به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي براي پاسخ به سوال هاي علي مطهري و نادر قاضي پور نمايندگان تهران و اروميه در جلسه علني امروز – چهارشنبه - در مجلس شوراي اسلامي حضور يافت.
نادر قاضي پور نماينده مردم اروميه در مجلس در مورد اين كه چرا روزنامه همشهري كه متعلق به ارگان شهرداري تهران است به صورت سراسري توزيع مي شود، گفت: تحقيقات ما نشان مي دهد كه همه اعتبارات روزنامه همشهري از شهرداري تهران تامين مي شود و اين روزنامه ارگان شهرداري تهران است، مگر اولويت اول شهرداري نظافت شهر ، سامان دادن وضعيت ترافيك و كاهش آلودگي هوا نيست.
قاضي پور اظهار داشت: توليد و توزيع نشريه كشوري كه در سايه آن، آگهي هاي شهرداري و سازمان هاي مربوطه به اين روزنامه داده مي شود، اولويت نيست، من در اداره امور اين روزنامه مفسده مي بينم.
**صالحي: روزنامه همشهري از منابع شهرداري استفاده نمي كند
سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سوال گفت: روزنامه همشهري اعلام كرده كه متعلق به شركت همشهري است و هزينه هاي خود را از درآمد خودش تامين مي كند و از منابع شهرداري استفاده نمي كند.
وي افزود: با اين استدلال موارد متعددي از نشريات، مجاز به توزيع كشوري شده اند.اگر اين استدلال مورد اشكال است مي توان در هيات نظارت بر مطبوعات مطرح و به آن رسيدگي شود.
در ادامه ، نادر قاضي پور نماينده اروميه اعلام كرد كه از اظهارات وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي قانع شده است و اين سوال را به راي مجلس نگذاشت.
وي افزود: آمريكا برجام را بيجان كرد از اين رو هم اكنون زماني است كه بايد همه همدلي داشته باشيم به همين دليل سوال را به راي نمي گذارم ولي از وزير مي خواهم اسلام را در مطبوعات حاكم كند.
**رواج كلمات بيگانه در سردر اماكن عمومي و فروشگاه ها افزايش يافته است
همچنين علي مطهري نايب رييس دوم مجلس از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سوالي ديگر درباره علت عدم اجراي قانون منع استفاده از كلمات بيگانه پرسيد.
وي اظهار داشت: اين سوال را در دوره هاي هشتم و نهم نيز از وزيران قبلي سوال كرده ام، اما متاسفانه نه تنها در اجراي قانون پيشرفتي وجود نداشته بلكه پس رفت هايي هم وجود داشته است.
مطهري ادامه داد: متاسفانه رواج كلمات بيگانه در اماكن عمومي و سردر فروشگاه ها و اسامي شركت ها و غيره بيشتر از گذشته شده و نظارت بر آن نيز كم شده است، با نگاهي به سردر فروشگاه ها در تهران مي بينيم، اسامي انگليسي يا اسامي فارسي كه با حروف انگليسي نوشته شده اند بسيارند و كلمات فارسي به صورت ريز در گوشه آورده شده، گويا از نوشتن كلمات فارسي خجالت مي كشند و در بعضي غذاخوري ها فهرست غذا و قيمت كلا، انگليسي است.
نماينده مردم تهران ادامه داد: در بسته بندي توليدات داخلي كه جنبه صادراتي هم ندارد، به خط درشت انگليسي نوشته شده است، با توجه به اهتمام رهبر معظم انقلاب بر پاسداشت زبان و خط فارسي و اينكه در قانون موجود، متولي اصلي نظارت بر اين موضوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، چرا در اين خصوص كار جدي صورت نمي گيرد؟
مطهري گفت: اين امر زمينه اي است براي رواج فرهنگ غربي است، به تعبير رهبر معظم انقلاب اسم فارسي را به خط لاتين مي نويسند من از اين احساس خطر مي كنم.
وي اظهار داشت: مي گويند اقداماتي در اين زمينه انجام شده اما ما هيچ اقدام عملي در كاهش كلمات بيگانه نمي بينيم، در سردر هتل اسپيناس پالاس با كلمات بزرگ به زبان انگليسي نوشته اند.
وي ادامه داد: متاسفانه امروز از كلمات انگليسي در حراج و تخفيف مغازه ها و فروشگاه هاي بزرگ استفاده مي شود كه ما به وزير ارشاد گفتيم اين را حل كنيد كه البته تا امروز كاري صورت نگرفت، از نيروي انتظامي و آقاي اشتري سوال كرديم كه آيا به شما ابلاغي در اين زمينه شده كه ايشان گفتند به ما ابلاغ نشده است.
**وزير ارشاد: سامانه سردر اصناف از خردادماه رسميت پيدا مي كند
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اظهارات علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس گفت: اقدامات مقدماتي براي حركت با سرعت به سمت جلو انجام گرفته ، همچنين اصلاحاتي در آئين نامه اجرايي قانون در هيات وزيران طرح و تصويب شده است.
وي افزود: دبيرخانه پاسداشت زبان فارسي و كارگروه هاي پاسداشت زبان فارسي و شوراي آن تشكيل وتاكنون 8 جلسه داشته است. در دولت دوازدهم نيز يك جلسه اين شورا برگزار شده است، بانك اطلاعاتي از واجدان مجاز و غيرمجاز تشكيل شده كه به ادامه مسير ما كمك مي كند.
صالحي ادامه داد: در كنار كارهاي مقدماتي دستورالعمل متن و طرح تابلوهاي سردر اماكن تهيه و تصويب و آماده ابلاغ است همچنين سامانه سردر اصناف كه از 6 ماه گذشته به طور آزمايشي در حال اجرا است از خردادماه سال جاري رسميت پيدا مي كند و متقاضيان صنفي در اين سامانه مي توانند ثبت نام كنند لذا فضاي مجازي با سامانه هوشيار فراهم مي شود.
وي يادآور شد: اين سامانه فرصتي را ايجاد مي كند كه تمامي اصناف تابلوهايشان را به صورت واحد به واحد در سامانه ديده و كنترل هوشمند اسامي بيگانه نيز در فضاي صنفي اتفاق مي افتد. نيروي انتظامي و وزارت ارشاد با اين سامانه نيازي به مراجعه حضوري براي بررسي اجراي قانون ندارند.
در ادامه علي مطهري نماينده مردم تهران اعلام كرد كه از پاسخ هاي وزير ارشاد قانع نشده و اين موضوع را به راي مجلس گذاشت.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با 117 راي موافق، 47 راي مخالف و 3 راي ممتنع از 194 نماينده حاضر ، پاسخ هاي وزير ارشاد را قانع كننده ندانستند.
سيام**1058**9121**1553
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
تهران - ايرنا - نادر قاضي پور نماينده اروميه در مجلس با اين استدلال كه با توجه به سياست هاي آمريكا، اكنون زمان 'همدلي' است، اعلام كرد از پاسخ هاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مورد علت توزيع سراسري روزنامه همشهري قانع شده و آن را به راي نمي گذارد.