تهران - ایرنا - انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در حالی قرار است فردا (یكشنبه) برگزار شود كه چالش های جدی همچنان پابرجاست و شهروندانی كه كشورشان با تحریم های آمریكا و هم پیمانانش روبرو بوده، همچنان برای بهبود اوضاع چشم به آینده دوخته اند.

با توجه به اینكه ائتلاف متحد دمكراتیك (ائتلاف اصلی مخالفان دولت) اعلام كرده است كه در این انتخابات شركت نمی كند، به نظر می رسد نیكلاس مادورو رئیس جمهوری فعلی ونزوئلا كار آسانی برای پیروزی بر 'هنری فاكن' از حزب پیشرفت مترقیانه به عنوان رقیب اصلی، ' خاویر برتوچی' نامزد مستقل و 'رینالدو كیخادا' نامزد دیگر انتخابات در پیش رو داشته باشد.
از زمان آغاز ناآرامی های پارسال ونزوئلا در این مقطع زمانی ثبات سیاسی نسبی را تجربه می كند اما دولت و مردم همچنان با چالش های اقتصادی و اجتماعی جدی روبرو هستند.
اعتراض های پارسال مخالفان دولت مادورو، ثبات سیاسی این كشور را در خطر قرار داده بود و برخی از ادامه اعتراض ها در راستای سرنگونی دولت كاراكاس سخن به میان می آوردند، اما در نهایت پس از تظاهرات های خشونت آمیز چند ماهه با دهها كشته و زخمی، دولت مادورو دستور برگزاری انتخابات مجلس موسسان را همزمان با مخالفت مخالفان صادر كرد. دولت كاراكاس تشكیل این مجلس را راهی برای برون رفت از بحران آن زمان تلقی می كرد و مخالفان نیز با تشكیل این مجلس مخالفت می كردند چون معتقدند بودند مادورو با این مجلس به دنبال افزایش اختیاراتش است.
پیشتر قرار بود انتخابات ریاست جمهوری در دسامبر 2018 برگزار شود اما با برگزاری آن در نیمه اول سال 2018، حزب حاكم می تواند از شكاف و اختلاف در میان مخالفان به سود خود استفاده كند.
دولت مادورو در حالی سال 2017 را با پیروزی در سه انتخابات مجلس موسسان، شهرداری ها و فرمانداری ها به پایان رساند كه به دنبال پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نیز است.
دولت كاراكاس همزمان با اینكه در یك سال و نیم اخیر با چالش های داخلی روبرو بوده با فشارهای بین المللی نیز دست و پنجه نرم كرده است. تحریم های اقتصادی و مالی آمریكا و اروپا به اقتصاد ونزوئلا آسیب وارد كرده است. دولت ترامپ از زمان به قدرت رسیدن در كاخ سفید اعمال تحریم های فلج كننده را علیه ونزوئلا در دستوركار قرار داده است.
این در حالیست كه مقامات كاراكاس نیز با در پیش گرفتن یك سری تدابیر از جمله ایجاد واحد پولی مجازی و همچنین كنار گذاشتن دلار در تبادلات نفتی تلاش كردند با این تحریم ها مقابله كنند. این واحد پولی با نام 'پترو' بر پایه ذخایر طلا، نفت، گاز و الماس ونزوئلا ایجاد شد و براساس اعلام دولت ونزوئلا به مردم این كشور اجازه می دهد تا در مسئله استقلال مالی رو به جلو گام بردارند، بتوانند تبادلات ملی را بدون مشكلی انجام دهند و بر محاصره های مالی علیه كاراكاس غلبه كنند.
بیش از 20 میلیون شهروند ونزوئلایی واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری این كشور هستند.
تارنمای شبكه آمریكایی ان بی سی در گزارشی در این باره نوشت: انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در بحبوحه مشكلات جدی اقتصادی و اجتماعی شهروندان این كشور برگزار می شود. ونزوئلایی ها ماههاست كه با چالش جدی كمبود مواد غذایی، دارو و همچنین تورم بسیار بالا روبرو بوده اند. از جمله دیگر چالش های فعلی ونزوئلا سقوط ارزش واحد پولی این كشور و همچنین پیش بینی تورم 13 هزار درصدی ( براساس اعلام صندوق بین المللی پول ) در سال 2018 است. گزارش شده كه 75 درصد از شهروندن این كشور از كاهش وزن به دلیل عدم در اختیار داشتن مواد غذایی كافی رنج می برند و انتظار وی رود نرخ بیكاری در چهار سال آینده به 32 درصد افزایش یابد.
نیكلاس واتسون یك تحلیلگر مسائل آمریكای لاتین به ان بی سی گفت: مادورو پیروز این انتخابات خواهد بود. مخالفان در ونزوئلا بطور كامل مایوس و شكسته شده اند. حتی آنها مطمئن نیستند كه تحریم انتخابات بهترین راه باشد و هنری فالكن كه برای داشتن مجوز نامزدی در انتخابات از ائتلاف مخالفان كار كشید، تاكید كرده كه تنها راه از میان برداشتن رئیس جمهوری فعلی شكست وی در پای صندوق های رای گیری است.
ان بی سی ادامه داد: پیشتر آمریكا و اتحادیه اروپا اعلام كرده بودند كه انتخابات ریاست جمهوری 2018 ونزوئلا را به رسمیت نخواهند شناخت و انتظار می رود كه دولت دونالد ترامپ در راستای اعمال فشار شدیدتر علیه اقتصاد ونزوئلا، تحریم های بیشتری را علیه دولت كاراكاس اعمال كند.
فرناندو فریخدو تحلیلگر مسائل آمریكای لاتین تصریح كرد: تحریم های نفتی برای اقتصاد ونزوئلا و ثبات داخلی این كشور ویران كننده خواهد بود.
روزنامه گاردین نیز در گزارشی تصریح كرد: ' انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در میان بدترین چالش های چند دهه اخیر این كشور برگزار می شود. این چالش ها منجر به این شده تا شدیدترین بحران مهاجرتی تاریخ آمریكای لاتین رقم بخورد. نیكلاس مادورو از مردم این كشور خواسته تا به او رای دهند تا برای شش سال دیگر هدایت این كشور بحران زده را بر عهده بگیرد.
' این انتخابات با حاشیه های زیادی روبرو بوده است. لئوپولدو لوپز اصلیترین رهبر مخالف دولت از نامزدی در انتخابات منع شده است، مخالفان انتخابات را تحریم كرده اند و مدعی تقلب در انتخابات شده اند. برخی دولتها از جمله برزیل، كلمبیا و مكزیك این انتخابات را نامشروع می دانند و در نهایت دولت آمریكا و هم پیمانان بین المللیش نیز انتخابات ونزوئلا را قبول ندارند.
' این در حالیست كه نیكلاس مادورو ضمن انتقاد شدید از موضع گیری های مداخله جویانه در امور كشورش معتقد است كه آمریكا و دوستانش از جمله برخی كشورهای آمریكای لاتین یك جنگ اقتصادی را برای سرنگونی دولتش و در نهایت تسلط كامل بر ونزوئلا هدایت می كنند. برخی از شهروندان ونزوئلا به رغم مواجهه با مشكلات شدید اقتصادی همچنان به دنبال رای دادن به مادورو هستند. 'كارمن پینیا' یكی از این شهروندان می گوید: به مادورو رای می دهم. می خواهیم تحریم های اقتصادی برداشته شوند. هیچ كس دیگر نمی تواند به این هدف برسد. اما برخی دیگر از شهروندان ونزوئلا، مادورو را به سوء مدیریت متهم می كنند'.
تارنمای شبكه تله سور نیز در گزارشی عنوان كرد: از زمان حضور هوگو چاوز رئیس جمهوری فقید ونزوئلا و یك منتقد سرسخت سیاست های كاخ سفید، آمریكا و هم پیمانش كه این ونزوئلا را تحمل نمی كردند، توطئه ها علیه كاراكاس را پایه ریزی كردند. راهبرد آمریكا نابود كردن ونزوئلا سوسیالیست و اقتصاد غنی از نفت این كشور با یك نقشه راه جامع بود. انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در حالی برگزار می شود كه آمریكا همچنان به دنبال سرنگون كردن دولت مادورو و راه انداخن كودتا در این كشور است. یك سری چالش ها از جمله كاهش های نفت، تشدید تحریم های بین المللی، كمبود مواد غذایی به ایجاد بحران در این كشور و آسیب رسیدن به مردم عادی منجرشده است. دولت كاراكاس همواره تلاش كرده تا با تدابیر موثر با این چالش ها مقابله كند و با تقویت برنامه های اجتماعی شرایط را برای مردم بهبود ببخشد.
نیكلاس مادورو تاكید كرده است كه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا بدون هیچ چالشی برگزار می شود و ادعای برخی در مورد مشكلات سیستم انتخاباتی این كشور را رد كرده است.
وی گفت: سیستم انتخاباتی ونزوئلا بر مشكلات ایجاد شده طی دهه 80 و 90 غلبه كرده و انتخابات سالم برگزار خواهد شد. وی همچنین درباره هرگونه اقدام برای ایجاد اختلال در فرآیند برگزاری این انتخابات هشدار داد. مادورو پیشتر عنوان كرده بود: ما 2018را به عنوان سال احیای اقتصاد، بهبودی جامع زندگی اجتماعی و سیاسی و امور دمكراتیك ترسیم می كنیم.
گزارش از: اطهر اینانلو
اروپام**9234**1479



https://www.cnbc.com/2018/05/18/venezuela-election-heres-everything-you-need-to-know.html

https://sputniknews.com/analysis/201805191064595946-West-Writing-Off-Venezuela-Elections/

https://www.theguardian.com/world/2018/may/18/venezuela-election-maduro-ready-for-battle-as-voters-vow-to-flee-if-he-wins


https://www.telesurtv.net/english/analysis/Analyzed-Enemies-of-Democracy-and-the-Venezuelan-Elections-20180518-0017.html


https://www.telesurtv.net/english/news/Venezuelas-Electoral-System-Has-Overcome-Past-Fraud-Maduro-20180518-0019.html


http://www.plenglish.com/index.php?o=rn&id=28295&SEO=maduro-warns-on-plans-against-venezuelan-elections


https://www.aljazeera.com/news/2018/05/venezuela-elections-2018-key-points-180518100733025.html