سمنان- ايرنا - توسعه ناوگان هوايي و ريلي علاوه بر ايجاد مزيت اقتصادي به تكميل زنجيره فروش و رونق كسب و كار در هر منطقه اي مي انجامد و در سمنان توسعه خطوط ريلي اينچه برون - شاهرود - طبس در تكميل زنجيره صادرات بسيار تاثيرگذار خواهد بود.

به گزارش ايرنا، طرح ريل گذاري راه آهن اينچه برون - شاهرود - طبس با هدف ارتقاي واردات و صادرات در سال جاري اجرايي مي شود كه با تحقق آن سهم جابه جايي كالا در كشور از 600 هزار تُن در سال به بيش از 20 ميليون تُن افزايش مي‌يابد.
با برنامه ريزي هاي انجام شده طرح ريل گذاري راه آهن اينچه برون - شاهرو - طبس به طول 500 كيلومتر با 2 هزار ميليارد ريال اعتبار در سال 97 اجرايي مي شود.
اين طرح از سمت اينچه برون و گرگان ، به شاهرود متصل و سپس به سمت جنوب كشور اجرا مي‌شود و اكنون طرح ريل گذاري اينچه برون - شاهرود در دستور كار قرارگرفته و در حدود هشت ماه آينده با تخصيص اعتبار، عمليات ريل گذاري از سمت استان گلستان آغاز مي شود.
استاندار سمنان روز شنبه در گفت و گو با ايرنا گفت : يكي از مسايلي كه بايد جداي از نگاه سياسي به آن توجه شود، مقوله توسعه اقتصادي است كه در شرق استان اين امر با 2 طرح بزرگ شامل فرودگاه و مرز هوايي و راه‌آهن اينچه برون - شاهرود - طبس امكان‌پذير است.
سيدشهاب الدين چاوشي افزود : اين طرح‌ها در سايه همراهي، همدلي در استان عملياتي مي شود و با اجراي اين طرح زنجيره صادرات در بخش كشاورزي، صنعتي و معدني استان سمنان تكميل مي شود.
وي بابيان اين كه فرودگاه شاهرود در 25 سال پيش با نگاه توسعه صادرات محصولات كشاورزي راه‌اندازي شده است، اظهارداشت: توسعه ناوگان هوايي و ريلي علاوه بر ايجاد مزيت اقتصادي در كنار تكميل زنجيره فروش به رونق كسب وكار در استان مي انجامد.
استاندار سمنان تصريح كرد : راه‌آهن اينچه برون - شاهرود - طبس در سال 96 بار ديگر مورد توجه مسوولان امر قرار گرفت و اجراي آن تاثير بسزايي در مراودات تجاري آسياي ميانه و خليج‌فارس به دارد.
چاوشي ادامه داد : همچنين راه‌آهن يكي از زيرساخت ‌هاي مهم توسعه اقتصادي محسوب مي‌شود و اسناد طرح اينچه برون - شاهرود - طبس پس از سال‌ها بي‌توجهي ، در يك سال اخير بررسي و دوباره در لايحه بودجه قرار گرفت.
وي بابيان اين كه مديرعامل راه‌آهن با استقبال از طرح راه‌آهن اينچه برون - شاهرود - طبس، اجراي آن را اثربخش دانست و گفت : نگاه مديران به اجراي اين طرح مثبت بوده چراكه در كنار نزديك كردن 850 كيلومتري مسير كنوني تردد بين آسياي ميانه و خليج‌فارس، مي‌تواند ترانزيت بين ايران و كشورهاي شمالي خود را 15 برابر افزايش دهد.
چاوشي ادامه داد : همچنين اين خط راه‌آهن مي‌تواند بندرهاي ايران را به كشورهاي منطقه متصل سازد كه به طور قطع منشاء تحولات عظيم خواهد بود.
اينچه‌بُرون شهري مرزي در شهرستان گنبد كاووس، استان گلستان است كه هشت هزار و 392 نفر جمعيت دارد.
شهرستان شاهرود بيش از 200 هزار نفر جمعيت دارد.
به گزارش ايرنا، راه آهن شمالشرق (1) بعد از استان هرمزگان طولاني ترين خطوط ريلي كشور را با وسعت 541 كيلومتر دارد و يك هزار و 82 كيلومتر خطوط ريلي به صورت 2 خطه در حوزه استحفاظي اين اداره كل واقع شده است.
شرق سمنان قطب توليدات محصولات كشاورزي استان است.
6026/7339