به گزارش روز شنبه خبرنگار علمی ایرنا، سرپرست اولین پارك علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در حاشیه مراسم افتتاح این پارك در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به ظرفیت های بسیار غنی فرهنگی كشورمان به نظر می رسد كه در گذشته آن گونه كه باید و شاید نسبت به این ذخایر فرهنگی و تبدیل آن به محصولات فرهنگی و دخالت دادن اصحاب فرهنگ و هنر به گونه ای كه بخش فرهنگمان از یك بخش كمك بگیر تبدیل به بخش مولد اقتصاد كشور باشد حركتی نداشته ایم.
دكتر محمد حسین ایمانی خوش خو اظهار داشت: به نظر می رسد با گستردگی حوزه فرهنگ و ظرفیت هایی كه وجود دارد ما در چند سال آینده شاهد شكوفایی بسیار خوبی در حوزه فرهنگ خواهیم بود و می توانیم ارتباط خود با دیگر كشورها را از طریق صدور محصولات فرهنگی بیشتر و یك محیط مطمئن تر و پایدارتر برای سرمایه گذاران علاقه مند در این حوزه فراهم كنیم.
سرپرست اولین پارك علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: با حمایت بیشتر دستگاه های دولتی پارك می تواند در خدمت تمام ایده پردازان حوزه فرهنگ، هنر، صنایع دستی و گردشگری باشد.
پارك علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با توجه به رسالت جهاد دانشگاهی (ACECR) و ظرفیتهای موجود در این نهاد و همچنین با در نظر گرفتن نیازهای كشور برای توسعه و تجاریسازی فناوریهای نرم و اشتغالزایی در بخش فرهنگ و هنر، صنایع دستی، گردشگری و... با حوزه نفوذ ملی آغاز به كار میكند.
پارك علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ تنها پارك تخصصی در حوزه علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در گستره ملی ایران محسوب میشود كه وابسته به جهاد دانشگاهی است.
***ستاری: صنایع دستی كه را نابود كردیم
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینكه صنایع دستی ما كه حاصل ۵ تا ۶ هزار سال تاریخ كشور است، گفت: این حوزه هالیود ما بود كه در این سال ها نابودش كردیم.
دكتر سورنا ستاری در آیین گشایش اولین پارك علوم و فناوری نرم و صنایع دستی در دانشگاه علم و هنر افزود: بسیاری از صنایع دستی در این سال ها منقرض شد.
وی با اشاره به اینكه صنایع دستی را از بین بردیم، بیان داشت: حس شتابدهی را هم در این صنایع هم از بین بردیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: وقتی دانشگاه و صنعت وارد كشور شد به تنها چیزی كه نگاه نشد این طرفیت های ۴ تا ۵ هزار ساله كشور بود.
وی به وضعیت نامناسب صنعت فرش اشاره كرد و گفت: در مقاطع زیادی خواستیم این صنعت را نابود كنیم و به این سمت حركت كردیم؛ دانشگاه ما چه كمكی به صنعت فرش كرده یا فناوری اطلاعات و نانو چه نقشی در توسعه این صنعت داشته است؟
ستاری ادامه داد: این صنعت هنوز نفس می كشد و صادرات انجام می دهد به این دلیل كه از زیست بوم ما بیرون آمده است.
وی با بیان اینكه دید ما در حوزه فرهنگ این نیست كه با پول دولتی می شود، فرهنگ ایجاد كرد، گفت: از سیستم دولتی باید فاصله گرفت، این سیستم ما را معتاد می كند و پول دولتی اعتیاد آور است.
** صنایع خلاق؛ از بخش های جدی تولید اشتغال در كشور
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینكه توسعه صنایع خلاق ازجمله برنامه های اصلی این مجموعه در سال جاری است، گفت: با توجه به نیروی انسانی خلاق و فرهنگ چند هزار ساله، صنایع خلاق یكی از بخش های جدی تولید اشتغال در آینده كشور است.
ستاری در حاشیه راه اندازی اولین پارك ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در جمع خبرنگاران افزود: امسال یك برنامه منسجم در حوزه صنایع خلاق داریم كه این برنامه مانند شتاب دهنده های كسب و كار در حوزه تكنولوژی به زودی به صورت گسترده توسعه خواهد یافت و در آینده تاثیرگذاری خود را در جامعه نشان خواهد داد.
وی با اشاره به اینكه قانون حمایت از شركت های دانش بنیان تنها منحصر به موضوع تكنولوژی است، گفت: این در حالی است كه یكی از بخش های اصلی كه می تواند تكنولوژی را مورد حمایت قرار دهد، صنایع خلاق هستند.
***طیبی: با برنامه ریزی ۱۰ ساله می توان كشور را به جایگاه رفیع رساند
رئیس جهاد دانشگاهی به زیرساخت های خوب كشور برای پیشرفت اشاره كرد و گفت: با برنامه ریزی درست ۱۰ ساله می توان كشور را به جایگاه رفیع رساند.
دكتر حمید رضا طیبی افزود: این كار نیاز به وحدت و همدلی دارد و با پرهیز از سیاسی كاری محقق می شود.
وی با اشاره به اینكه ما باید خودمان تولید كننده فناوری باشیم، افزود: توان تولید اكثر فناوری یا انتقال تكنولوژی را داریم.
طیبی ادامه داد: زمانی این موضوع محقق می شود كه دولت برنامه جامع و درازمدت داشته باشد. برنامه جامع و دراز مدت هم زمانی محقق می شود كه وحدت و همدلی در كشور برقرار شود و كشور هر روز دچار مشكلات سیاسی و دعواهای داخلی نشود.
وی تاكید كرد: هیچ دولتی در ۴ سال یا ۸ سال نمی تواند همه مشكلات را برطرف كند و این كار نیاز به برنامه ریزی بلندمدت دارد.
طیبی تاكید كرد كه مردم زمانی حاضر هستند كه از محصولات ایرانی استفاده كنند كه شاهد وحدت، همدلی و برنامه ریزی درست باشند.
علمی ** 1201 **1440
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۹
تهران-ایرنا- نخستین پارك علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی وابسته به جهاد دانشگاهی امروز شنبه با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، رئیس جهاد دانشگاهی، فرهیختگان حوزه علم و فناوری، دانشجویان و اعضای هیات علمی در دانشگاه علم و فرهنگ راه اندازی شد.