به گزارش خبرنگار ایرنا، دكتر مسعود برومند عصر امروز چهارشنبه در پایان جلسه صدو شصت و ششم كمیسیون دائمی شورای عالی عتف در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی هفته های گذشته جلسات فشرده زیادی را با دبیران كمیسیون های تخصصی این شورا داشتیم تا تصمیم های نهایی خود را در مورد طرح های كلان ملی بگیرند.
دبیركل شورای عالی عتف ادامه داد: در این تصمیم گیری باید مراحل دقیق پروژه ها و اینكه چه زمانی به پایان می رسند همچنین خروجی آنها مشخص باشد.
برومند با تاكید بر ضرورت معلوم بودن بهره برداران از طرح های كلان ملی ادامه داد: برنامه مالی لازم برای اجرای این طرح ها در كمیسیون های مربوطه باید آماده و تعیین شود. همچنین باید مشخص شود بهره برداران واقعا خواهان طرح ها هستند یا خیر و منابع لازم برای تكمیل پروژه ها را تامین كنند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری بیان داشت: این مرحله تا دو هفته آینده در كمیسیون ها به پایان خواهد رسید و بعد از آن كمیسیون دائمی یك جلسه فوق العاده برای بررسی طرح های كلان ملی خواهد داشت كه امیدواریم در پی آن دستور جلسه بعدی شورای عالی عتف اوایل خردادماه مبنی بر تصمیم گیری نهایی در مورد این طرح ها باشد.
وی دستور دیگر جلسه صد وشصت و ششم كمیسیون دائمی عتف را بررسی برنامه آینده نگاری اعلام كرد و گفت: این برنامه در مورد تعیین اولویت های علم و فناوری در كشور است و در این راستا گزارشی از اجرای آن توسط نماینده معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در جلسه ارائه شد.
عضو هیات علمی دانشگاه امیركبیر با اشاره به ضرورت بررسی برنامه آینده نگاری در كمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف گفت: با توجه به رایزنی های صورت گرفته در جلسه امروز قرار شد، این برنامه از نظر اولویت بندی فناوری ها و منطبق بودن این اولویت بندی با نیازهای دستگاه ها دقیق تر در كمیسیون های تخصصی عتف و با استفاده از توان علمی این كمیسیون ها بررسی شود.
برومند همچنین معرفی نمایندگان انجمن های علمی در كمیسیون دائمی امروز را از دیگر دستورهای این جلسه عنوان كرد و گفت: نمایندگان انجمن های علمی كه هفته های گذشته انتخاب شده بودند در جلسه امروز حضور داشتند و از طرف دیگر اعضای حقیقی كمیسیون های تخصصی عتف نیز در جلسه حاضر بودند و از این پس در كمیسیون های تخصصی حضور خواهند داشت.
دبیركل شورای عالی عتف در پاسخ به سوالی در مورد پالایش دوباره طرح های كلان ملی و با توجه به اینكه این طرح ها در دولت یازدهم هم یك بار بررسی و تعدادی از آنها مختومه شدند، گفت: طرح هایی هم كه تصویب شده بودند هنوز كاملا اجرا نشده اند و از طرف دیگر منابع مالی این طرح ها هنوز كامل تخصیص نیافته است.
وی تصریح كرد: پالایش جدید با هدف تعیین نیاز واقعی بهره برداران از طرح ها و تخصیص این منابع مالی صورت می گیرد.
شورای عالی عتف كه بر اساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه و مواد سه و چهار قانون تشكیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد 1383) تاسیس شده بود، به عنوان یك نهاد فرابخشی سیاستگذار در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری كشور شناخته می شود.
در این شورا هفت وزیر و روسای سازمان های مدیریت و برنامه ریزی، بانك مركزی، فرهنگستان علوم، نمایندگان رؤسای دانشگاهها، انجمنهای علمی و تعدادی از صاحبنظران بخشهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و انجام وظایف دبیرخانه ای این شورا طبق قانون به وزارت علوم محول شده است.
شورای عالی عتف از نظر ساختار اجرایی متشكل از یك كمیسیون دائم بر اساس ماده 9 آیین نامه داخلی، 11 كمیسیون تخصصی و یك كمیسیون تدوین و هماهنگی است كه كمیسیون دائم برای استمرار و تسریع فرایند تصمیم گیری و كارشناسی اولیه و دستور كارهای شورای عالی تشكیل شده است.
علمی*9157*3061*1440
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۷
تهران- ایرنا- دبیركل شورای عالی عتف با اشاره به رایزنی های گسترده برای پالایش طرح های كلان ملی گفت: انتظار داریم بررسی های ما تا هفته های آتی تمام شود و نتیجه را در جلسه ای اوایل خردادماه به شورای عالی ارائه دهیم.