تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري گفت: در سراسر دنيا مهاجرت دانشجويان براي ادامه تحصيل در كشورهاي ديگر امري عادي و رايج است ولي نكته مهم فراهم كردن شرايط بازگشت اين دانشجويان به كشور مبدا است.

به گزارش گروه علمي ايرنا از وزارت علوم، دكتر سورنا ستاري روز پنجشنبه در نشست روساي 30 دانشگاه متولي همكاري هاي علمي بين المللي در وزارت علوم گفت: ميانگين مهاجرت دانشجويان ايراني براي ادامه تحصيل در خارج از كشور از ميانگين جهاني نيز پايين تر است و ارائه آمارهاي غلو آميز از طرف برخي از افراد در اين خصوص حيح نيست.
وي افزود: همه كشورها دانشجوياني در كشورهاي ديگر دارند، براي مثال چين 350 هزار دانشجو در آمريكا دارد، بنابراين مهاجرت دانشجويان امري رايج است و اصلاً نگران كننده نيست، اما مسئولان بايد براي بازگشت دانشجويان پس از تحصيل به كشور برنامه ريزي و مشوق هايي لازم را پيش بيني كنند.
ستاري گفت: دانشجوياني كه به خارج از كشور مي روند، عموماً از دانشجويان موفق و نخبه هستند و در خارج از كشور فرصت هاي شغلي پيدا مي كنند لذا براي بازگشت اين نخبگان به عنوان يك سرمايه انساني، بايد شرايط خاصي را در كشور فراهم كنيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري همچنين با اشاره به رشد تفاهم نامه هاي همكاري دانشگاه هاي ايران با دانشگاه هاي خارجي گفت: بايد مدل‌هاي علمي انتقال فناوري را در قالب اين تفاهم نامه ها پياده كنيم و اينكه طرف هاي خارجي در قالب يك قرارداد، فناوري خود را به ما بفروشند نوعي ساده انگاري است.
وي افزود: صندوق نوآوري و شكوفايي به عنوان زير مجموعه معاونت علمي رياست جمهوري، بيشترين همكاري را با وزارت علوم دارد و آمادگي كامل دارد در قراردادهاي پژوهش و فناوري مهم بين المللي به دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كمك كند.
علمي*9259*2017