رشت - ايرنا - سفير اتريش در كشورمان، با بيان اينكه گردشگري ستون اصلي اقتصادي اتريش است، گفت: گردشگري با كيفيت و منطبق با محيط زيست، تعيين كننده ايجاد اشتغال خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، اشتفان شولتز روز يكشنبه در ديدار با شهردار كلانشهر رشت بيان داشت: اتريش از مدارس آموزش عالي گردشگري برخوردار است.
وي با اشاره به روابط ديرينه بين اتريش و ايران خاطرنشان كرد: اين 2 كشور جشن هفتصدمين سال روابط ديرينه خود را گرامي مي دارند.
شولتز با اشاره به جايگاه رشت به عنوان دروازه اروپا از گذشته تاكنون افزود: رشت نقطه ارتباطي بين كشور ما محسوب مي شود و اولين كتابخانه رسمي دولتي، اولين كتابخانه عمومي، نخستين مدرسه دخترانه و اولين آتش نشاني در ايران در رشت، نشان دهنده آن است كه نقاط ارتباطي زيادي با كشورم وجود دارد.
وي ادامه داد: گيلان سومين استاني است كه از آغاز ماموريتم در ايران، به آن سفر كرده ام و درباره تشكيل دبيرخانه مجمع جهاني يونسكو كه پيشنهاد شهردار رشت بود، با كمال ميل، اين خواسته شما را بررسي مي كنيم.
شولتز درباره ديگر پيشنهاد شهردار رشت مبني بر انتخاب يكي از شهرهاي اتريش براي خواهرخواندگي با رشت تصريح كرد: با كمال ميل اين پيشنهاد را نيز با خود به اتريش مي برم تا شهر مناسبي براي خواهرخواندگي معرفي كنيم.

**تداوم ارتباط ايران و اتريش، ارزشمند است
شهردار رشت نيز در اين ديدار با اشاره به ارتباط بين اتريش و ايران اظهار كرد: خوشحاليم كه ايران و اتريش هميشه در زمان هاي سخت و دشوار، امتحان خود را پس مي دهند و تداوم اين ارتباط براي ما بسيار ارزشمند است.
مسعود نصرتي به برگزاري اجلاس هاي مختلف با موضوع شهرهاي جهان اسلام و جاده ابريشم در وين اشاره و خاطرنشان كرد: پيشنهاداتي براي همكاري داريم كه اميدواريم با همراهي وزارت امور خارجه و استانداري گيلان اجرايي شوند.
وي بيان داشت: پيشنهاد سرمايه گذاري براي زباله سوز و تراموا در كلانشهر رشت را داريم كه حضور سفير
اتريش براي اجرايي شدن اين پيشنهاد، مي تواند كمك ارزشمندي باشد.
نصرتي با بيان اينكه تا سه ماه آينده اجلاسي با مشاركت يونسكو در رشت برگزار مي كنيم، گفت: با توجه به حضور رشت در شبكه شهرهاي خلاق جهان با عنوان خوراك و خوراك شناسي و نيز دبيرخانه دائمي محيط زيست شهرهاي جاده ابريشم در رشت، موضوعاتي است كه در اين اجلاس مورد بررسي قرار مي گيرد.
نصرتي خواهرخواندگي با يكي از شهرهاي اتريش را از ديگر پيشنهادات در اين جلسه عنوان و خاطرنشان كرد: با عقد قراردادهاي خواهرخواندگي رشت با يكي از شهرهاي اتريش، مي توانيم از ظرفيت هاي يكديگر از جمله گردشگري بهره مند شويم.
رشت حدود 700 هزار نفر جمعيت ثابت دارد كه به طور متوسط، اين تعداد در طول روز به بيش از يك ميليون و 200 هزار نفر مي رسد.
تا زمان حاضر، رشت با شهرهايي ازجمله ترابوزان تركيه، مولتان پاكستان، آستراخان روسيه و شوبيش هال آلمان خواهرخوانده اعلام شده است.
7286 / 2007