به گزارش دريافتي شامگاه چمعه دانشگاه شيراز، اين نشان به همراه سپاسنامه به پاس فعاليتهاي علمي كاووس حسنلي در حوزه خيامشناسي و خيامپژوهي در آيين اختتاميه گراميداشت هفته خيام در نيشابور كه با حضور بسياري از استادان، شاعران و خيامپژوهان كشور و نيز مديران فرهنگي روي داد، به او تقديم شد.
از اين استاد ادبيات دانشگاه شيراز بهجز كتاب كارنامه تحليلي خيامپژوهي كه با همكاري دكتر سعيد حسامپور، تأليف و به چاپ رسيده است، سخنرانيهاي گوناگوني در ايران و ديگر كشورها درباره خيام ارائه شده است.
خيام و پرسشهاي درنگآميز ارائهشده در همايش بهاره انجمن دانشآموختگان دانشگاه شيراز، خيام نيشابوري و هستي، نشست شبي با خيام ارائه شده در بهبهان، خيام دانشمند يا خيام شاعر ارائه شده در همايش شب خيام آدلايد استراليا، خيام و شعر او ارائهشده در نشست ادبي كانون اكنون در سيدني استراليا از موضوعات سخنراني حسنلي در سال هاي گذشته بوده است.
اين استاد دانشگاه همچنين سخنراني هايي با عناوين آيا مردم امروز ما به خيام نياز دارند؟ ارائهشده در همايش روز خيام، نيشابور،چرا خيام شايسته احترام است؟ ارائهشده در دانشگاه استانبول، خيام در گذر زمان، ارائهشده در همايش بزرگداشت خيام، دانشگاه پيام نور بندر گناوه،خيام 90 ساله يا خيام 900 ساله، ارائه شده در همايش ملي يادروز خيام، نيشابور،شناخت خيام، ارائه شده در همايش دبيران ادبيات شيراز داشته است.
او همچنين به بررسي مقالههايي كه در پيوند با خيام نوشته شده است پرداخته و ماحصل پژوهش خود را در مراسم علمي يادروز خيام در نيشابور ارائه كرده و درباره چرايي و چگونگي پيدايش خيام در كنگره بينالمللي خيام در دهلي هند به ايراد سخن علمي پرداخته است.
همچنين مقالات بسياري از اين خيامپژوه در مجلات و نشريههاي معتبر ايران و جهان به چاپ رسيده كه برخي از آنها عبارتاند از خيام 90 ساله يا خيام 900 ساله چاپشده در كتاب ماه – ادبيات شماره38، كارنامه خيام پژوهي در سده چهاردهم هجري، چاپشده در مجله پژوهش زبان و ادبيات فارسي شماره 14، رويكردهاي پنجگانه خيامپژوهي، چاپشده در مجله كاوشنامه شماره18، پرسشهاي حيرتآلود خيام چگونه پديد آمد؟ چاپشده در مجله علوم اجتماعي و انساني دانشگاه شيراز شماره3،زيباييشناسي شعر خيام، پيوند هنري اجزاي كلام، چاپشده در فصلنامه پژوهشهاي ادبي شماره 7، قرينهگرايي خيام در رباعيات چاپشده در نشريه دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شهيد باهنر كرمان شماره17 و زمان گذران در نگاه بيقرار خيام، چاپشده در نشريه دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تبريز.
حسنلي پيش از اين موفق به كسب كرسي پژوهشي حافظ در سال 1395 و برنده كتاب سال سعدي در سال 1381 شده بود.
حكيم ابوالفتح عمربن ابراهيم الخيامي مشهور به خيام، فيلسوف و رياضيدان و منجم و شاعر ايراني در سال 439 هجري قمري در نيشابور است. وي در ترتيب رصد ملكشاهي و اصلاح تقويم جلالي همكاري داشت. از او اشعاري به زبان فارسي و عربي و كتابهايي نيز به هر دو زبان موجود است. خيام در سال 526 هجري قمري درگذشت. رباعيات او شهرت جهاني دارد.
7375/ 2027
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۹
شيراز- ايرنا- دكتر كاووس حسنلي استاد ادبيات دانشگاه شيراز شامگاه جمعه نخستين نشان علمي خيام را در يادروز خيام نيشابوري از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت كرد.