تهران - ايرنا - رييس شوراي تامين دام كشور گفت: افزايش قيمت گوشت گوسفندي در بازار با توجه به رشد توليد داخلي و واردات روزانه 100 تن گوشت گرم گوسفندي نامتعارف است و بايد با گران فروشان برخورد جدي شود.

«منصور پوريان» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: گوشت گوسفندي مورد نياز كشور تامين است و هيچ كمبودي در اين زمينه نداريم، اما برخي سودجويان افزايش مصرف ماه مبارك رمضان را بهانه اي براي گران فروشي كرده اند.
وي اظهار داشت: سال گذشته روزانه كمتر از 50 تن گوشت به كشور وارد مي شد كه تاثير چنداني در قيمت بازار نداشت اما امروز با افزايش واردات و حتي رشد توليد نسبت به 2 سال گذشته نبايد شاهد افزايش قيمت اين محصول در بازار باشيم.
به گفته اين فعال صنعت دام، در سال 1396 نزديك 19 هزار تن گوشت گرم گوسفندي به كشور وارد شد.
پوريان افزايش قيمت گوشت گوسفندي در بازار را ناشي از سوء استفاده برخي واحدهاي كشتارگاهي و قصابي ها دانست و افزود: براي اين كه سود اين بخش كاهش نيابد، برخي كشتارگاهها و قصابي ها با همدستي يكديگر زمينه افزايش قيمت در بازار را ايجاد مي كنند.
وي از تخلف برخي قصابي ها خبر داد و افزود: لاشه گوشت گوسفند استراليايي با قيمت مصوب 30 هزار تومان در شبكه توزيع و براي مصرف كننده 33 هزار تومان است كه شاهد هستيم همين محصول در خرده فروشي ها به تفكيك با قيمت هاي توليد داخلي عرضه مي شود به طور مثال يك ران از لاشه گوشت گرم گوسفندي استراليايي در قصابي به قيمت 46 هزارتومان به فروش مي رسد كه اين اقدام تخلف است.
رييس شوراي تامين دام كشور از كاهش تقاضا براي گوشت منجمد ميش در بازار خبر داد و گفت: در گذشته كشتار ميش در كشور داشتيم اما اكنون از مغولستان بره منجمد با قيمت مناسب وارد مي كنيم تا بازار متعادل شود.

** صادرات 40 هزار راس دام سبك در ارديبهشت ماه امسال
پوريان صادرات مشروط دام زنده را به ضرر صادركنندگان دام هاي سنيگن وزن دانست و گفت: در ايران دام سنگين وزن تقاضاي چنداني ندارد و براي اينكه روي دست توليد كنندگان نماند اقدام به صادرات آن به كشورهاي همسايه مي كنيم.
رييس شوراي تامين دام كشور يادآور شد: با اجراي رويه صادرات مشروط دام به ازاي واردات گوشت از اواخر سال گذشته، ميزان صادرات دام سبك كاهش يافته است به طوري كه در ارديبهشت ماه امسال كمتر از 40 هزار راس دام سبك صادر شده است.
به گفته وي، در قانون صادرات مشروط به ازاي صادرات هر كيلوگرم دام سبك زنده بايد يك كيلوگرم گوشت گوسفندي وارد شود در حالي كه واردات اين محصول به ايران بيش از صادرات دام است.
وي پروسه صادرات دام زنده را طولاني دانست و افزود: ارايه كد وارداتي از سوي واردكنندگان گوشت به دامپزشكي زمانبر است در حالي كه برگه مجوز صادرات دام زنده يك ماه اعتبار دارد يعني تا واردكننده بخواهد دام را تهيه، قرنطينه و صادر كند زمان كمي دارد به همين دليل صادركنندگان از اين موضوع استقبال نمي كنند.
به گفته وي، اكنون صادرات دام سبك زنده ما به كشورهاي كويت، امارات، عراق، قطر و عمان انجام مي شود.
وي اظهار داشت: اكنون هر كيلوگرم از لاشه گوسفندي استراليايي با قيمت مصوب 30 هزار تومان و اوراسيا 29 هزار تومان در اختيار شبكه توزيع قرار مي گيرد.
رئيس مجمع ملي صادركنندگان دام زنده علت گراني گوشت گوساله را در بازار افزايش قيمت نهاده هاي دامي دانست و تصريح كرد: دام سنگين در ايران بيشتر به شكل پرواربندي توليد مي شود يعني تمامي علوفه مورد نياز آنها وارداتي است و از مراتع استفاده نمي كنند، بنابراين با افزايش نرخ ارز و بالا رفتن قيمت علوفه دامي احتمال كاهش توليد و افزايش قيمت دام سنگين وجود دارد اما اين موضوع درخصوص دام سبك گوسفندي صدق نمي كند.
به گزارش ايرنا، بيست و پنجم دي ماه پارسال «علي اكبر مهرفرد» قائم مقام وزير جهادكشاورزي در امور بازرگاني در نامه اي به رييس كل سازمان توسعه تجارت «صادرات هر كيلوگرم دام زنده در ازاي هر كيلوگرم لاشه گوشت قرمز» را كليد زد.
صادرات دام زنده به شيوه گذشته در حالي متوقف شده كه به عقيده دست اندركاران صنعت دامپروري، اين صنعت با دام مازاد مواجه است و دامپروران در اين شرايط متضرر مي شوند.
ساليانه 840 هزار تن گوشت قرمز در كشور توليد و 100 هزار تن گوشت قرمز نيز وارد مي شود.
ايران ساليانه ظرفيت صادرات بيش از 3 ميليون راس دام سبك دارد اما نزديك به يك ميليون راس صادر مي شود.
در ماه مبارك رمضان امسال به دليل افزايش قيمت ها در بازار، گوشت منجمد و گرم وارداتي به بازار عرضه شده است.
اقتصام**9186*2025