بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: باید در كنار كمیت موضوع كیفیت خدمات دهی در مجتمع های بین راهی مدنظر باشد.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز یكشنبه در نشست شورای استانی اقامه نماز كه با حضور استاندار و جمعی از مدیران استان خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: اینكه نمازخانه یا مسجدی آب و برق نداشته باشد جای تامل است و باید برای آن چاره اندیشی كرد.
وی تاكید كرد: تمامی مسئولان ذیربط نواقص موجود درخصوص نماز مسافران بین راهی را مورد توجه قرار دهند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با تاكید بر رفع حوائج مسافران در مجتمع های بین راهی گفت: مسافر هر شخصی كه باشد در وقت محدود مسافرت باید آرامش روحی و جسمی داشته باشد.
وی بر رفع مشكلات نرم افزاری و سخت افزاری نمازخانه ها و مساجد بین راهی تاكید و تصریح كرد: باید این مسئله برای همیشه در استان حل شده تا خراسان جنوبی از این حیث در كشور الگو باشد.

** كمیت مساجد و نمازخانه های بین راهی خوب است
مسئول ستاد اقامه نماز استان خراسان جنوبی نیز 2 مقوله كمیت و كیفیت نمازخانه و مساجد بین راهی استان را مورد بحث قرار داد و گفت: در زمینه كمیت وضع خوبی داریم به طوری كه در جاده زاهدان و مشهد میانگین فاصله كمتر از 30 كیلومتر و در جاده طبس به سمت تهران نیز میانگین فاصله 50 تا 60 كیلومتر است كه نسبت به متوسط كشوری وضع خوبی دارد.
حجت الاسلام حسین كمیلی اضافه كرد: فقط بین مسجد امیرالمومنین (ع) خور تا مجتمع ثامن الحجج (ع) دیهوك فاصله زیادی است كه پیشنهاد شده سكوی نماز بین این 2 مكان را به مجتمع خدماتی تبدیل كنند.
وی به كیفیت مناسب مجتمع های رفاهی آستان قدس رضوی در جاده های استان اشاره كرد و گفت: هشت مجتمع توسط آستان قدس تاكنون احداث شده و هنوز هم در دست اقدام است.
وی با بیان اینكه در برخی از این مساجد و نمازخانه ها وضع سرویس های بهداشتی مناسب نیست افزود: با توجه به حجم مسافرانی كه در جاده های استان تردد می كنند این مشكل توجیه پذیر نیست و باید رفع شود.
مسئول ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی مشخص نبودن قبله در برخی نمازخانه های بین راهی و نبود متولی برای مساجد در جاده ها را از دیگر مشكلات موجود عنوان كرد و گفت: بسیاری از مساجد جاده ای امكانات خاصی ندارد و باید در اولین فرصت متولی برای ساماندهی آن مشخص نمود.
وی به نامناسب بودن فضای بیرونی نمازخانه و مجتمع های بین راهی اشاره كرد و افزود: یكی دیگر از مشكلات نیز كمبود مهر نماز در این اماكن است كه پیشنهاد می شود به لحاظ بهداشتی بودن از سنگ به جای مهر استفاده شود كه لازم است اعتبار مورد نیاز برای خرید این سنگ ها در اندازه مهر تامین شود.
كمیلی درباره نمازخانه های درون شهری گفت: باید شهرداری تدابیری بیاندیشد كه ساعت باز بودن نمازخانه بوستان ها افزایش پیدا كند تا امكان استفاده از این اماكن برای مسافران درون شهری نیز فراهم شود.
وی اضافه كرد: امسال چهارمین اجلاس استانی با محوریت نماز و شهدا و چگونگی دعوت به نماز در استان برگزار می شود كه شهرستان قاین متقاضی میزبانی از این اجلاس شده است.

**بیشترین كمبود نمازخانه در راه های كویری است
مدیركل راهداری و حمل ‌و نقل جاده ‌ای خراسان جنوبی هم گفت: بیشترین كمبود نمازخانه و مسجد مربوط به راه‌های كویری از جمله مسیر بیرجند به طبس و بیرجند به نهبندان است كه در این زمینه باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.
جعفر شهامت افزود: در حال حاضر ۱۶ سكوی اقامه نماز بین راهی در خراسان جنوبی داریم كه بیشتر در راه‌ های كویری ساخته شده است.
وی از وجود 22 نمازخانه و مسجد و 24 مجتمع رفاهی در راه های اصلی استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: 2 هزار و ۱۰۰ كیلومتر طول راه های شریانی استان است كه در فصول سفر ۷۵ درصد ترافیك جاده‌ای در این مسیرها قرار دارد.
وی همچنین از ساخت مجتمع خدماتی در منطقه دیگ رستم (مسیر بیرجند به سمت طبس) خبر داد و گفت: موافقت اصولی ایجاد این مجتمع صادر شده و شركت عمران رضوی نیز تمایل به شروع عملیات آن كرده است.
شهامت به بازدیدهای مستمر از نمازخانه ها، مجتمع ها و مساجد بین راهی اشاره كرد و گفت: بزرگترین دغدغه ما سرویس های بهداشتی است كه باید هزینه هایی صرف نظافت و نگهداری آنها شود.
به گزارش ایرنا در این نشست مصوب شد اداره كل اوقاف و امور خیریه و مركز رسیدگی به امور مساجد متولی امور نمازخانه ها و مسجد های بین راهی باشند.
همچنین مقرر شد اداره كل راهداری و حمل و نقل جاده ای رسیدگی به فضاهای فیزیكی نمازخانه ها و مساجد بین راهی را عهده دار شود.
سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز مكلف شد از معادن در اختیار، مهر و جامهری برای این اماكن تهیه كند.
تهیه گزارش از مساجد بین راهی توسط صدا و سیما، تشكیل كمیته تخصصی شورای اقامه نماز، نصب قبله نما و تابلویی در نمازخانه ها برای رسیدگی به شكایت ها، فعال كردن كمیته بازدید در شهرستان ها و تبلیغ وقف برای ایجاد نمازخانه های بین راهی از دیگر مصوبات شورای استانی اقامه نماز بود.
ع.ب*3028