قصرشيرين - ايرنا - معاون اقتصادي وزير امور خارجه كشورمان گفت: مرزهاي جمهوري اسلامي ايران با عراق از جمله 2 مرز رسمي خسروي و پرويزخان در قصرشيرين، امكانات و ظرفيت هاي بسيار بالايي براي صادرات دارند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، غلامرضا انصاري روز پنجشنبه در نشست بررسي مسايل و مشكلات مرزهاي پرويزخان و خسروي كه در محل پايانه مرزي پرويزخان قصرشيرين برگزار شد ، افزود: سرمايه گذاري ها و هزينه هاي بسيار زيادي براي ايجاد امكانات در مرزهاي كشورمان با عراق صورت گرفت و بايد وضعيت صادرات بهتر از وضع موجود باشد.
وي اظهار كرد: همچنين وضعيت ساكنان و مرزنشينان استان هاي مرزي بايد به مراتب بهتر از وضع موجود باشد و نبايد شاهد حجم بالاي بيكاران در اين مناطق باشيم.
وي با بيان اينكه بايد دنبال تعادل سازي 2 طرفه بين كشورمان با عراق باشيم و بتوانيم روابط اقتصادي را بين 2 طرف افزايش دهيم ، اظهار داشت: در سياست خارجي ، هيچ كشوري براي ما مهمتر از عراق نيست زيرا در شرايط سخت تحريم ها ، كشورهاي همسايه بهترين طرف تجاري ما بوده اند.
وي اضافه كرد: بايد با اتخاذ راهكار درست و اصولي به دنبال رابطه قوي تجاري و تقويت موافقت نامه هاي ترانزيتي و توسعه مبادلات مرزي بين 2 طرف ايران و عراق باشيم.
معاون اقتصادي وزير امور خارجه گفت: يكي از بهترين اقدام هايي كه مي توانيم پاسخ بي ادبي هاي ترامپ رئيس جمهوري آمريكا را بدهيم ، تجارت بيشتر با عراق است و مرزهاي پرويزخان و خسروي از اين ظرفيت برخوردارند.
انصاري ، با بيان اينكه تجارت ما با عراق بايد بر مبناي قوانين تجاري باشد ، بر لزوم ايجاد برنامه هاي متنوع به منظور ايجاد شرايط بهتر و ورود بخش خصوصي براي بالا بردن خدمات در مرز و ايجاد اشتغال و توسعه تجارت تاكيد كرد و گفت: مرزهاي غرب ايران براي توسعه صادرات با عراق بسيار مهم است و همسايه هاي كشور براي توسعه روابط سياسي و اقتصادي نيز حائز اهميت است.
وي هدف از اين سفر را جمع بندي مشكلات ، ديدگاه هاي مسئولان و بازديد ميداني از فرصت ها و ظرفيت ها موجود در مرزها به منظور توسعه بيشتر تجارت ، صادرات و مبادلات مرزي بيان كرد.

** بازارچه هاي مرزي شيخ صالح و تيله كوه آماده بهره برداري است
معاون سياسي و امنيتي استانداري كرمانشاه نيز گفت: بازارچه هاي شيخ صالح و تيله كوه آماده بهره برداري است و زيرساخت هاي موجود نيز براي آغاز فعاليت در اين مرزها وجود دارد ولي مشكل بازگشايي از سوي طرف عراقي است.
ابراهيم الهي تبار افزود: دستگاه هاي متولي بايد مشكلات موجود در دستورالعمل هاي صادراتي را در كارگروه ويژه مرز در استان كرمانشاه مطرح كنند تا براي رفع آن راهكار اساسي و اصولي اتخاذ شود.
وي اظهار كرد: هم اكنون بازارچه شوشمي فعال است و فعاليت هاي مرزي و صادرات در اين مرز انجام مي شود.

** تلاش براي بازگشايي مرز خسروي در اربعين امسال
فرماندار قصرشيرين نيز در سخناني گفت: مرز خسروي با برخورداري از بزرگترين پايانه بين المللي زميني در خاورميانه ، نزديكترين مسير ارتباطي را با بغداد پايتخت عراق دارد و از اين رو همه تلاش ما بايد بازگشايي اين مرز براي اربعين امسال به روي زائران عتبات عاليات باشد.
فرامرز اكبري افزود: خواست اصلي مردم شهرستان مرزي قصرشيرين بازگشايي مرز خسروي به روي زائران عتبات عاليات است كه با اين مهم ، روح معنوي در اين منطقه جاري مي شود.
وي اظهار كرد: توسعه ظرفيت هاي تجاري در مرز با توجه به امكانات مطلوب و زيرساخت هاي بسيار خوب نيز از ديگر اولويت هاي اين منطقه است كه با ايجاد منطقه آزاد تجاري قصرشيرين ، اين مهم نيز عملياتي خواهد شد.
فرماندار قصرشيرين در ادامه خواستار ايجاد نشست هاي مشترك بين ايران و عراق براي حل مشكلات، تقويت رايزن هاي اقتصادي و سركنسول هاي ايران در عراق ، استقرار قرنطينه نباتي عراق در مرز رسمي پرويزخان و ساير مرزها به منظور جلوگيري از بازگشت كالاها و ايجاد بارانداز نفت براي سرمايه گذاري شد.
حمل يكسره كالاهاي فاسد شدني به منظور حفظ كيفيت كالاهاي صادراتي ، نداشتن سامانه بانكي در عراق ، لزوم اختصاص بودجه براي طرح جامع ، صدور خدمات فني و مهندسي براي توسعه تجارت با عراق از ديگر مواردي بود كه اكبري به آن ها اشاره كرد.
وي با بيان اينكه هم اكنون بيش از 50 درصد از صادرات غيرنفتي كشورمان به عراق از طريق مرز پرويزخان در قصرشيرين انجام مي شود ، ادامه داد: مرزهاي پرويزخان و خسروي ظرفيت توسعه صادرات را دارند كه بايد براي تقويت آن تلاش كرد و لازمه تحقق اين مهم علاوه بر افزايش كيفيت كالاهاي صادراتي ، شناسايي ذائقه طرف عراقي است.
معاون اقتصادي وزير امورخارجه كشورمان در راس هياتي امروز در سفر به قصرشيرين از مرزهاي خسروي و پرويزخان بازديد كرد.
مرز رسمي پرويزخان در شهرستان قصرشيرين به صورت رسمي در سال 86 تاسيس و راه اندازي شد كه هم مرز با اقليم كردستان عراق و در همسايگي استان سليمانيه قرار دارد.
هم اكنون عمده كالاهاي صادراتي از مرز رسمي پرويزخان قصرشيرين با مناطق كردنشين عراق به ويژه شهرهاي كلار، سليمانيه، موصل، خانقين و كركوك در بخش مركزي اين كشور انجام مي شود.
پرويزخان اكنون يكي از مرزهاي راهبردي و مهم كشورمان است كه بيش از 50 درصد صادرات غيرنفتي كشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش كليدي و حياتي در جذب بازار اين كشور همسايه دارد.
مرز پرويزخان كه در مسير راه ابريشم قرار دارد، نزديكترين راه ارتباطي از طريق عراق و سوريه به طول 900 كيلومتر به كشورهاي اروپايي است و در زمان كنوني كه عراق در زمينه زيرساخت ها و اقتصاد وضعيت خوبي ندارد بهترين مسير براي سرمايه گذاري در اين كشور و كردستان عراق است.
روزانه 800 دستگاه كاميون كالاهاي صادراتي به طور ميانگين از مرز رسمي پرويزخان به اقليم كردستان عراق و همچنين 500 دستگاه كاميون كالا از طريق مرز رسمي خسروي به حوزه حكومت مركزي عراق (بخش مركزي) صادر مي شود.
همچنين روزانه به طور ميانگين 500 دستگاه تانكر سوخت رسان عراقي و ايراني از مبدا اقليم كردستان عراق از طريق مرز رسمي پرويزخان به مقصد بنادر جنوبي كشورمان، وارد خاك جمهوري اسلامي ايران مي شود.
شهرستان مرزي قصرشيرين در غرب كرمانشاه با بيش از 27 هزار تن جمعيت ، با عراق 186 كيلومتر مرز دارد.
7079/3012/8066