به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، محققان مركز پزشكي بيمارستان كودكان سينسيناتي با همكاري محققان دانشگاه يوكوهاماي ژاپن دريافتند چگونه سلول هاي پانكراس انسان در آزمايشگاه قادر به رشد سيستم جريان خون و ترشح هورمون هايي مانند انسولين است.
اين مطالعه نشان مي دهد سيستم كشت سلولي خود تراكم دهنده، قادر به رشد عروق خوني بافت هستند. محققان در اين مطالعه سلول بافت هاي مختلفي از جمله پانكراس، قلب و مغز را مورد بررسي قرار دارند و همچنين از سلول هاي بنيادي پرتوان القايي نيز استفاده كردند.
پس از پيوند سلول هاي مهندسي شده انسان به موش هاي مبتلا به ديابت، مشاهده شد كه اين سلول ها مانند بخشي از سيستم غدد درون ريز عمل مي كند و قادر به ترشح انسولين و تثبيت قند خون است. در حال حاضر موانعي كه براي استفاده از اين روش در انسان وجود دارند، اعصاب و منبع خون بافت هستند.
ديابت نوع 1، يك اختلال خود ايمني است كه توليد انسولين را در بدن متوقف مي كند و در واقع در اين بيماري مزمن، سيستم ايمني بدن به سلول هاي بتا اجازه توليد انسولين نمي دهند.
انسولين توسط سلول هاي بتا در پانكراس توليد مي شود و مهمترين وظيفه آن تبديل قند خوراكي به انرژي است. در ديابت نوع 1، سلول هاي ايمني با تخريب سلول هاي بتا، توليد انسولين را متوقف مي كنند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Cell Reports منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶
تهران – ايرنا – محققان با استفاده از سلول پانكراس مهندسي شده انسان در آزمايشگاه موفق به درمان ديابت نوع 1 در موش ها شدند و اميدوارند با استفاده از اين روش بتوانند با رشد بافت بيمار در آزمايشگاه، ديابت نوع 1 را در انسان درمان كنند.