تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۴

تهران - ایرنا- بررسی عملكرد فدراسیون اسكی در سال 96 نشان از آن دارد كه كارنامه این فدراسیون در حوزه مدیریت داخلی، آموزش، استعدادیابی و در حوزه نتایج و میزبانی تورنمنت های مختلف مطلوب ارزیابی می شود.

به گزارش ایرنا، با آغاز سال 1396 فدراسیون اسكی یكی از پرمشغله ترین فدراسیون های كشور بود زیرا از یك سو باید خود را برای میزبانی مسابقات قهرمانی آلپاین آسیا آماده می كرد و در سوی دیگر با توجه به شرایط بد جوی به دنبال تامین پیست برای اردوی آماده سازی ورزشكاران بود.
مشكلی كه به گفته «سید عبدی افتخاری» رییس فدراسیون اسكی از بارش های نامنظم جوی شروع شد. او در مجمع عمومی سالانه این فدراسیون گفت: سال گذشته (96) به دلیل بارش اندك برف در پیست‌های اسكی و نیز بازگشایی دیرهنگام پیست‌ها، شاهد شرایط بسیار دشواری برای اسكی بازان ایران بودیم. به همین دلیل مجبور شدیم برای كسب سهمیه ورودی المپیك و همچنین رساندن ملی پوشان به شرایط مطلوب، آنها را به مسابقات و اردوهای برون مرزی اعزام كنیم.
یكی از این اردوها اعزام اسكی بازان در رشته آلپاین به كشور اتریش مهد اسكی بود. ورزشكاران ایرانی در این كشور در منطقه «هینترتوكس» تمرینات خود را در كنار دیگر اسكی بازان برجسته جهان پیگیری كردند.
پس از پایان اردوی آمادگی در اتریش، اعضای تیم برای ادامه تمرینات و حضور در رقابتهای بین المللی اسكی به نام «آناتولی كاپ» به تركیه اعزام شدند. اسكی بازان ایرانی در این تورنمنت امتیازات خوبی كسب نموده و موفق به دریافت بیش از نیمی از مدالهای این مسابقات شدند. پس از بازگشت تیم «آلپاین» ایران از تركیه، مسوولان فدراسیون، اسكی بازان رشته «كراس كانتری» را به این كشور اعزام كردند.
همچنین در ادامه روند آماده سازی ورزشكاران ایرانی اسكی بازان كراس كانتری، به رقابتهای ارمنستان اعزام شده و اولین مدال در رقابتهای بین المللی بانوان توسط «سمانه بیرامی باهر» بدست آمد.
هر چند كه در سال گذشته به خاطر كمبود بارش برف، فدراسیون این ورزشكاران را به اردوهای خارج از كشور اعزام می كرد اما از لحاظ نتیجه گیری ایران عملكرد مطلوبی در بازی‌های المپیك زمستانی 2018 داشت و موفق به بهبود ركورد‌های زمانی در رشته‌های «آلپاین» و «كراس كانتری» شد.
البته نباید فراموش كرد رقابت در المپیك زمستانی سخت تر از تصور است زیرا در این بازی ها ورزشكاران ایرانی باید با رقبای اروپایی، آمریكایی و حتی كشورهای آسیایی مانند چین، ژاپن و كره جنوبی به رقابت بپردازند كه تمام 12 ماه سال را روی برف تمرین می كنند.
آنان فصول گرم سال تمرینات خود را در آمریكای جنوبی و در كشورهایی مانند شیلی، آرژانتین و پرو انجام می دهند و با آغاز فصل سرما در یخچال های اتریش، ایتالیا و سوئیس مراحل آماده سازی خود را به سرانجام خواهند می رسانند.
در كنار نتیجه گیری مطلوب در بازی های المپیك زمستانی، فدراسیون اسكی در واپسین ماه های سال 96 یكی از تورنمنت های بی سابقه را در كشور برگزار كرد. در رقابت‌های اسكی آلپاین قهرمانی آسیا كه در پیست دربند سر برگزار شد تیم ایران توانست به عنوان نائب قهرمانی آسیا دست پیدا كند.
نتایج بدست آمده در این مسابقات نشانگر آن است كه ورزشكاران ایرانی در این تورنمت بسیار بالاتر از حد انتظار بودند و موفقیت های بزرگی كسب كردند. تیم اسكی آلپاین ایران نیز با 2 طلا، 6 نقره و 4 برنز در جایگاه دوم قرار گرفت.
در این دوره از رقابت ها اسكی بازانی از 10 كشور قزاقستان، قرقیزستان، پاكستان، افغانستان، چین تایپه، كره جنوبی، تاجیكستان، ازبكستان، مغلوستان، هند به همراه ایرانی ها در این رقابتها حاضر شدند. سوای نتایج كسب شده در این مسابقات اهمیت این دوره، زمانی دو چندان می شود كه كشورمان در رده سنی بزرگسال برای نخستین بار میزبان مسابقاتی در این سطح بود.
همچنین در رقابت‌های اسكی آلپاین قهرمانی نیروهای مسلح جهان (سیزم)، نمایندگان ایران عنوان ششم تیمی را كسب كردند. در این بخش تیم‌های آلمان، سوئیس و اتریش به ترتیب عناوین اول تا سوم را بدست آوردند.
البته عملكرد فدراسیون اسكی جمهوری اسلامی تنها به بحث برگزاری اردو و مسابقات ختم نشد بلكه این فدراسیون در سال 1396 عملكرد بسیار مطلوبی در حوزه‌های آموزش و استعدادیابی هم داشت.
در حوزه آموزش دوره‌ها و كلاس‌های زیادی توسط این فدراسیون برگزار شد كه در این كلاس ها تلاش به عمل آمد تا دانش مربیان اسكی ایران ارتقا پیدا كند. در این زمینه فدراسیون برای تقویت دانش مربیان از مدرس های بین المللی از كشور سویس نیز كمك گرفت.
در دوره‌هایی كه فدراسیون موفق شد در سال گذشته برگزار كند تمام مربیان داخلی حاضر بودند و این امر به گواه كارشناسان حكایت از یك برابری در فدراسیون اسكی دارد كه خود باعث برطرف شدن ابهامات خواهد شد ابهاماتی كه این روزها برخی از رسانه ها سعی دارند با برجسته كردن آن راه را بر موفقیت های فدراسیون سد كنند.
یكی از مهمترین برنامه های فدراسیون اسكی در اسفند 96 طرح جامع استعدادیابی اسكی ایران بود كه در پیست بین‌المللی دربندسر و با حضور «ایوان گربن» بلغارستانی برگزار شد. این طرح به منظور شناسایی اسكی‌بازان مستعد سراسر ایران برگزار شده و در ادامه برترین‌های این طرح مورد حمایت فدراسیون اسكی قرار می‌گیرند.
پیش از این برنامه فدراسیون اسكی كلاس های آموزشی زیر نظر مدرس بلغارستانی برای اجرای طرح سراسری استعدادیابی اسكی برگزار كرد.
این فدراسیون همچنین در ارزیابی عملكرد سالانه ورزارت ورزش و امور جوانان در سال 1395نمره عملكردی «خوب» كسب كرد. این وزارتخانه در این ارزیابی عملكردی، با بكارگیری فاكتورهایی مانند درآمد و بازاریابی، جایگاه ملی و بین المللی، نظارت و ارزیابی، مسابقات، مشاركت ورزشی، مدال آوری، ارتقای رتبه و جایگاه ورزشی، استعدادیابی، فرهنگی، آموزش و روابط عمومی نسبت به عملكرد فدراسیون های مختلف نمره می دهد.
ورزشی**2052**1597