به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مجید ملا نوروزی روز سه شنبه در نشست خبری تشریح بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران گفت: بازسازی موزه تنها مختص به تعمیر تاسیسات و در اصطلاح، اعصاب ساختمان است و تلاش كردیم بدون خراب كردن حتی یك دیوار، شرایط موزه را با نیازهای امروز سازگار كنیم.
وی با اشاره به جایگاه موزه هنرهای معاصر در میان 10 موزه برتر جهان گفت: ارزش آثار موزه اكنون حدود 5 میلیارد دلار است كه با توجه به افزایش و كاهش مداوم قیمت آثار هنری در دوره هایی حتی 10 میلیارد دلار نیز تخمین زده شده است.
ملانوروزی از تخصیص 2 گالری برای نگهداری آثار در مدت مرمت موزه خبر داد و افزود: تمامی امور امنیتی را در این مكان قرار دادیم تا اثری گم نشود و یا مورد آسیب قرار نگیرد.
مدیر كل دفتر هنرهای تجسمی، وضعیت آثار گنجینه موزه را مناسب عنوان كرد و گفت: به دلیل اینكه آثار در محل تاریك و مناسبی در حال نگهداری هستند نسبت به آثار مشابه همان هنرمندان در دیگر موزه ها، وضعیت بهتری دارد و البته این به معنی نگهداری صحیح ما نیست بلكه اجبارا چون آثار در محلی است كه در معرض بازدید قرار ندارد و نور به آن تابیده نمی شود وضعیت مناسب تری دارد.
**هیچ اثری در زمان بازسازی از موزه هنرهای معاصر خارج نمی شود
رییس موزه هنرهای موزه تهران نیز در این نشست گفت: هیچ اثری از گنجینه در زمان بازسازی موزه خارج نمی شود و در این بازسازی به دنبال افزایش ظرفیت مكانی گنجینه موزه از 600 اثر به 4 هزار اثر افزایش دهیم.
علی محمد زارع با اشاره به پیگیری های چهار ساله برای مرمت و بازسازی موزه، گفت: پس از تلاش های فراوان در دولت دوازدهم موفق شدیم بازسازی موزه را شروع كنیم و خوشبختانه در بودجه مرمت، محدودیتی وجود ندارد و هیچ گونه خساستی در كار نخواهد بود و مبنای كار این است كه بازسازی موزه یك بار برای همیشه انجام شود.
وی گفت: یكی از نگرانی های موجود در بازسازی ساختمان ها، تغییر طرح و ساختار معماری آنهاست اما در این بازسازی، معماری و طراحی موزه به هیچ وجه تغییر نخواهد كرد.
زارع بر تفكیك مرمت موزه از مرمت آثار تاكید كرد و گفت: در این مرحله، تنها كالبد مكان مورد ترمیم قرار می گیرد در صورتی كه ترمیم آثار ضرورت حضور تیم های كارشناسی خارجی مربوط به همان اثر را ایجاب می كند و فرایندهای كاملا متفاوت دارد كه اكنون در برنامه موزه نیست.
مجری طرح بازسازی موزه هنرهای معاصر نیز در این نشست با اشاره با كارنامه موفق خود در مرمت برج آزادی، تئاتر شهر، خیابان سی تیر و موزه شهید بهشتی گفت: موزه هنرهای معاصر ساختمان ارزشمندی است و در عین موزه بودن، ولی زندگی در آن جریان دارد و روند بازسازی باید كاملا كاربردی و متناسب با نیازهای زندگی امروز باشد.
محسن عقابی افزود: برخی از نیازهای مهم موزه از جمله نور، تهویه و رطوبت ساختمان رفع خواهد شد و ما در تلاش هستیم امنیت و ایمنی ساختمان را در كمال حفظ اصالت آن افزایش دهیم و آسیب های وارده را رفع كنیم.
رئیس اداره نظارت بر طرح های عمرانی وزارت ارشاد هم از تخصیص اعتبار 6 میلیارد تومانی به بازسازی موزه خبر داد و گفت: با توجه به اینكه طراح موزه (كامران دیبا) ایرانی بوده، تمامی امور مرمت و بازسازی توسط مهندسان و معمارهای ایرانی انجام می شود و تا جای ممكن از كالاهای با كیفیت ایرانی كه قدرت رقابت با كالاهای خارجی را دارند استفاده شده و در مواردی كه شركتهای ایرانی در آن تجهیزات فعال نبودند از بهترین كیفیت خارجی استفاده شده است.
مسعود معمار از موزه نیاوران، تئاتر شهر و موزه هنرهای معاصر به عنوان 3 بنای مهم یاد كرد كه در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارند و عنوان كرد: اقدامات لازم برای جلوگیری از تخریب این ساختمان ها انجام شده است.
وی پیش بینی كرد عملیات بازسازی موزه هنرهای معاصر تا شهریورماه به پایان رسد و از معاونت هنری وزارت ارشاد درخواست كرد به لحاظ هنری به روند بازسازی موزه كمك كند.
موزه هنرهای معاصر به دلیل بازسازی، 9 اردیبهشت ماه امسال تعطیل شد و مسئولان این مجموعه اعلام كردند كه موزه برای حفاظت مناسب از بنا و آثار و فعالیت های مناسب به بازسازی و مرمت نیاز دارد و برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی، بازسازی این مجموعه به صورت كارشناسی و حرفه ای آغاز می شود.
موزهٔ هنرهای معاصر تهران كه در سال 1356 بنا شده است، شامل جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریكای شمالی و مالك یكی از 5 تا 10 مجموعهٔ مهم هنر نوگرا در دنیاست.
این موزه دارای كارهای مهمی از جنبشهای هیجاننمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی و فتورئالیسم است.
از جمله آثار مهم موزه میتوان به كارهای بسیار شاخصی هنرمندان نوگرای ایرانی و هنرمندان خارجی همچون گوگَن، رُنوار، پیكاسو، ماگریت، ارنست، پولاك، وارهول، لُویت و جاكومتی اشاره كرد.
مجموعهٔ آثار موزه را میتوان در سه گروه آثار موجود در مخزن (گنجینه)، آثار ارائه شده در گالریها و فضاهای درون موزه و نیز تندیسهای موجود در محوطه بیرونی دستهبندی كرد.
گنجینه هنرهای معاصر موزه هنرهای معاصر شامل مجموعه كمنظیری از آثار پیشروان هنر معاصر ایران است و بیش از چهار هزار اثر ارزشمند و یگانه از نخبگان هنرهای تجسمی ایران و جهان در این گنجینه نگهداری میشود كه نزدیك به 400 عدد از آنها، دارای ارزش استثنایی است.
فراهنگ**9031**1055
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷
تهران- ایرنا- مدیركل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد از مشاوره طراح موزه هنرهای معاصر در مرمت و تعمیر آن خبر داد و گفت: اصالت موزه در روند بازسازی این بنای هنری تاریخی تغییر نمی كند.