اسلام آباد - ایرنا - ژنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش پاكستان طرح جدید حصاركشی نوار مرزی این كشور با افغانستان در ایالت بلوچستان را افتتاح كرد.

به گزارش امروز (پنجشنبه) ایرنا، ژنرال باجوا با حضور در منطقه مرزی 'پنج پایی' در نزدیكی مرز پاكستان با افغانستان، طرح حصاركشی دو میان دو كشور را افتتاح كرد.
وی در حاشیه این مراسم با بزرگان قبایلی و مسئولان محلی نیز دیدار و طی سخنانی گفت: پاكستان با تروریسم قاطع مبارزه كرده و از هیچ تلاشی برای رفاه كشور به ویژه توسعه ایالت بلوچستان دریغ نمی كند.
فرمانده ارتش پاكستان از نسل جوان این كشور خواست تا با تلاش مضاعف پاكستان را به سمت توسعه و رفاه هدایت كنند و نسبت به عناصری كه در شبكه های اجتماعی علیه این كشور توطئه می كنند، هوشیار باشند.
پاكستان سال گذشته اعلام كرد كه از تشدید حملات گروه‌های تروریستی از آن سوی مرزها (افغانستان) به داخل این كشور نگران است و عزم خود را برای ساخت حصار مرزی در سراسر مرز «دیورند» (نوار مرزی پاكستان و افغانستان) به طول دو هزار و 500 كیلومتر جزم كرده است.
این خط فرضی در سال 1893 میلادی و دوران استعمار انگلیسی‌ها ترسیم شده بود.
منابع خبری پاكستان نیز گزارش دادند: ارتش این كشور در نظر دارد بیش از 100 پاسگاه مرزی را در سراسر این مرز ایجاد كند و 30 هزار نظامی دیگر را برای امنیت آن استخدام نماید.
مقامات افغانستان پیش تر با طرح پاكستان برای انجام این حصاركشی های مرزی مخالفت كرده و تاكید كرده بودند كه نصب سیم خاردار و حصاركشی در مرز دو كشور، تاثیری در مبارزه با تروریسم ندارد و تنها موجب ایجاد فاصله میان مردم دو كشور همسایه خواهد شد.
افغانستانی ها معتقدند كه پاكستان با حصاركشی در مناطق مرزی، بیش از آن كه به دنبال امنیت باشد، به دنبال تثبیت 'خط دیورند' است.
اختلاف هایی بین پاكستان و افغانستان در خصوص مسائل مرزی وجود دارد و به ویژه موضوع خط دیورند، از جمله مهم ترین و قدیمی ترین این اختلافات است.
دولت پاكستان و جامعه بین‌المللی خط دیورند را به عنوان مرز بین‌المللی بین دو كشور به رسمیت می‌شناسند.
افغان ها معتقدند خط دیورند كه در سال 1896 احداث شد، حاصل اقدام یك تبعه انگلیسی به نام 'مورتیمور دیورند' است كه بخشی وسیع از خاك افغانستان را با این خط جدا كرده و موجب اختلافات مرزی امروزی میان پاكستان و افغانستان شده است.
آساق*274*6125**1275