تهران – ایرنا - محققان كالج سلطنتی لندن و دانشگاه لفبورو با استفاده از سلول های مصنوعی توانستند ساختارهایی شبیه به بافت موجودات زنده بسازند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، در این تحقیقات به منظور بهبود اتصال بین سلول های مصنوعی، محققان ساختار غشای این سلول ها را تغییر دادند و سپس با استفاده از انبرك های نوری این سلول های مصنوعی را به گونه ای در كنار یكدیگر قرار دادند كه یك ساختار واحد را تشكیل دهند.
انبرك های نوری ابزارهایی هستند كه از پرتوهای لیزر به منظور ایجاد نیروی جاذبه و دافعه برای جابه جایی مواد در ابعاد میكرو و نانو استفاده می كنند.
محققان با استفاده از این شیوه، شبكه های سلولی ساده ای ساختند كه قادرند برخی از كاركردهای زیستی را فراهم كنند. بدین ترتیب آنها با وارد كردن مولفه های زیستی به درون این غشاها می توانند سلول های مصنوعی را وادار به تعامل و تبادل مواد با یكدیگر كنند. این فرآیند همان چیزی است كه در طبیعت دیده می شود و گام مهمی در راستای تولید بافت های طبیعی با استفاده از سلول های مصنوعی است.
همچنین محققان با استفاده از تكنیك جدیدی توانستند دو سلول مصنوعی را پس از اتصال، با یكدیگر ادغام كنند. برای این منظور ابتدا غشای سلول ها را با استفاده از نانوذرات طلا پوشانده و سپس با استفاده از انبرك های نوری، محل اتصال را از بین بردند. با نوسان نانوذرات، غشای سلول ها شكسته شده و دو سلول با یكدیگر ادغام شدند. یكی از كاربردهای این تكنیك، فعال سازی واكنش های شیمیایی زنجیره ای است.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017