به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سیف الله ابوترابی روز یكشنبه در نشست خبری در محل سازمان ثبت احوال افزود: تاكنون بیش از 43 میلیون نفر از ایرانیان مرحله پیش ثبت نام برای گرفتن كارت هوشمند ملی را انجام داده اند كه از این میزان 42 میلیون نفر تكمیل اطلاعات برای دریافت كارت هوشمند ملی را به پایان رسانده اند.
وی ادامه داد: پیش از این اعلام شده بود كه افرادی كه كارت ملی آنها (نمونه قدیم) تا تاریخ بیست و نهم اسفند سال 96 معتبر است تاپایان سال 96 از درجه اعتبار ساقط خواهد شد به همین دلیل حجم بالایی از مراجعات برای دریافت كارت هوشمند ملی در پایان سال 96 به مراكز ثبت احوال مراجعه میكردند.
ابوترابی اضافه كرد: بر همین اساس شاهد بودیم كه در آخر سال گذشته 11 میلیون نفر پیش ثبت نام برای دریافت كارت هوشمند ملی را انجام دادند، اما به دلیل ازدحام مراجعه كنندگان و همچنین حجم بالای كار در پایان سال 96 شاهد بودیم كه بخش اعظمی از درخواست كنندگان و متقاضیان كارت هوشمند ملی باقی مانده اند، به همین دلیل بود كه تاریخ كارت هایی كه تا پایان سال 96 اعتبار داشتند تا پایان سال 97 هم تمدید شد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال درباره كاربردی شدن كارت هوشمند ملی نیز گفت: دستگاههای زیادی متقاضی استفاده از كارت هوشمند ملی برای احراز هویت افراد برای ارائه خدمات هستند، با دستگاههایی مانند بانك و سازمان ثبت اسناد تفاهمنامههایی را به امضا رسانده ایم كه كاربران با استفاده از كارت هوشمند ملی احراز هویت شوند.
وی اعلام كرد: تمام تلاش خود را به كار خواهیم گرفت تا در پایان سال 97 برای تمام افراد ایرانی واجد شرایط بتوانیم كارت هوشمند ملی را صادر كنیم.
ابوترابی تصریح كرد: اما رسیدن به این هدف منوط به این است كه اعتبارات و نیازمندی های سازمان ثبت احوال تأمین شود تا ما بتوانیم به نقطه هدف كه صادر كردن كارت هوشمند ملی برای تمام ایرانیان واجد شرایط تا پایان سال 97 است،به انجام برسانیم.
*راه اندازی 510 ایستگاه سیار درخواست كارت هوشمند ملی
ابوترابی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام كرد: به منظور تسهیل امور و جوابگو بودن بهتر به متقاضیان صدور كارت هوشمند ملی 510 ایستگاه سیار در سراسر كشور راه اندازی شده است.
وی تاكید كرد: ایستگاههای سیار برای افرادی كه در مراكز نگهداری سالمندان، معلولان، جانبازان و برخی خانوادههایی كه دارای افراد كهنسال هستند راه اندازی شده است.
ابوترابی افزود: بیش از 12 هزار ایستگاه صدور كارت هوشمند با بیش از 14 هزار كاربر در 663 دفتر پستی و 1554 دفتر پیشخوان و 831 اداره ثبت احوال كه به صورت مستقیم با پایگاه در ارتباط هستند به هموطنان خدمات ارائه میكنند.
* حذف كپی مدارك به صورت آزمایشی در 3 استان اجرا شد
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: یكی از موضوعاتی كه در جامعه به عنوان معضل بود ارائه كپی مدارك هویتی در دستگاههای اداری است. سال گذشته طرح حذف كپی مدارك در مراجعات اداری در سه استان سمنان، خوزستان و قم به صورت آزمایش اجرا شد و دستگاههای اداری از دریافت كپی شناسنامه منع شدند.
وی ادامه داد: با حذف كپی مدارك هویتی از طریق سامانهای به صورت برخط احراز هویت انجام میشود. قرار است كه این طرح به كل كشور تعمیم داده شود. سازمان ثبت احوال نیز در این زمینه مشكلی ندارد. امكانات سخت افزاری و نرم افزاری این كار فراهم شده و منتظریم دستگاههای اجرایی به این سامانه متصل شوند تا حذف كپی مدارك در هر سیستمی در دستور كار قرار گیرد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال كشور با بیان اینكه برای استعلام هویت با 200 هزار نقطه در ارتباط هستیم، گفت: با آرشیو الكترونیكی، خدمات را سكونت محور كردیم، یعنی در نظام اداری ثبت احوال هر كس در هر نقطهای ساكن باشد میتواند از خدمات ثبت بهرهمند شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال تصریح كرد: 30 اردیبهشت روز ملی جمعیت است كه به پیشنهاد سازمان ثبت احوال و شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شده است، روزی كه قرار است بحثهای جمعیتی را مورد بررسی قرار داده و سیاستهای مقام معظم رهبری را نیز در اولویت كار قرار دهیم.
* ثبت یك میلیون و 487 هزار و 908 ولادت در سال 96
وی افزود: مرجع رسمی انتشار آمار جمعیتی كشور سازمان ثبت احوال است چون این آمار مبتنی بر آمار اطلاعاتی جمعیت است، بنابراین تولید و انتشار چهار واقعه حیاتی وظیفه این سازمان است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال به ارائه آمارهای چهار واقعه حیاتی پرداخت و گفت: در سال 96 یك میلیون و 487 هزار و 908 ولادت ثبت شده است كه از این تعداد 766 هزار و 13 پسر و 721 هزار و 769 دختر بودند.
وی ادامه داد: نسبت جنسیت به ازای هر 100 دختر 106.1 پسر بوده است. از طرفی 77 درصد ولادت ثبت شده مربوط به افرادی است كه ساكن شهرها بودهاند و 23 درصد نیز مربوط به ساكنان روستا است.
وی افزود: میزان عمومی ولادت در كشور 18.8 به ازای هر هزار نفر جمعیت است كه نسبت به سال گذشته تغییرات محسوسی نداشته است.
*استان های دارای بیشترین و كمترین ولادت
ابوترابی گفت: سیستان و بلوچستان استانی با بالاترین میزان ولادت و گیلان استانی با كمترین نرخ ولادت هستند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال ادامه داد: استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان، خراسان جنوبی بیشترین ولادت را در كشور در سال 96 داشتند و استانهای گیلان، مازندران، مركزی، البرز، سمنان نیز استانهایی با كمترین میزان ولادت بودند.
وی همچنین به آمارهای فوتی نیز اشاره كرد و گفت: در سال 96، حدود 376 هزار و 808 نفر فوتی ثبت شده است كه از این تعداد 209 هزار و 481 مرد و 164 هزار و 966 نفر زن بودند و نسبت فوت مردان به زنان نیز به ازای هر 100 زن 127 مرد بود. همچنین نسبت فوت مناطق شهری به روستایی نیز 73.8 درصد در شهر و 26.2 درصد در روستا بوده است.
*بیماریهای قلبی در صدر علل مرگ و میر ایرانیها
ابوترابی به مهمترین و بیشترین دلایل مرگ و میر در كشور نیز اشاره كرد و گفت: بیماریهای قلبی با 39.1 درصد، بیماریهای دستگاه تنفسی با 9.3 درصد و سرطانها و تومورها با 10.5 درصد از بیشترین دلایل مرگ و میر در كشور هستند.
*605 هزار و 404 مورد ازدواج و 176 هزار و 924 واقعه طلاق ثبت شد
وی به آمارهای ازدواج و طلاق رخ داده در سال 96 تا 15 اردیبهشت 97 نیز اشاره كرد و گفت: 605 هزار و 404 مورد ازدواج در این بازه به ثبت رسیده و 176 هزار و 924 واقعه طلاق نیز ثبت شده است كه میانگین سن مردان در اولین ازدواج 27.3 سال و میانگین سن زنان نیز در اولین ازدواج 22.8 سال بوده است.
* 7.6 مورد ازدواج به ازای هر هزار نفر جمعیت
وی ادامه داد: میانگین سن مردان در طلاق ثبت شده 36.5 سال و میانگین سن زنان نیز در طلاق ثبت شده 31.6 سال بوده است. همچنین میزان عمومی ازدواج در كشور به ازای هر هزار نفر جمعیت 7.6 مورد بوده است.
*خراسان شمالی و سمنان به ترتیب بیشترین و كمترین استانهای میزان عمومی ازدواج
ابوترابی گفت: استانهای خراسان شمالی، اردبیل، كردستان، لرستان و خوزستان بالاترین میزان عمومی ازدواج را دارا هستند و استانهای سمنان، البرز، تهران، بوشهر و اصفهان نیز كمترین میزان عمومی ازدواج را در سال 96 دارند.
وی اضافه كرد: میزان عمومی طلاق در كشور به ازای هر هزار نفر جمعیت 2.2 بوده است و پنج استانی كه بالاترین میزان عمومی طلاق را دارا هستند به ترتیب استانهای تهران، كرمانشاه، كردستان، قم و گیلان هستند.
وی اعلام كرد: استانهای سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی و هرمزگان نیز استانهایی هستند كه كمترین میزان عمومی طلاق در آنها رخ داده است.
*112 هزار و 402 تغییر نام در سال 96
سخنگوی سازمان ثبت احوال در بخش دیگری از سخنانش به آمارهای تغییر نام و نام خانوادگی نیز اشاره كرد و گفت: در سال گذشته از 230 هزار و 47 تغییر نام خانوادگی بررسی و پاسخ داده شده است و همچنین بیش از 42 كمیته مشورتی نام نیز تشكیل شده است كه 1468 تقاضای انتخاب نام جدید داشتیم كه 1116 مورد آن تایید و 302 مورد پاسخ منفی و تعدادی نیز در دست بررسی است. همچنین 112 هزار و 402 مورد تغییر نام در سراسر كشور داشتیم.
* تغییرعكس كارت هوشمندملی برای افرادی كه تغییری در چهره دارند، امكانپذیر است
ابوترابی گفت: از متقاضیان دریافت كارت هوشمند ملی عكس زنده (لایو) گرفته می شود و به منظور بالا بردن كیفیت این عكس به كسانی كه مسئول گرفتن تصویر افراد هستند، آموزش های داده شده است.
وی اعلام كرد: به تمام افرادی كه فاقد مدارك هویتی هستند و ادعای ایرانی بودن دارند اگر هویت آنها توسط دستگاه های امنیتی و انتظامی تایید شود و در فرمانداری ها تشكیل پرونده داده باشند، مدارك هویتی داده می شود.
* 111میلیون ایرانی زنده و فوت شده شماره ملی دارند
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: تاكنون برای 111میلیون ایرانی زنده و فوت شده شماره ملی اختصاص یافته است و اگر فردی نیاز به شماره ملی یكی از بستگان فوت شده خود داشته باشد با تقاضای دستگاه مرجع و درخواست كننده این شماره ملی در اختیار آنها قرار می گیرد و تحت هیچ شرایطی شماره ملی افراد چه زنده و چه فوت شده تغییر نمی یابد.
وی اعلام كرد: سازمان ثبت احوال ازدواج زیر 15سال را فقط با ارائه حكم دادگاه و گواهی رشد ثبت می كند.
اجتمام 2181* 3063
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: حدود 40 میلیون كارت هوشمند ملی برای واجدان شرایط صادر شده است و بیشتر این افراد كارت خود را تحویل گرفته اند.