محمدعلي حضرتي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: كار مربوط به مستندسازي اين خانه ها توسط اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان قزوين انجام شده است.
وي با بيان اينكه حفظ و مرمت اين خانه ها مورد توجه ميراث فرهنگي قرار دارد،اظهار كرد: پيش از اين لزوم كسب رضايت از مالك براي ثبت خانه هاي تاريخي يك عامل بازدارنده دارد بود كه اين مانع برطرف شده است.
اين مسئول همچنين گفت: با ثبت اين مكان ها به عنوان خانه تاريخي، حقوق مالكان پابرجاست و اين بناها در چتر حمايتي ميراث فرهنگي قرار مي گيرند.
وي با بيان اينكه ميراث فرهنگي فعلا برنامه اي براي تملك اين خانه ها ندارد،افزود: اما به مالكان اين خانه ها پيشنهاد كرده ايم كه با دريافت تسهيلات و قرار گرفتن در چتر حمايتي ميراث اين مكان ها را به اماكن اقامتي و پذيرايي تبديل كنند.
مديركل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري قزوين ادامه داد: در صورت اينكه مالكان اين خانه ها امكان سرمايه گذاري نداشته باشند، فروش و واگذاري به بخش خصوصي به آنان پيشنهاد شده است.
وي اظهار كرد: در مرحله آخر و بنا به شرايط خاص، ميراث فرهنگي مي تواند با طي نمودن فرايندهاي قانوني خانه هاي تاريخي را با هدف حفظ و پيشگيري از تخريب شان تملك كرده و آنها را براي بهره برداري در اختيار سرمايه گذاران حوزه گردشگري قرار دهد.
حضرتي با بيان اينكه بيشتر خانه هاي تاريخي قزوين در محله آخوند و خيابان مولوي قرار دارند،گفت: با رايزني هاي صورت گرفته قرار شده است تا بعضي خانه هاي تاريخي قزوين توسط شهرداري از مالكان خريداري شده و مورد مرمت و بهسازي قرار گرفته و به مكان هاي عمومي تبديل شوند.
3013
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
قزوين-ايرنا-مديركل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري قزوين گفت: تاكنون 70 خانه تاريخي مربوط به دوره صفويه، قاجاريه و پهلوي اول در شهر قزوين شناسايي شده است.