تهران- ايرنا - جمعي از فارغ التحصيلان و دانشجويان رشته علوم و مهندسي محيط زيست در نامه اي به رييس سازمان حفاظت محيط زيست در پي انتشار دفترچه آزمون استخدامي، به نحوه تعيين رشته براي جذب نيرو اعتراض كردند و خواستار تخصص گرايي در استخدام شدند.

به گزارش ايرنا، در نامه اين فارغ التحصيلان به عيسي كلانتري به عدم توجه به تخصص در جذب نيرو در حوزه سازمان حفاظت محيط زيست و پذيرش رشته هاي نامربوط به جاي رشته هاي علوم و مهندسي محيط زيست اعتراض و از رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خواسته شده است كه دستورات لازم براي بازنگري در جذب رشته هاي آزمون استخدامي اين سازمان صادر شود.
اسماعيل كهرم استاد بازنشسته دانشگاه روز يكشنبه در اين باره به خبرنگار علمي ايرنا گفت: روند استخدام اين طور است كه سازمان محيط زيست از واحدهاي مختلف در سراسر كشور استعلام مي كند كه به چه رشته هايي نياز دارند و كارشناس مي خواهند، در واقع استخدام بر اساس نيازهاي استان هاي مختلف انجام مي شود.
اين فعال محيط زيست تاكيد كرد: اما اساسا مساله اين نيست كه چه رشته اي انتخاب شود بلكه ما نبايد حتي يك فارغ التحصيل بيكار داشته باشيم زيرا هر خانواده براي تحصيل فرزندان هزينه زيادي را متقبل مي شود به اين اميد كه بعد از فارغ التحصيلي براي جامعه مفيد باشد.
كهرم گفت: در كشورهايي همچون نيوزيلند، كانادا، استراليا و امريكا رشته هاي محيط زيست جايگاه مهمي دارند و دانشجوياني را از خارج از كشور نيز مي پذيرند اما ما فارغ التحصيلان را با هزينه زياد تربيت و بعد به حال خود رها مي كنيم.
مشاور سابق رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: سالانه هزار نفر در كشور در رشته محيط زيست از مقطع كارشناسي تا دكتري فارغ التحصيل مي شوند، حال از اين تعداد 300 نفر هم استخدام شوند، مساله اين است كه چه سرنوشتي در انتظار سايرين خواهد بود؟
وي افزود: در شرايط فعلي در سازمان محيط زيست اين ميزان ظرفيت اشتغال وجود ندارد و سازمان نيز طبق دستور دولت و بر اساس رديف هاي استخدامي نيرو جذب مي كند؛ اميد اين بود كه شركت هاي خصوصي ايجاد شوند كه فارغ التحصيلان محيط زيست را جذب كنند تا پروژه هاي محيط زيستي توسط آنها انجام شود اما نشد.
علمي 9014**2017