرد: با تخصیص این اعتبارات چهار هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده و این طرح در 2 هزار و 500 هكتار از اراضی استان در حال اجرا است.
صالحی افزود: 160 هزار هكتار اراضی كشاورزی با قابلیت اجرای سامانه های آبیاری نوین در استان مركزی وجود دارد كه 61 هزار هكتار این اراضی با پرداخت یارانه تا 85 درصد به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده است.
وی ادامه داد: 60 كیلومتر لوله گذاری انتقال آب كشاورزی، 20 كیلومتر شبكه گذاری و تجهیز و نوسازی 200 كیلومتر از اراضی كشاورزی استان مركزی از دیگر اقدام های جهاد كشاورزی برای جلوگیری از هدر رفت و افزایش بهره وری آب بخش كشاورزی در سال گذشته بوده است.
مدیر آب و خاك جهاد كشاورزی استان مركزی بیان كرد: با اجرای طرح های آبیاری نوین در اراضی كشاورزی به طور متوسط سالانه تا چهار هزار و 500 متر مكعب در مصرف آب كشاورزی صرفه جویی می شود.
صالحی گفت: لایروبی 70 تا 80 رشته قنات، تجهیز 6 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان به سامانه های آبیاری نوین، اجرای 50 كیلومتر لوله گذاری، اجرای 30 كیلومتر شبكه گذاری و تجهیز و نوسازی 300 هكتار از اراضی كشاورزی از مهمترین برنامه های سال جاری جهاد كشاورزی استان مركزی است.
استان مركزی با یك میلیون و 414 هزار نفر جمعیت و 12 شهرستان در قلب كشور قرار دارد.
استان مركزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت كشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه یك و 2 دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر كشت و تولید انار كشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مركزی است.
1955/6013/
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸
اراك - ایرنا - مدیر آب و خاك جهاد كشاورزی استان مركزی گفت: اعتبارات اجرای طرح های سامانه آبیاری نوین در این استان برای امسال 30 درصد افزایش یافت.