به گزارش ايرنا مهدي هاشمي مقدم روز شنبه در نشست عمومي شوراي اسلامي شهر بيرجند اظهار كرد: اواخر سال گذشته موفق شديم در يك اقدام بسيار سنگين و نفس گير موافقت شوراي اقتصاد را براي افزايش سقف وام بانك اكو اخذ كنيم و در همين ارتباط 6 ميليون يورو وام كم بهره براي تكميل تصفيه خانه و خط دوم انتقال فاضلاب بيرجند تخصيص پيدا كرد.
وي گفت: در حال حاضر نيز پيگير ضمانت نامه دولت هستيم تا از طريق سازمان سرمايه گذاري صادر شود و پس از آن بتوانيم براي تبديل موضوع به تفاهم نامه وارد مذاكرات با بانك اكو شويم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري خراسان جنوبي تصريح كرد: در واقع با اين اقدام 42 ميليارد تومان منابع مالي وارد شهر بيرجند مي شود.
**شبكه آبرساني شهر بيرجند فرسوده است
وي افزود: با توجه به قدمت شبكه آبرساني در شهر بيرجند اكنون با مشكل فرسودگي اين شبكه و هدررفت آب مواجه هستيم كه براي رفع اين مشكل تاكنون پنج هزار اتفاق و 744 مورد حوادث در شبكه اصلي و فرعي رفع شده است.
هاشمي مقدم گفت: همچنين توانستيم يكهزار و 700 كنتور خراب را تعويض و يكهزار و 930 مورد انشعابات را بازسازي كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه فرسودگي شبكه آب به يك موضوع مهم و بغرنج تبديل شده است، كاهش هدررفت آب را يكي از برنامه هاي مهم شركت آب و فاضلاب استان اعلام كرد و افزود: در تلاش هستيم با دستگاه هاي نشت ياب فرسودگي را شناسايي و اصلاح كنيم.
وي با اشاره به عمر زياد شبكه آبرساني بيرجند تاكيد كرد: تعويض اين حجم از شبكه نياز به اقدام انقلابي دارد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري خراسان جنوبي ميانگين هدررفت آب را 7،30 درصد عنوان كرد و گفت: اين رقم در شهر بيرجند 35 درصد است كه نشان از عقب ماندگي تاريخي در اصلاح شبكه فرسوده دارد.
وي با بيان اينكه تامين منابع مالي براي اجراي شبكه آب و فاضلاب مسكن مهر نيز از دغدغه هاي مهم شركت آب و فاضلاب استان است افزود: تلاش زيادي انجام داديم كه از منابع ملي براي پروژه هاي مسكن مهر اعتبار جذب كنيم اما به علت محدود بودن اين منابع باز به منابع استاني حواله شديم.
هاشمي مقدم بيان كرد: در مجموع منابع ملي، 50 ميليارد تومان براي آب و فاضلاب مسكن مهر مشخص شده كه توانستيم از اين ميزان يك ميليارد و 650 ميليون تومان وارد استان كنيم، اين در حالي است كه نيازهاي استان بالغ بر 60 ميليارد تومان است.
وي با بيان اينكه بيش از 140 كيلومتر از شبكه فاضلاب شهري هنوز اجرا نشده است گفت: تاكنون 2 كيلومتر توسعه شبكه و 38 كيلومتر شبكه جمعآوري فاضلاب انجام شده است.
** 15 هزار متر مكعب در بيرجند كمبود مخزن داريم
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري خراسان جنوبي به مشكلات موجود در حوزه تنش آبي اشاره كرد و افزود: در اين زمينه نيز سال گذشته در بيرجند 2 حلقه چاه را تغيير محل داديم و يك چاه ديگر هم در دست انجام است.
وي از به روز رساني مطالعات اصلاح و بازسازي شبكه آب بيرجند خبر داد و گفت: اين اقدام از سال گذشته شروع شده و هم اكنون توسط مشاور ذيصلاح به تاييد و تصويب كميته فني رسيده است.
وي با اشاره به كمبود مخزن آب در بيرجند اظهار كرد: هم اكنون 15 هزار متر مكعب كمبود مخزن داريم.
**درخواست كمك از شوراي شهر براي وضع تعرفه هاي منطقه اي
هاشمي مقدم مهمترين مشكل فعلي را كمبود منابع مالي عنوان كرد و افزود: از شوراي شهر مي خواهيم مطابق اختيارات قانوني با وضع تعرفه هاي منطقه اي، اين شركت را در اجراي پروژه ها به خصوص اصلاح شبكه فرسوده ياري كند.
وي اين اطمينان را هم داد كه با گزارش هاي ميداني و رسانه اي به مردم مشخص كنند هر ريالي بابت اصلاح شبكه از مردم دريافت شود صرف رفاه خود آنان خواهد شد.
وي با بيان اينكه 84 درصد مشتركان خانگي زير الگوي آب مصرف مي كنند گفت: متوسط مصرف ماهانه مشتركان استان 1،12 متر معكب بوده كه با تعديل فشار شبكه اين رقم را به 12 متر مكعب در ماه رسانده ايم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري خراسان جنوبي بيان كرد: اين كاهش يك دهم متر مكعب متوسط مصرف خانگي عدد خوبي در كشور است و نشان مي دهد هر نفر كمتر از 120 ليتر در شبانه روز آب مصرف مي كند.
وي از آمادگي شركت آب و فاضلاب براي تامين آب فضاي سبز شهري از پساب تصفه خانه خبر داد و گفت: اقدامات خوبي توسط شهرداري در فضاي سبز انجام شده است و اعلام آمادگي مي كنيم از ظرفيت پساب براي آبياري فضاي سبز شهر استفاده شود.
وي افزود: هم اكنون تصفيه خانه بيرجند 21 هزار و 500 متر مكعب در شبانه روز پساب با كيفيت خواهد داشت كه مي تواند براي آبياري درختان مورد استفاده واقع شود و اين يك فرصت طلايي است.
به گزارش ايرنا درخواست كمك از شوراي شهر به منظور تعيين تعرفه منطقه اي براي تامين منابع مالي شركت آب و فاضلاب استان به كميسيون بودجه شورا ارجاع داده شد تا در صورت تصويب اجرايي شود.
ع.ب*3028
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۵
بيرجند - ايرنا - مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري خراسان جنوبي گفت: با مصوبه شوراي اقتصاد، 6 ميليون يورو معادل 42 ميليارد تومان براي تكميل تصفيه خانه و خط دوم انتقال فاضلاب بيرجند اختصاص يافت.