كرمان - ايرنا - روزه داران فقط در شرايطي مي ‌توانند سلامت جسم و روح خود را حفظ كنند كه تغذيه مناسب و اصولي را در برنامه سحر و افطار خود بگنجانند.

به گزارش ايرنا و به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي كرمان، كارشناس تغذيه معاونت بهداشتي اين دانشگاه گفت: وعده سحري بايد پس از نيمه شب ميل شود و اين‌ مي ‌تواند مقاومت فرد روزه ‌دار را بويژه در روزهاي اول ماه مبارك رمضان، در برابر تشنگي و گرسنگي افزايش دهد.
فريبا عبدالمنافي افزود: استفاده از غذاهاي پر پروتئين مانند تخم مرغ، سويا، گوشت، مرغ، ماهي، لبنيات و حبوبات در وعده سحري موجب مي‌ شود كه قند خون ديرتر افت پيدا كند و فرد كمتر احساس ضعف كند.
وي با بيان اينكه در وعده سحري از مصرف مواد غذايي پرفيبر مانند سبزي و ميوه دريغ نكنيد تاكيد كرد: وعده سحري را حذف نكنيد، هنگام سحري آب زياد ننوشيد، نوشابه ‌هاي گاز‌دار را از وعده سحر حذف كنيد و از مصرف ته ديگ و غذاهاي بسيار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماكاروني پرچرب در وعده سحري پرهيز كنيد.
عبدالمنافي اظهار داشت: از مصرف مواد غذايي شيرين مانند زولبيا و باميه در سحر پرهيز كنيد زيرا موجب افت سريع قند خون و احساس گرسنگي در طول روز مي ‌شود.
وي گفت: براي مهار تشنگي از خوردن غذاهايي مانند انواع نوشابه‌ ها، بادمجان، سوسيس و كالباس، سس مايونز، سير، پياز و فلفل در وعده سحري پرهيز كنيد.
وي تاكيد كرد: رعايت نكات بهداشتي براي تأمين مواد مغذي مورد نياز بدن سبب افزايش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگي و تشنگي طولاني مدت بويژه جلوگيري از كم آبي بدن مي ‌شود.
كارشناس تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: وعده افطار خود را با آب جوش، شير يا چاي ولرم آغاز كنيد.
وي ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندي كه به سرعت جذب مي‌ شود مانند خرما، كشمش، عسل يا نبات استفاده كنيد و مي توان براي اين وعده از سوپ، فرني يا آش رقيق استفاده كرد.
وي گفت: فاصله زماني بين افطار و شام را رعايت كنيد و از مصرف زياد مواد غذايي پر چرب در وعده افطار خودداري كنيد زيرا اين مواد غذايي موجب بي‌ اشتهايي در هنگام سحر مي‌ شود.
وي افزود: شام بهتر است از منابع پروتئيني كم چرب باشد به عنوان مثال، مصرف تكه ‌اي ماهي يا سينه مرغ كبابي همراه با انواع سبزي‌ هاي بخارپز شده مانند هويج، لوبيا سبز، نخودفرنگي و ذرت بسيار مفيد و انرژي‌ زا است.
كارشناس تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان تاكيد كرد: هنگام افطار از آشاميدن آب يخ يا نوشابه خيلي سرد پرهيز كنيد و در وعده افطار، از چاي پررنگ استفاده نشود.
اين كارشناس تغذيه گفت: مصرف بيش از حد مواد غذايي شيرين و چرب هنگام افطار، موجب تشنگي مي‌ شود و مصرف زياد نوشيدني ‌ها بويژه مايعات خنك، با رقيق كردن اسيد و آنزيم ‌هاي دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذايي مي‌ شود و مشكلاتي مانند درد شكم و نفخ را ايجاد مي‌ كند.
عبدالمنافي گفت: مواد غذايي مانند كله پاچه، سيرابي و شيردان موجب تشنگي مي‌ شود، بنابراين بهتر است از مصرف اين مواد در ماه مبارك رمضان پرهيز كرده يا به صورت كم آب و كم نمك در وعده افطار ميل شود.
3029