به گزارش روز شنبه ايرنا از تارنماي وزارت دفاع چين، رزمايش اين جنگنده و بمب افكن ها از روز جمعه شروع شده است و يكي از هدف هاي آن بالا بردن توان رزمي اين كشور است.
چين مي گويد كه جنگنده ها و هواپيماهاي نظامي اين كشور در اطراف تايوان و در حريم هوايي پيرامون اين جزيره رزمايش هوايي برگزار كرده است.
چين در يك سال گذشته حضور خود در تنگه تايوان را افزايش داده و بارها ناو هواپيمابرش را با ناوهاي جنگي ديگر به آبهاي اين منطقه فرستاده و رزمايش برگزار كرده و به استقلال طلبان تايواني هشدار داده است.
گزارش هاي رسانه اي نشان مي دهد كه چين براي نخستين بار سوخوهاي 35 خود را نيز به رزمايش در منطقه «باشي» در فاصله بين فيليپين و تايوان اعزام كرده است.
چين در روزهاي اخير جنگنده هاي رادارگريز جي 20 خود را نيز براي اولين بار بر فراز آبهاي درياي جنوبي كه در اين منطقه با آمريكا درگير تنش هاي جدي است، به پرواز دراورد و اولين ماموريت دريايي اين جنگنده ها را انجام داد.
چين، منطقه تايوان را كه در سال 1949 ميلادي در پايان جنگ داخلي از اين كشور جدا شد، همچنان بر اساس قانون 'اصل يك چين' بخشي از خاك خود مي داند.
مقام هاي چين و تايوان در سال ۱۹۹۲ ميلادي به توافق رسيدند هر اقدامي در اين منطقه و در روابط طرفين بر اساس اصل «چين واحد» باشد بر اساس اين اصل، چين و تايوان به يك كشور كه همان سرزمين مادري است تعلق دارند.
بر اساس اصل 'يك چين' هر كشوري كه داراي روابط رسمي با پكن است حق ندارد با مقام هاي تايواني ملاقات كند.
اما از زماني كه «تساي اينگ ون» در سال 94 شمسي به عنوان اولين زن تايواني از حزب حاكم دمكراتيك ترقي خواه رئيس حكومت تايوان شد، روابط دو سوي تنگه تايوان (چين و تايوان) تيره شده است.
حزب او از نظر چين، داراي ديدگاه هاي استقلال طلبانه است و بخش هايي از اساسنامه آن از استقلال و منفك شدن تايوان از چين حمايت كرده است.
تساي در اقدامي نادر در ابتداي در دست گرفتن قدرت با دونالد ترامپ رييس جمهور آمريكا تلفني گفت و گو كرد و گزارش هايي وجود دارد مبني بر اينكه جان بولتون مشاور امنيت ملي آمريكا قصد دارد به اين جزيره سفر كند.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۵:۵۸
پكن - ايرنا - چين در اقدامي كم سابقه در تنگه تايوان بمب افكن ها، جنگنده ها و هواپيماهاي شناسايي خود را به پرواز دراورد و مانور نظامي برگزار كرد.