قم - ايرنا - مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي قم ،سرمايه گذاري واحدهاي به بهره برداري رسيده شهرك شكوهيه را 23 هزار و 476 ميليارد ريال دانست و گفت: 72 درصد سرمايه گذاري صنعتي استان دراين شهرك صورت مي گيرد.

به گزارش ايرنا، امير هوشنگ طيبي نژاد روز يكشنبه در هفتمين جلسه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد قم درشهرك شكوهيه، اظهار داشت: تعداد اشتغال ايجاد شده در اين شهرك نيز 23هزار و 676 تن است.
وي تعداد واحدهاي به بهره برداري رسيده در شهرك را يكهزار و 126 مورد ذكر كرد و افزود: 917 واحد فعال و 209 واحد نيز در شهرك راكد مي باشد.
وي گفت: كل واحدهاي مستقر شامل 461 واحد شيميايي،281 صنايع فلزي، 348 واحد صنايع غذايي، 20 واحد غير فلزي، 57 واحد سلولوزي، 69 واحد نساجي،856 واحد خدماتي و34 واحد برق و الكترونيك است.
قم داراي هفت شهرك صنعتي شكوهيه، الغدير،چاپ و نشر،سلفچگان، محمود آباد،ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خورآباد، دستجرد، سيرو و طغرود است وشهرك صنعتي شكوهيه به عنوان بزرگترين شهرك صنعتي قم در كيلومتر12 جاده قديم قم - تهران واقع شده است.
طيبي نژاد با اشاره به برخي از نيازهاي زيرساختي شهرك شكوهيه گفت: كسري آب مورد نياز دراين شهرك ، 63 هزار ليتر بر ثانيه است كه البته تا 110 هزار ليتر بر ثانيه برآورد مي شود.
طيبي نژاد افزود: بنا به توصيه استاندار مبني بر استفاده از پساب جهت تامين آب شهرك هاي صنعتي، در سالجاري طرحي را براي انتقال آب به شهرك هاي صنعتي محمود آباد و آي. سي. تي در دستور كار معاونت فني شركت شهرك ها و مشاور مربوطه قرار گرفت.

** تورج همتي مديركل حفاظت محيط زيست قم نيز در اين جلسه موضوع انتقال پساب تصفيه خانه فاضلاب شهرك شكوهيه به رودخانه قمرود را از مسائل زيست محيطي استان دانست و گفت: با توجه به سياست هاي دولت مبني بر تصفيه و باز چرخاني آب،درحال حاضر كار تصفيه و بازچرخاني فاضلاب از 2 شهرك صنعتي قم از جمله شكوهيه به شكل مطلوب انجام مي شود، اما اين حجم آب تصفيه شده برابر با كل ظرفيت فاضلاب صنعتي توليد شده نيست و بخشي از اين ظرفيت وارد قمرود مي شود.
رودخانه قمرود از كوهستان‌هاي اطراف اليگودرز،خمين، گلپايگان و خوانسار سرچشمه مي‌گيرد، و از جنوب شرقي استان مركزي و بخشي از استان قم مي‌گذرد، اين رود در حوضه آبريز درياچه نمك قرار دارد و به رود قره‌چاي منتهي مي‌شود و آن حدود 290 كيلومتر است.

** عضو هيات مديره شهرك شكوهيه نيز دراين جلسه با بيان اينكه هيچ سايتي براي تخليه پسماندها صنعتي شهرك وجود ندارد، گفت: واحدهاي صنعتي پسماندهاي خود را چندين كيلومتر خارج از شهرك تخليه مي كنند اما ما متوجه نمي شويم.
حميد رضا عالمي با بيان اينكه ما مرجع قضايي نيستيم و مسئوليتي نيز در قبال پيگيري اين موضوع نداريم، افزود: ابزاري براي كنترل اين معضل نداريم، اما اين مساله باعث شده كه به دليل سرب ناشي از اين پسماندها در ساعت هاي شب در فاز 2 شهرك مواد شيميايي استنشاق شود.
وي درادامه همچنين با اشاره به بالا بودن هزينه هاي توليد گفت: بالا بودن هزينه هاي توليد كالا نسبت به هزينه عرضه آن در بازار مصرف از معضل هايي است كه بايد تدبيري براي آن انديشيده شود‌.
عضو هيات مديره شهرك شكوهيه با اشاره به اينكه بر دستورالعمل وزارت نيرو تفاوت آب خام و غيرخام خيلي زياد نيست، افزود: ما 45 ليتر آب بر ثانيه آب خام را به قيمت غيرخام تهيه مي كنيم كه اين هزينه سنگيني را به صنعتگران وارد مي كند.
عالمي با اشاره به وجود 2 حلقه چاه آب در شكوهيه، و به پايان رسيدن عمر مفيد آنها، گفت: هفته گذشته دو روز بحراني را تجربه كرديم، و در صورت خروج هر يك از مدار، ديگر نمي توانيم آب شهرك را تامين كنيم، اين 2 چاه بيش از 20 سال عمر دارند و قبل از ايجاد بحران بايد مديريت شود.
7403/ 6133/