استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال 1395، یك میلیون و 138هزار نفر جمعیت دارد كه 85 درصد در 21شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها و مناطق عشایری زندگی می كنند.
رقیه دوست فاطمی ها، امروز سه شنبه در حاشیه جلسه انجمن كتابخانه های عمومی شهرستان ابركوه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: هم اكنون 250 نفر به عنوان كتابدار در كتابخانه های عمومی استان فعالیت دارند.
وی افزود: هم اكنون 2 میلیون و 94 هزار و 504 نسخه كتاب با موضوع های مختلف در مخزن كتابخانه های عمومی موجود است.
وی اظهار كرد: در سال 1396،یك میلیون و 75 هزار و 131 نسخه كتاب به صورت امانی در اختیار علاقه مندان به مطالعه گذاشته شد.
مدیركل نهاد كتابخانه های عمومی یزد افزود: هرچند كه تا رسیدن به میانگین مطلوب سرانه مطالعه در استان فاصله داریم، ولی این میزان دریافت امانی كتاب نسبت به جمعیت آمار مطلوبی است .
دوست فاطمی ها همچنین به نقش خیران در توسعه فضای كتابخانه های عمومی در منطقه اشاره كرد و یادآور شد: تاكنون خیران استان 30 باب كتابخانه احداث كردند و یزد رتبه بالایی را در ساخت این فضای فرهنگی به خود اختصاص داده است.
وی به اهمیت تقویت و توسعه زیرساخت كتابخانه های عمومی اشاره كرد و یادآورشد: استانداردسازی كتابخانه ها به بالاترین كیفیت مطلوب ، بازسازی ، ایجاد فضای شاداب برای مطالعه كتاب و افزایش بخش كودكان از اقدامات چهار سال گذشته است.
این مسئول فرهنگی استان ادامه داد: در مخزن كتابخانه شرف الدین علی یزدی كه در هسته مركزی شهر یزد قرار دارد، بیش از 60 هزار جلد كتاب موجود است و مردم استقبال خوبی برای مطالعه كتاب در این محل دارند.
مدیركل نهاد كتابخانههای عمومی یزد در ادامه به جایگاه مطلوب ابركوه از لحاظ فضای فرهنگی اشاره كرد و یادآور شد: سه سال گذشته ، عظیمه اكرمی، ملیحه دهقان و سكینه تولایی از این شهرستان به عنوان كتابداران نمونه در كشور معرفی شدند.
دوست فاطمیها ، افزود: كتابخانهها به غیر از نیم درصد درآمد شهرداریها و بودجه تملك سرمایه ای و دارایی درآمد دیگری ندارند و به همین دلیل نمیتوانند ساخت و سازهای جدیدی انجام دهند.
وی با بیان اینكه نقش خیران در توسعه و ساخت كتابخانه ها بسیار تاثیرگذار است، اظهار كرد: بودجه یادشده به پروژههایی با بیش از 80 درصد پیشرفت كار تعلق میگیرد.
فرماندار ابركوه هم با بیان اینكه فرهنگ مطالعه كتاب و كتابخوانی باید از دوره كودكی در خانواده ها مورد توجه قرار گیرد، گفت: تلاش همگانی برای فراگیری فرهنگ كتابخوانی در جامعه میتواند توسعه پایدار را تسهیل كند.
محمد كاظمی نسب افزود: با نهادینه كردن فرهنگ كتابخوانی در میان كودكان آنها می توانند در دوره نوجوانی و جوانی در توسعه پایدار جامعه تاثیرگذار باشند.
وی ادامه داد: توسعه و ترویج فرهنگ كتابخوانی و مطالعه آن باعث افزایش سطح آگاهی و دانش عمومی افراد در مدرسه و دانشگاه میشود.
رئیس اداره كتابخانههای عمومی ابركوه هم گفت: ثبت نام هشتمین جشنواره كتابخوانی رضوی از 10خرداد آغاز و تا31 تیر ماه ادامه خواهد داشت.
قاسم برزگر افزود: این جشنواره در رده سنی كودك، نوجوان، جوان و بزرگسال و همچنین بخش خانوادگی با معرفی هفت اثر با موضوع سیره امام رضا (ع) برگزار میشود.
به گفته وی ابركوه هفت باب كتابخانه عمومی با 75 هزار و 100 جلد كتاب دارد كه 10درصد جمعیت 53 هزار نفری آن عضو فعال كتابخانه ها هستند.
7540/ 2047/
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵
یزد - ایرنا - مدیركل نهاد كتابخانه های عمومی یزد با اشاره به فعالیت 111 باب كتابخانه عمومی با 99 هزار و 230 نفر عضو تاكید كرد كه سرانه مطالعه كتاب در استان به حدود 9 درصد رسید و از این نظر در صدر 31 استان قرار دارد.