به گزارش خبرنگار ایرنا، شاهپور علایی مقدم روز دوشنبه در حاشیه همایش مدیران كل امور عشایر استانهای كشور در اردبیل افزود: این تسهیلات برای تولید گوشت قرمز، لبنیات و فرآورده های لبنی، توسعه گشت گیاهان دارویی، بوم گردی و توسعه گردشگری، صنایع بسته بندی، فرآوری محصولات تولیدی عشایر و توسعه باغات در اراضی شیب دار پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینكه تسهیلات با هدف تنوع بخشی به اشتغال عشایر و افزایش در آمد این قشر زحمتكش پرداخت می شود، اظهار كرد: هم اكنون میانگین درآمد هر خانوار عشایر در كشور 11 میلیون ریال است كه با برنامه ریزیهای صورت گرفته امیدواریم در پایان برنامه ششم توسعه این رقم دو برابر شده و به 22 میلیون ریال برسد.
وی بیان كرد: عشایر به عنوان قشر كم توقع درجامعه زحمات زیادی می كشد و دولت و مجلس به عنوان گروه سوم جامعه هدف در سالهای اخیر توجه ویژه ای به این گروه اجتماعی دارد به طوری كه شورای عالی امورعشایر حدود 10 سال تعطیل بود اما در سالهای اخیر دوجلسه برگزار كرده و امسال نیز سومین جلسه این شورا برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات شورای عالی امور عشایر نشانگر اهمیت این قشر است و تصمیمات این شورا مانند مصوبات هیات دولت باید اجرایی شود.
وی علت این توجه و تغییر رویكرد مسئولان نسبت به عشایر را اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی به صورت عملی با سابقه تاریخی در میان این قشر زحمتكش عنوان كرد و گفت: در عمل ثابت شد كه مشكلات، تنش های اجتماعی و تحریم ها هیچ تاثیری بر این قشر فعال و قانع ندارد و با سربلندی به زندگی خود ادامه می دهند.
وی اضافه كرد: عشایر مرزداران كشور هستند و در تمامی صحنه های انقلاب دوشادوش سایر اقشار حضور فعال دارند و 10 هزار شهید تقدیم انقلاب و نظام اسلامی كردند.
علایی مقدم از سرشماری جامعه عشایر كشور در سال آینده خبر داد و گفت: بر اساس آخرین سرشماری یك میلیون و 200 هزار نفر عشایر در كشور در 15 هزار سامانه عشایری به صورت پراكنده زندگی می كنند و 24 میلیون راس دام دارند و 72 درصد زندگی این قشر به دام وابسته است.
قائم مقام سازمان امور عشایری افزود: 25 درصد گوشت قرمز كشور توسط عشایر تولید می شود و هر یك نفر عشایر گوشت مورد نیاز 16 نفر را در سال تولید می كند.
وی با بیان اینكه 40 درصد فرش صادراتی كشور توسط عشایر تولید می شود، اظهار كرد: در مجموع 35 درصد صنایع دستی كشور را عشایر تولید می كند و این مقدار تولید نسبت به جمعیت كم این قشر بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان كرد: از 84 میلیون هكتار مراتع موجود در كشور 34 میلیون هكتار آن با مجوز در اختیار و مدیرت جامعه عشایر است و می توان گفت این قشر یكی از محافظان اصلی منابع طبیعی در كشور هستند.
وی اضافه كرد: پارسال 700 هزارتن جو یارانه دار با بازپرداخت مدت دار بین عشایر كشور توزیع شده است و تامین آرد، آب، سوخت و ارائه خدمات فنی مهندسی به عشایر از جمله وظایف اصلی سازمان امور عشایری است.
او گفت: عشایر استان اردبیل مانند عشایر سایرمناطق كشور در ایجاد امنیت غذایی در جامعه نقش بسزایی دارند و امیدواریم با ارائه خدمات مطلوب به این قشر رضایتمندی بیش از پیش آنها فراهم گردد.
هم اكنون یك میلیون و 200 هزار نفر شامل 1.8 درصد جمعیت كشور عشایر هستند.
جمعیت عشایر استان اردبیل 66 هزار و 500 نفر و در قالب 12 هزار و 800 خانوار بوده كه به نگهداری 1.5 میلیون راس دام مشغول هستند.
عشایر استان از 45 طایفه مستقل تشكیل شده كه همه ساله در یك هزار و 527 اوبا ، 527 قشلاق ، 237 ییلاق ، هفت زیست بوم و 51 سامانه زندگی می كنند.
در مقایسه با جمعیت عشایری كشور عشایر شاهسون اردبیل 6.5 درصد از جمعیت عشایر كشور را تشكیل می دهند و در قیاس با جمعیت استان اردبیل شش درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند.
عشایر استان همه ساله 10 هزار و 500 تن گوشت قرمز ، 43 هزار تن شیر ، پنج هزار و 400 تن پنیر و یك هزار و 500 تن پشم و 13 هزار و 600 متر مربع صنایع دستی تولید می كنند.
برخی از عشایر استان به شغل باغبانی و كشاورزی نیز مشغول هستند ولی در مجموع تولیدات عشایر استان از لحاظ وزنی 159 هزار تن و از لحاظ ریالی حدود سه هزار میلیارد ریال است.
همایش 2 روزه مدیران كل امور عشایر استان های كشور روز دوشنبه در خانه معلم اردبیل آغاز شد و فردا /سه شنبه/ نیز ادامه خواهد داشت.
6130/6016
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۲
اردبیل- ایرنا- قائم مقام سازمان امور عشایری گفت: طبق برنامه ششم توسعه هفت هزار میلیارد ریال وام ارزان قیمت از محل صندوق توسعه ملی به عشایر پرداخت می شود.