رمضان كه می شود آرامگاه هر امامزاده در هر شهر و روستا با گنبد و مناره های زیبا و تفرجگاهی كه در كنارش گسترش یافته مامنی برای آرامش و بهره مندی از فیوضات معنوی و متنعم شدن از سفره افطاری پر بركت واقفان است.
خادمان امامزادگان در رمضان به رسم میزبانی شایسته از روزه داران بیش از ماه های دیگر بقاع را تنظیف و پاكیزه می كنند و فضا را برای برپایی ضیافت الهی می آرایند، بساط سفره های افطاری پهن می شود تا هر كس نذری دارد در برپایی این سفره سهیم شود.
مدیریت بقاع متبركه امامزادگان خراسان رضوی برعهده سازمان اوقاف و امور خیریه است و هر سال برای میزبانی از زائران و مجاوران بقاع طرحی با عنوان 'ضیافت الهی' اجرا می شود كه در آن برنامه های فرهنگی و دینی متنوع همراه با برپایی سفره های افطاری در راستای عمل به نیات امینانه واقفان دیده شده است.
* 199 موقوفه ماه رمضان
مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: موقوفات ماه مبارك رمضان كه در سامانه جامع موقوفات و بقاع متبركه این استان ثبت شده و مقید به زمان است 199 مورد می باشد. نیت واقفان آنها برپایی سفره افطاری، قرآن خوانی، برگزاری مراسم فرهنگی و مذهبی در مناسبتهای ماه رمضان مانند شبهای احیا است.
حجت الاسلام محمد احمدزاده افزود: برخی موقوفات در قید زمان نیستند اما امكان اجرای آنها در ماه رمضان در بقاع متبركه امامزادگان خراسان رضوی وجود دارد كه از جمله آنها موقوفه برای برگزاری مراسم عزاداری، برپایی سفره افطاری برای ایتام و كمك به نیازمندان است.
وی ادامه داد: از محل موقوفات مرتبط با رمضان بسته های افطاری سبك شامل نان و خرما و چای تهیه شده و در محل بقاع متبركه امامزادگان توزیع یا به خانواده های نیازمند هدیه می شود.
مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: بسته به شرایط هر منطقه و نیات خیران، مدیران اجرایی بقاع متبركه خراسان رضوی در طول ایام ماه مبارك رمضان علاوه بر برنامه های طرح ضیافت الهی، برنامه های فرهنگی دیگری نیز برگزار می كنند كه طرفداران زیادی دارد.
* نمایشهای آیینی در بقعه امامزادگان یاسر و ناصر
مدیر اجرایی بقاع متبركه امامزادگان یاسر و ناصر واقع در شهرستان طرقبه شاندیز به خبرنگار ایرنا گفت: در ایام ماه مبارك رمضان در زمان افطار و سحر جمعیت زیادی به این بقاع وارد می شوند كه تعداد آنها به چندین هزار نفر می رسد.
محمدحسین جمشیدیان افزود: پنجشنبه هفته گذشته كه همزمان با نخستین روز ماه رمضان بود سه هزار نفر و روز جمعه پنج هزار نفر به بقاع متبركه امامزادگان یاسر و ناصر وارد شدند.
وی ادامه داد: در طول سال زائران مسلمان از 18 كشور خارجی به بقاع متبركه امامزادگان یاسر و ناصرمشرف می شوند. طی دو روز گذشته از ماه رمضان امسال زائران عراقی در این بقاع حضور داشتند و از برنامه های فرهنگی آن بهره گرفتند.
مدیر اجرایی بقاع متبركه امامزادگان یاسر و ناصر برپایی نماز جماعت، سخنرانی، جزء خوانی قرآن كریم، برپایی سفره های ساده افطاری، نمایشگاه و خیمه های معرفت را از برنامه های فرهنگی این بقاع ذكر و بیان كرد: نمایشهای آیینی با موضوع داستانهای قرآنی و تاریخ اسلام هر شب ماه رمضان توسط گروهی از هنرمندان در محل بقاع امامزاگان یاسر و ناصربرگزار می شود كه به جذابیت برنامه های ماه رمضان افزوده است.
* پذیرایی از 60 هزار روزه دار در حمزه كاشمر
مدیر اجرایی بقعه امامزاده سید حمزه كاشمر نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته با كمك خیران و واقفان، از ابتدا تا انتهای ماه مبارك رمضان 60 هزار روزه دار میهمان سفره افطاری در این بقعه هستند.
محمدرضا علی نیا افزود: هر شب 20 میلیون ریال برای سفره افطاری در این بقعه هزینه می شود و روزه داران پس از اقامه نماز مغرب و عشا روزه خود را سر سفره ساده واقفان و خیران در بقعه سید حمزه می گشایند.
وی ادامه داد: بقعه امامزاده سید حمزه كاشمر هشت هكتار وسعت دارد كه بخش زیادی از آن به فضای سبز با درختان كهنسال اختصاص یافته و یك تفرجگاه دلپذیر را بوجود آورده است. در كنار این زیباییها قرار داشتن بقعه متبركه امامزاده سید حمزه در مركز شهر باعث می شود كه روزه داران زیادی برای استفاده از فضای سبز و زیبایی بقعه در آن حضور یافته و افطاری خود را در این مكان صرف كنند و حتی تا سحر بمانند.
مدیر اجرایی بقعه امامزاده سید حمزه كاشمر گفت: در شبهای قدر بطور متوسط 15 هزار نفر در بقعه سید حمزه كاشمر حضور می یابند و پس از افطار تا سحر در این بقعه به شب زنده داری و برپایی مراسم احیا مشغول می شوند.
* بقعه امامزاده سلطان محمدعابد كاخك
مدیر اجرایی بقعه متبركه امامزاده سلطان محمدعابد كاخك در گناباد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: كل مساحت بقعه متبركه 47 هكتار است و فضای سبز مناسبی دارد كه جمعیت زیادی را به خود جذب می كند.
محمدعلی ذوقی افزود: مجموعه امامزاده سلطان محمدعابد كاخك 50 اتاق برای اسكان زائران و مسافران دارد كه این اتاقها مفروش بوده و آشپزخانه ای عمومی دارد. در روزهای ماه مبارك رمضان بعضا روزه داران از افطار تا سحر را در این زائرسراها می گذرانند.
وی ادامه داد: هر شب جزء خوانی قرآن كریم به صورت باشكوهی در محل بقعه متبركه امامزاده سلطان محمد از ساعت 21 تا 23 برگزار می شود كه زائران استقبال زیادی از آن می كنند. پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا نیز سفره افطاری سبك برای روزه داران در محل بقعه پهن می شود و هر شب 100 نفر از نیازمندان هستند از آن بهره می گیرند.
* غذاهای محلی افطار در آستان امامزادگان نیشابور
مدیر اجرایی آستان مقدس امامزادگان محمد محروق و ابراهیم در نیشابور نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هر سال در ماه رمضان رسم است كه شهروندان نیشابوری غذاهای گرم محلی مانند حلیم، سوپ و آش را برای افطار به محل بقعه آورده و بین روزه داران توزیع كنند.
محمدمهدی مژدی افزود: افطاریهای این بقعه به بركت خیران بسیار پرشور و باشكوه است و هر شب غذاهای گرم متنوعی در این محل توزیع می شود و روزه داران زیادی را به محل بقعه می كشاند.
وی كل مساحت این آستان را شش هكتار شامل فضای زیارتی، قلمستان، توقفگاه خودرو و زائرسرا ذكر و بیان كرد: از این میزان دو هكتار باغ است. علاوه بر آن در محل بقعه متبركه سفره افطاری سبك شامل نان و خرما، سوپ و چای نیز پس از اقامه نماز مغرب و عشا پهن می شود.
مدیر اجرایی آستان مقدس امامزادگان محمد محروق و ابراهیم در نیشابور ادامه داد: ترتیل خوانی قرآن كریم، سخنرانی كارشناسان مذهبی به ویژه از حوزه علمیه قم، برپایی خیمه های معرفت، غرفه مربوط به سرگرمیهای كودكان و غرفه مشاوره وقف و پاسخگویی به مسائل شرعی از دیگر برنامه های آستان مقدس امامزادگان محمد محروق و ابراهیم در ایام ماه رمضان است.
* 90 بقعه متبركه میزبان طرح ضیافت الهی
مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: 'طرح ضیافت الهی' برگرفته از خطبه شعبانیه نبی مكرم اسلام، امسال از بین 304 بقعه متبركه در سطح این استان در 90 بقعه شاخص در حال برگزاری است.
حجت الاسلام محمد احمدزاده افزود: در این طرح برنامه های فرهنگی به منظور بهره مندی زائران و مجاورین روزه دار پیش بینی شده و به همین منظور 100 مبلغ مذهبی برجسته به 90 بقعه زیرپوشش طرح در نقاط مختلف استان اعزام شده اند.
وی ادامه داد: این برنامه های فرهنگی شامل اقامه نماز جماعت در سه نوبت، برپایی خیمه های معرفت در قالب غرفه كودك، غرفه چندرسانه ای، غرفه مشاوره و سایر غرفه های فرهنگی، برپایی نمایشگاه عرضه محصولات فرهنگی در 9 بقعه متبركه و برپایی ایستگاه پاسخگویی به مسلئل شرعی است.
مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: برگزاری بیش از 70 محفل انس با قرآن كریم با حضور قاریان بین المللی، ملی، استانی و شهرستانی، برگزاری سخنرانی در طول اجرای طرح ضیافت الهی در 66 بقعه متبركه، مراسم رحلت حضرت خدیجه (س) در 41 بقعه متبركه، مراسم میلاد امام حسن مجتبی(ع) در 62 بقعه متبركه، مراسم احیای شبهای قدر و شهادت حضرت علی (ع) در 73 بقعه متبركه از دیگر برنامه های طرح ضیافت الهی در بقاع متبركه هستند.
وی افزود: در طرح ضیافت الهی برنامه ویژه قرآنی برای بقاع متبركه خراسان رضوی در حال برگزاری است كه شامل مراسم ترتیل خوانی روزانه در 66 بقعه متبركه و برگزاری جلسات تفسیر قرآن در 44 بقعه متبركه امامزادگان می شود.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
مشهد - ایرنا - بقاع متبركه امامزادگان همزمان با ماه رمضان یكی از بهترین اماكن برای بهره مندی از فیوضات الهی است و واقفان خراسانی با پهن كردن سفره های افطاری در این مكان ها، یكی از نمادهای این ماه مبارك را پاس می دارند.