به گزارش روز جمعه ایرنا، سران كشورهای شركت كننده در این نشست پیش از آغاز رسمی جلسه عكس یادگاری گرفتند و پس از آن سران كشورهای شركت كننده ضمن دیدار كوتاه سرپایی وارد سالن جلسه شدند.
دكتر حسن روحانی رییس جمهوری و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران كه صبح امروز وارد استانبول شده اند، در این نشست حضور دارند و دكتر روحانی به نمایندگی از ایران سخنرانی خواهد كرد.
نشست فوق العاده سازمان همكاری اسلامی برای بررسی تحولات اخیر در سرزمین های اشغالی فلسطین و اعتراض به جنایات اسرائیل در غزه و انتقال سفارت آمریكا به قدس به دعوت مقامات تركیه از روز گذشته به مدت دو روز و در سه سطح كارشناسان ارشد، وزرای امور خارجه و سران كشورهای اسلامی در شهر استانبول آغاز شده است.
در پی افتتاح سفارت آمریكا در قدس كه سبب بروز اعتراضات شدید در فلسطین از جمله درگیری در نواز غزه و موجب شهادت 62 نفر و مجروح شدن بیش از سه هزار فلسطینی شد، تركیه همراه با بسیاری از كشورهای اسلامی اقداماتی را برای محكومیت این اقدام و اعلام همبستگی با مردم فلسطین آغاز كرد.
بر همین اساس نشست فوق العاده سران سازمان همكاری اسلامی برای بررسی آخرین تحولات در فلسطین، محكومیت جنایات صهیونیست ها در نوار غزه و انتقال سفارت آمریكا به قدس با حضور مقامات بیش از 40 كشور در استانبول در حال برگزاری است.
در این نشست 13 كشور در سطح رئیس جمهوری، 2 كشور در سطح معاون رئیس جمهوری، سه كشور در سطح معاون نخست وزیر، 12 كشور در سطح وزیر امور خارجه و همچنین دیپلمات هایی از 11 كشور شركت كرده اند.
سران كشورهای ایران، افغانستان، اردن، سودان، گینه، گینه بیسائو، قطر، كویت، موریتانی، بخش ترك نشین قبرس در این نشست حضور یافته اند.
دیروز نشست كارشناسان ارشد این اجلاس در هتل هیلتون استانبول برگزار شد و نمایندگان كشورهای اسلامی پیش نویس بیانیه نشست را برای جلسه سران كه درحال برگزاری است، تدوین و ارائه كردند.
نشست وزرای امور خارجه كشورهای سازمان همكاری اسلامی نیز ظهر امروز برای محكومیت جنایات اخیر صهیونیست ها در غزه و انتقال سفارت آمریكا به قدس برگزار شد.
تركیه به عنوان رئیس دوره ای سازمان همكاری اسلامی سران و وزرای امور خارجه كشورهای اسلامی را به منظور بررسی وضعیت سرزمین های اشغالی فلسطین برای نشست فوق العاده این سازمان در استانبول دعوت كرده است.
چهار روز پیش در اقدامی تحریك آمیز طی مراسمی با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، جان سالیوان معاون وزیر خارجه، استیون منوچین وزیر خزانه داری و جرارد كوشنر مشاور رئیس جمهوری و چهار سناتور جمهوری خواه آمریكایی، سفارت آمریكا از تل آویو به قدس اشغالی انتقال یافت.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در پیام تصویری به این مراسم كه در سایه مخالفت جهانی برگزار شد، اعلام كرد كه موقعیت كنونی قدس، مسجد الاقصی و اماكن مقدس حفظ خواهد شد.
همچنین چهار روز پیش همزمان با هفتادمین سالگرد روز نكبت، دهها هزار فلسطینی در تظاهرات 'میلیونی بازگشت' علیه انتقال سفارت آمریكا به قدس شركت كردند كه با یورش نظامیان رژیم صهیونیستی 62 نفر از آنها به شهادت رسیدند و بیش از سه هزار نفر از آنها نیز زخمی شدند.
پارسال نیز در پی اعلام تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا برای انتقال سفارت این كشور به قدس، نشست فوق العاده سازمان همكاری اسلامی در استانبول برگزار شده و قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین اعلام و از همه كشورها خواسته شد كه قدس شرقی را به عنوان پایتخت دولت فلسطین به رسمیت بشناسند.
خاورم/1905
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۴
استانبول- ایرنا- نشست سران كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی به منظور حمایت از فلسطین و بررسی تحولات در سرزمین های اشغالی در سالن كنگره مركزی شهر استانبول آغاز شد.