تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۳

شيراز- ايرنا- دومين جشنواره مطبوعات فارس پس از افزون بر دو سال وقفه، در ارديبهشت 97 در شهرلار مركز شهرستان لارستان در جنوب استان برگزار شد.

به گزارش ايرنا، دور نخست اين جشنواره در 14اسفندماه 1394 برگزار شده بود.
دومين جشنواره مطبوعات فارس 21 برگزيده داشت كه از آن ميان روزنامه افسانه با 9 جايزه پرجايزه ترين رسانه شد، پس از آن خبر جنوب و روزنامه ني‌ريزان با 3 برگزيده و روزنامه سبحان با 2 اثر در زمره برگزيدگان اين جشنواره بودند.
همچنين پيام اوز، عصر مردم، صحبت نو و‌ خبرگزاري آبان‌پرس نيز از ديگر برگزيدگان جشنواره مطبوعات شناخته شدند.
دومين جشنواره مطبوعات استان فارس در حالي برگزار شد كه ارسال آثار بيش از دو بار در تاريخ‌هاي گوناگون تمديد شد و در مرحله نخست آن 490 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
با آنكه جشنواره امسال عنوان جشنواره «مطبوعات و رسانه‌هاي برخط» را يدك مي‌كشيد، تنها يك اثر از خبرگزاري آبان ‌پرس در ميان برگزيدگان ديده مي‌شد و هيچ اثري از ديگر خبرگزاري‌ها شايسته تقدير نبود.
همچنين در بخشي همچون خبر نيز هيچ اثري شايسته برگزيدگي يا تقدير شناخته نشد.
برخي آثار در بخش‌هايي شركت داده شده بود كه درواقع متعلق به آن بخش نبود مثلاً گزارش در بخش يادداشت تقدير شد.
در بخش عكس تنها يك تن شايسته مقام اول شد و مقام دوم و سومي براي معرفي وجود نداشت و داوران در بيانيه خود عدم استقبال عكاسان را دليل بي‌ رقيب بودن آن عنوان كردند.
افزون بر اين از افرادي نيز با عنوان شايسته تقدير در بخش‌هاي گوناگون نام برده شد كه بدون دريافت حتي يك لوح تقدير بدرقه شدند با آنكه صِرف عنوان كردن نام يك تن، گواهي بر كسب عنوان شايسته تقدير براي آن فرد نيست.
در اين ميان برخي خبرنگاران نيز به اين مراسم با عنوان برگزيده دعوت شده بودند كه تا پايان مراسم نامي از آ‌ن‌ها برده نشد.
اين در حالي است كه طي مسافتي حدود 330 كيلومتر از شيراز براي دستاوردي با عنوان هيچ، توجيه‌ پذير نيست.
مديرگروه رسانه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اعتراض خبرنگاري كه ساعت‌ها راه را تا لارستان براي شركت در مراسم اختتاميه اين جشنواره آمده بود اما نامش در فهرست نهايي ديده نمي‌شد، اظهار داشت كه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي تا عصر روز نهايي از اسامي نهايي اطلاعي نداشته است و نام برخي خبرنگاران برگزيده تنها در فهرستي ابتدايي درج شده و همين موجب اشتباه شده است.
بي‌برنامگي و عدم مسئوليت ‌پذيري برخي دست‌اندركاران اين مجموعه باعث تضييع حقوق شركت‌كنندگان در اين مراسم شد و هيچ توجيه معقولي براي بروز چنين اشتباهي وجود نداشت.
در جشنواره‌اي كه چندين ماه در تدارك پذيرايي از مهمانان بوده است، حتي نام برگزيدگان تا روز نهايي مشخص نيست و با توجه به بعد مسافت، عده‌اي بيهوده و بدون هيچ توضيحي تنها براساس عدم پيگيري مسئولانه به مراسمي دعوت شدند كه درواقع اين مراسم براي آنان نبود.
جداي از اين‌ها،‌ مسئولان اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان داشتند كه براي تأمين هزينه‌هاي اين جشنواره تلاش‌هاي بسياري صورت گرفته است و با مبلغي كه به‌ دشواري فراهم آمده است توانسته‌اند اين جشنواره را در اين سطح برگزار كنند.
حال پرسش اينجاست كه آيا حذف بخش‌هايي همچون خبر، حذف مقام‌هاي دوم و سومي از برخي رشته‌ها، نبود برخي رشته‌هاي بااهميت همچون كاريكاتور و نيز عدم اهداي حتي يك لوح تقدير به شايستگان تقدير چگونه مي‌تواند جشنواره‌اي را رقم بزند كه از سطح كيفي مطلوبي دست‌كم در اجرا برخوردار باشد؟ آيا بهتر نبوده است كه به جاي برگزاري نصفه و نيمه اين جشنواره اصلاً آن را برگزار نمي‌كردند تا در اين ميانه كسي منتظر پاسخگويي و تأمين ضرر و زيان شركت‌كنندگان نباشد؟
از سوي ديگر، گرچه برون‌ سپاري جشنواره‌ها و همايش‌ها به غناي ديگر شهر‌ها مي‌افزايد و باعث شكوفايي ديگر شهرستان‌ها مي‌شود، علاوه بر شاخصه‌هاي فرهنگي توجه به امكانات زيرساختي، راه‌هاي دسترسي، امكانات گردشگري و آب‌ و‌هواي مناسب نيز بايد مد نظر قرار گيرد تا بتوان در زماني كوتاه بيشترين خدمت‌رساني و بهره را براي ميهمانان فراهم آورد.
استفاده از ظرفيت‌هاي بسيار رسانه‌هاي برخط و توجه به توانمندي‌هاي ساير مطبوعات و داوري‌ بدون توجه به پيشينه‌هاي گوناگون سياسي، اجتماعي، فرهنگي و تاريخي رسانه‌ها و نيز بومي نبودن هيأت داوران نيز شرطي اساسي براي برگزاري با كيفيت تر اين جشنواره‌هاست و تنها دراين صورت است كه مي‌توان به غناي فرهنگي و كيفيت‌بخشي آن ياري رساند.
همچنين تبليغات كافي و عدم تمديد چندين باره جشنواره نيز از ديگر معيار‌هايي است كه مي‌تواند جشنواره مطبوعات را معتبرتر و پربارتر سازد.
آنچه در دومين جشنواره مطبوعات فارس نبود، پاسخگويي بموقع،‌ پيگيري و رصد وضعيت برگزيدگان و عدم‌توجه به همه ظرفيت‌هاي مطبوعات و رسانه‌هاي برخط بود.
آنچه بود،‌ توانمندي خبرنگاران در عرصه‌هاي گوناگون و تلاششان براي پيشرفت بدون‌توجه به ضعف‌ها و مشكلات بود كه مطمئناً در سال‌هاي آينده در صورت برگزاري اين جشنواره پررنگ‌تر و شايسته‌تر خودنمايي خواهد كرد.
7375 /1876